Yeay! Hari Sabtu lepas pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee yang saya order masa hari Rabu dah sampai ๐Ÿ˜€ Suka! Sebenarnya hari Jumaat dah sampai tapi saya takde rumah masa lori GDEX datang hantar. Cepat betul kan dalam masa 2 hari dah sampai. Shaklee memang cepat proses order. Tapi cepat atau lambat sampai rumah tu bergantung juga pada courier dia hantar cepat ke lambat. Ok berbalik kepada pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser tadi. Lepas order tu memang tak sabar2 nak guna. Selama ni selalu dengar orang cerita je diorang guna pencuci muka NutriWhite ni. Asyik dengar testimoni yang best2 je so saya pun rasa nak guna juga lah lepas dah habis pencuci muka Enfuselle saya.

Perbezaan Pencuci Muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel Dengan NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser

Selama ni saya guna Enfuselle Purifying Cleansing Gel sebab kulit muka saya jenis berminyak, combination dan jerawat pun banyak sebab muka saya acne-proned. Saya guna pencuci muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel ni dah 5 tahun. Memang puas hati sangat2. Kulit saya rasa lembab dan moist lepas guna. Lepas dah cuci tu muka kita rasa licin tau macam takde apa2 lapisan. Memang rasa bersih sangat. Makin lama guna warna kulit muka makin sekata dan kesan parut jerawat makin kurang. Kulit pun dah tak berminyak sangat dan jerawat makin kurang. Mungkin sebab faktor usia juga so jerawat tu dah segan2 nak keluar. Jadi bila kulit muka dah ok dan tak sensitif, barulah sesuai nak cuba pencuci muka NutriWhite pula. Sebab kalau kulit jenis bermasalah, berjerawat, berminyak dan allergy, lebih sesuai guna set Enfuselle dulu. Bila dah ok, baru sesuai guna NutriWhite.

imageReview pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee,  Perbezaan Pencuci Muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel Dengan NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser, kulit muka jenis berminyak, combination, jerawat, muka acne-proned, Kulit lembab dan moist, warna kulit muka makin sekata, kesan parut jerawat makin kurang, kulit jenis bermasalah, berjerawat, allergy, Perbandingan Dengan Pencuci Muka Komersial Dipasaran, set NutriWhite ni sesuai untuk wanita yang semakin meningkat usia, NutriWhite berfungsi menipiskan tanda-tanda penuaan, ada fungsi pemutihan, melembabkan dan melembutkan kulit, vitamin, Pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser 1 tube 150ml harganya RM119.00, warna dia putih, jenis krim, banyak buih,  tahan setahun kalau cuci sehari 2, takde bau, pewarna, bahan kimia bahaya dan berasaskan tumbuhan semulajadi, selamat dan menyihatkan kulit

imageReview pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee,  Perbezaan Pencuci Muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel Dengan NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser, kulit muka jenis berminyak, combination, jerawat, muka acne-proned, Kulit lembab dan moist, warna kulit muka makin sekata, kesan parut jerawat makin kurang, kulit jenis bermasalah, berjerawat, allergy, Perbandingan Dengan Pencuci Muka Komersial Dipasaran, set NutriWhite ni sesuai untuk wanita yang semakin meningkat usia, NutriWhite berfungsi menipiskan tanda-tanda penuaan, ada fungsi pemutihan, melembabkan dan melembutkan kulit, vitamin, Pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser 1 tube 150ml harganya RM119.00, warna dia putih, jenis krim, banyak buih,  tahan setahun kalau cuci sehari 2, takde bau, pewarna, bahan kimia bahaya dan berasaskan tumbuhan semulajadi, selamat dan menyihatkan kulit

Review pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee,  Perbezaan Pencuci Muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel Dengan NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser, kulit muka jenis berminyak, combination, jerawat, muka acne-proned, Kulit lembab dan moist, warna kulit muka makin sekata, kesan parut jerawat makin kurang, kulit jenis bermasalah, berjerawat, allergy, Perbandingan Dengan Pencuci Muka Komersial Dipasaran, set NutriWhite ni sesuai untuk wanita yang semakin meningkat usia, NutriWhite berfungsi menipiskan tanda-tanda penuaan, ada fungsi pemutihan, melembabkan dan melembutkan kulit, vitamin, Pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser 1 tube 150ml harganya RM119.00, warna dia putih, jenis krim, banyak buih,  tahan setahun kalau cuci sehari 2, takde bau, pewarna, bahan kimia bahaya dan berasaskan tumbuhan semulajadi, selamat dan menyihatkan kulit

Review pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee,  Perbezaan Pencuci Muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel Dengan NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser, kulit muka jenis berminyak, combination, jerawat, muka acne-proned, Kulit lembab dan moist, warna kulit muka makin sekata, kesan parut jerawat makin kurang, kulit jenis bermasalah, berjerawat, allergy, Perbandingan Dengan Pencuci Muka Komersial Dipasaran, set NutriWhite ni sesuai untuk wanita yang semakin meningkat usia, NutriWhite berfungsi menipiskan tanda-tanda penuaan, ada fungsi pemutihan, melembabkan dan melembutkan kulit, vitamin, Pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser 1 tube 150ml harganya RM119.00, warna dia putih, jenis krim, banyak buih,  tahan setahun kalau cuci sehari 2, takde bau, pewarna, bahan kimia bahaya dan berasaskan tumbuhan semulajadi, selamat dan menyihatkan kulit

Review pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee,  Perbezaan Pencuci Muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel Dengan NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser, kulit muka jenis berminyak, combination, jerawat, muka acne-proned, Kulit lembab dan moist, warna kulit muka makin sekata, kesan parut jerawat makin kurang, kulit jenis bermasalah, berjerawat, allergy, Perbandingan Dengan Pencuci Muka Komersial Dipasaran, set NutriWhite ni sesuai untuk wanita yang semakin meningkat usia, NutriWhite berfungsi menipiskan tanda-tanda penuaan, ada fungsi pemutihan, melembabkan dan melembutkan kulit, vitamin, Pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser 1 tube 150ml harganya RM119.00, warna dia putih, jenis krim, banyak buih,  tahan setahun kalau cuci sehari 2, takde bau, pewarna, bahan kimia bahaya dan berasaskan tumbuhan semulajadi, selamat dan menyihatkan kulit

Perbandingan Dengan Pencuci Muka Komersial Dipasaran

Alkisahnya akhirnya bulan lepas pencuci muka Enfuselle saya tu dah habis. Sementara nak order tu saya guna lah pencuci muka XXX yang saya beli kat supermarket. Tapi tulah kan memang rasa lain lah kalau guna pencuci muka berasaskan bahan kimia berbanding pencuci muka Shaklee yang memang berasaskan tumbuhan. Pencuci muka XXX ini ada bau wangi. Bila cuci muka tak cukup guna sikit je. Kena guna banyak. Kadang2 lepas cuci muka mata rasa pedih sikit dan gatal2 kalau ada sikit air bilasan tu kena mata. Selain tu bila dah cuci, muka pula rasa macam ada lapisan lilin. Lepas cuci saya akan pakai toner. Bila wipe kat muka, kapas tu akan jadi warna coklat seolah-olah ada kekotoran kat muka walaupun sebenarnya kita baru je lepas cuci muka kan. Bila tengok macam tu saya fikir ehh tak boleh tunggu dah kena cepat2 beli pencuci muka NutiWhite ni sebelum muka saya rosak!

Review NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee

Walaupun memang in love dah dengan Enfuselle Purifying Cleansing Gel tu tapi sebab tak tahan dok dengar review kawan2 yang dah guna, saya pun rasa teringin nak cuba juga hihi ๐Ÿ˜€ Lagipun melalui pembacaan set NutriWhite ni lebih sesuai untuk wanita yang semakin meningkat usia dan dalam masa sama set NutriWhite berfungsi menipiskan tanda-tanda penuaan. Memanglah dia ada fungsi pemutihan. Tapi saya bukanlah nak putih. Tapi makin usia meningkat, kelembapan kulit makin kurang. So NutriWhite memang ada fungsi khusus untuk melembabkan dan melembutkan kulit. Ok disebabkan dah tak sabar2 nak guna, dapat je parcel tu terus buka. Saya order vitamin sekali. Tapi tak pandang dah vitamin tu. Terus belek2, baca2 dan ambil gambar pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser tu. Semuanya serba putih. Daripada kotak luar, tube, sampailah ke isi dalam tube tu.
Pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser ni 1 tube 150ml harganya RM119.00. Bila saya buka je warna dia putih dan pencuci mukanya jenis krim. Baunya macam ada 1 bau yang sangat lembut dan hampir2 takde bau pun. Saya cuba picit sebesar biji kacang tanah ke tapak tangan yang basah. Saya gosok pada tapak tangan, memang banyak buih dia. Bila sapu dimuka memang lebih daripada cukup untuk cuci muka. Bila dah basuh pula muka akan rasa bersih, lembab, tak berminyak dan dalam masa sama takde rasa berlilin. Memang takdelah rasa melekit ke dan kalau pakai toner lepas tu, memang kapas pun bersih. So memang betul lah macam yang kawan2 saya cakap walaupun 1 tube tu harga dia orang kata mahal tapi memang jimat sangat sebab kita cuma perlu guna sebesar sebiji kacang hijau setiap kali cuci. 
Kawan2 saya kata boleh tahan setahun kalau cuci sehari 2 kali. Jadi kalau harga dia RM119, kos untuk sehari cuma 33 sen hihi! Tapi boleh jimat lagi kalau jadi ahli Shaklee! ๐Ÿ˜€ Memang murah sangat! Dah la takde bau, pewarna, bahan kimia bahaya dan berasaskan tumbuhan semulajadi. Memang selamat dan menyihatkan kulit! Jadi, kalau korang mencari2 pencuci muka, saya memang recommend sangat untuk cuba pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser ni! ๐Ÿ˜‰
Klik sini untuk pembelian terus pencuci muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser! http://bit.ly/1qZ8SUz
Atau

Klik sini untuk pembelian terus rangkaian set lengkap penjagaan wajah NutriWhite! http://bit.ly/1qsP3E2
Hubungi saya pengedar Shaklee Taman Pelangi Semenyih, Semenyih, Kajang, Beranang, Rinching dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:
HAZRINA NASIR [ID 951651]
Call/ SMS/ Whatsapp: 0192692301
Email: blossomwidad@yahoo.com
Facebook Page: Blossom Widad
COD: Lokasi penghantaran adalah di Tesco Semenyih

*Rencana ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawati, atau mengubati. Anda seharusnya berjumpa dengan pakar perubatan dan kesihatan untuk mendapatkan nasihat perubatan. 
Review Pencuci Muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee

2 thoughts on “Review Pencuci Muka NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee

Leave a Reply to Mawar Melati Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge