Panduan Mudah Cara Order Starbucks Untuk Newbie!

Java Chip Frappucino Blended Coffee. Recommended!

Ahahaha! Tajuk memang tak boleh blah! Yaa hari ni saya nak share cara nak order ataupun panduan mudah cara buat pesanan ataupun cara nak membeli di Starbucks untuk newbie. So that lepas ni kalau ada yang teringin nak minum ice blended Starbucks, tak perlulah lagi teragak-agak atau termalu-malu nak masuk. Actually alkisahnya beberapa hari lepas […]

Pengalaman Aisyah Kena Marah Dengan Cikgu Garang Di Sekolah

Aisyah kena marah dengan cikgu garang di sekolah!

Mama ambil gambar Aisyah sebab bila dia turun bawah tengok-tengok muka dah bertempek bedak macam tu. Dia mandi dan bersiap sendiri. Comel pula. Suruh senyum elok-elok tapi dia buat muka begitu. Ini kisah minggu lepas. Si kenit ni balik sekolah basah lencun kena hujan. Siap bertakung air dalam kasut. Hairan betul. Dah macam orang main hujan […]

10 Tips Atasi Anak Susah Makan Dan Picky Eater

Ihsan yang satu masa dulu sangat memilih makan tapi sekarang boleh makan macam-macam jenis makanan.

Anak susah makan ataupun mak ayah yang tak rajin nak layan? Pada pendapat saya, adalah lumrah kalau anak-anak picky eater sangat cerewet, memilih ataupun tak mahu makan. Tapi bukanlah bermakna anak tu tak lapar. Sebagai kanak-kanak yang semulajadi sifatnya aktif, selalunya ingat nak bermain je sampai terlupa rasa lapar. Tapi kalau kita bagi makanan ataupun […]

Pasca Pilihan Raya Kecil (PRK) N24 Semenyih

Tanda dakwat di jari. Bukti saya dah pangkah parti tettttt masa PRK N24 Semenyih.

Wahhh tajuk! Tak agak-agak hihi. Yaa hari Sabtu, 2 Mac 2019 lepas telah diadakan Pilihan Raya Kecil (PRK) di DUN N24 Semenyih. Pilihan raya kali ni dibuat sebab adun yang menang sebelum ni masa Pilihan Raya Umum (PRU) ke 14 daripada parti Pakatan Harapan dah meninggal dunia. Jadi, kenalah lantik adun yang baru. Mengundi kali […]

Another Year Older Another Year Wiser, Alhamdulillah

It's my birthday!

Alhamdulillah another year older and perhaps another year wiser. It is my birthday today. The day started with close family members wishing me ‘Happy Birthday’ accompanied with special doa dedicated for me. Also myself not forgetting to take the chance thanking my parents for their sacrifices bringing me into this world and raising me to […]

Pengalaman Saya Jalani Ujian Pap Smear Di Klinik Kesihatan Kerajaan

Dah kahwin? Pernah lakukan hubungan seks? Atau dah berumur 26 tahun ke atas? Kalau ya, anda dah layak buat Pap Smear Test ni secara berkala.

It’s been a while since I last wrote in here. Oh gosh tak tau nak cakap apa hihi *nangis!*. Anyway, just to share my latest update. Akhirnya hari Khamis minggu lepas berjaya juga buat Pap Smear test setelah sekian lama bertangguh. Yeay! Tahniah untuk diri sendiri. Makan tahun jugak lah dok nanti-nanti. Tapi syukurlah pagi […]