Penyelarasan Harga Jualan Produk Shaklee

Harga Jualan Selaras Seluruh Malaysia

Pada bulan Februari 2014 lepas, Shaklee dah selaraskan harga jualan bagi Sabah dan Sarawak untuk disamakan dengan harga jualan di Semenanjung. Dalam kekecohan isu semua harga barang naik, Shaklee (M) Sdn. Bhd. boleh pula turunkan harga produk. Untunglah bagi pengguna di Sabah dan Sarawak lepas ni dah tak perlu bayar lebih! Cuma kos penghantaran ataupun delivery charge, Shaklee masih kekalkan flat rate bagi Semenanjung RM10 dan RM20 bagi Sabah dan Sarawak. Semoga dengan harga yang standardized ni, pengguna Sabah dan Sarawak dah tak rasa takut-takut nak guna dan rasai kelebihan produk Shaklee. Tak payah juga pening-pening nak cari pengedar atau agen di Semenanjung kononnya sebab nak harga lebih murah 🙂

Penyelarasan Harga Jualan

Bermula pada bulan ini juga April 2014, Shaklee (M) Sdn. Bhd. dah menguatkuasakan P&R terbaru iaitu penyelarasan harga jualan kepada semua Shaklee Independent Distributor yang sah. Maknanya, semua pengedar Shaklee yang sah adalah DIWAJIBKAN untuk menjual pada HARGA RETAIL ataupun HARGA JUALAN sahaja. Undang-undang terbaru yang dikuatkuasakan oleh Syarikat Shaklee ini semestinya membawa lebih banyak faedah untuk pengedar dan juga pembeli:
HARGA JUALAN YANG SELARAS, SELARASKAN HARGA JUALAN BAGI SABAH SARAWAK, SEMENANJUNG, ISU SEMUA HARGA BARANG NAIK, SHAKLEE (M) SDN. BHD, TURUNKAN HARGA PRODUK, TAK PERLU BAYAR LEBIH, KOS PENGHANTARAN, DELIVERY CHARGE, FLAT RATE, STANDARDIZED, KELEBIHAN PRODUK SHAKLEE, CARI PENGEDAR, AGEN, HARGA LEBIH MURA, PELARASAN, MENGUATKUASAKAN P&R TERBARU, SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR YANG SAH, DIWAJIBKANNMENJUAL, HARGA RETAIL, HARGA, SURVEY, MENJIMATKAN MASA, BILL TELEFON, HARGA BERPATUTAN, KUALITI PRODUK, SERVIS, AFTER SALES SERVICE, KONSULTASI, SENARAI HARGA JUALAN, CARA DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE, MODAL PUSINGAN, KEBAIKAN VITAMIN, BISNES, FREE MEMBERSHIP, KEAHLIAN PERCUMA, BAYARAN SEUMUR HIDUP, KELEBIHAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE SEMENYIH, PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR
Faedah Untuk Pengguna Shaklee:
  1. Tidak perlu survey harga Shaklee – Menjimatkan masa anda!
  2. Menjimatkan bill telefon – Sebab dah tak perlu nak call sana sini semata-mata nak cari distributor yang boleh bagi diskaun paling rendah.
  3. Harga berpatutan dengan kualiti produk dan servis – Dapatkan produk dengan harga jualan daripada pengedar yang boleh memberikan after-sales-service yang berkualiti misalnya konsultasi yang berterusan dan percuma berkaitan pengambilan produk dan sebagainya.
  4. Adil bagi setiap pelanggan – Hanya pelanggan yang mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah sahaja yang layak membeli pada harga ahli. Sama macam Shopping di Jusco. Anda tak boleh menikmati shopping pada Jusco J Card Day kalau anda bukan Jusco member kan?
  5. Peluang menjadi pembeli yang berkualiti dan beretika – Pengedar Shaklee juga cuba mencari rezeki. Tapi kalau asyik minta diskaun macam mana pengedar nak dapat pendapatan? It is a give and take situation. Hormati hak peniaga dan peniaga juga pasti menghormati hak anda sebagai prmbeli. Urusniaga yang ikhlas dan disenangi kedua-dua belah pihak adalah lebih diberkati InsyaAllah.
Untuk pengetahuan pengguna Shaklee, harga jualan produk Shaklee adalah mampu milik dan sangat berpatutan dengan kualitinya. Produk juga ada jaminan terbukti berkesan, selamat, sihat dan semulajadi berserta dengan ujian klinikal. Bukannya produk tepi jalan ataupun pasar malam ya! Penggunaan produk tanpa bimbingan yang betul adalah sangat merugikan kerana boleh mengurangkan kesan kebaikan vitamin ataupun boleh juga memudaratkan kesihatan anda. Oleh itu, dapatkan produk Shaklee daripada pengedar yang juga berkualiti dan berilmu, bukannya pengedar yang touch-n-go saja!
Faedah Untuk Pengedar Shaklee:
  1. Menjual produk pada harga jualan, membantu pengedar baru yang baru mula berjinak-jinak dengan produk Shaklee untuk merasa keuntungan hasil jualan hasil penat lelah menjual.
  2. Untung runcit adalah insentif kepada para pengedar yang bermodal kecil untuk membuat modal pusingan mengumpul serba sedikit stok yang dirasakan perlu.
  3. Menjimatkan masa, tenaga dan kos penjual sebab dapat menyaring pembeli yang hanya betul-betul nakkan produk Shaklee.

Cara Jadi Ahli Shaklee

Anda boleh membuat PILIHAN BIJAK dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE YANG SAH bersama saya dalam rangkaian iACHIEVE untuk pelbagai kaedah keahlian. Anda boleh jadi ahli makan sendiri dan dapatkan konsultasi daripada saya bila-bila anda rasa perlu. Ataupun sekiranya anda nak berbisnes, saya akan beri bimbingan yang sewajarnya dan membantu anda untuk berjaya. Walaupun dah jadi ahli Shaklee, TAK WAJIB pun berbisnes ye dan saya pun takkan paksa. So, tak perlu risau ya! 🙂
Untuk menjadi ahli, anda boleh mendaftar dengan hanya RM65 untuk sekali sahaja bayaran seumur hidup. 
ATAU
Anda boleh membeli produk sebangak 200UV ataupun lebih kurang RM650 untuk mendapat KEAHLIAN PERCUMA.
Pelarasan harga Shaklee ni adalah sangat adil untuk kedua-dua belah pihak pengguna dan distributor. Jadi untuk pengguna Shaklee yang BUKAN AHLI, anda perlu hormati hak pengedar dan belilah pada HARGA JUALAN. Kalau anda sememangnya pengguna tegar produk Shaklee, jadi je ahli sebab lebih banyak manfaat boleh dapat. Kalau dah 2 3 kali beli dengan harga retail agak-agaknya dah berapa banyak anda boleh jimat kalau mendaftar sebagai ahli. Kan? 😀
Klik sini untuk maklumat lanjut berkaitan kelebihan mendaftar sebagai ahli Shaklee.
Hubungi saya pengedar Shaklee Taman Pelangi Semenyih, Semenyih, Kajang, Beranang, Rinching dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:
HAZRINA NASIR
Call/ SMS/ Whatsapp: 0192692301
Facebook Page: Blossom Widad
COD: Lokasi penghantaran adalah di Tesco Semenyih

*Rencana ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawati, atau mengubati. Anda seharusnya berjumpa dengan pakar perubatan dan kesihatan untuk mendapatkan nasihat perubatan. 

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.