Assalamualaikum world 🙂

 

Bismillahirrahmanirrahim. Hello hello! Wah dah lamanya tak meraban dialam maya ini. Welcome to my new blog, Blog Super Mama. That’s what I like to refer myself to. At least I want to believe that I am one. Eh I really am Super, kan? ;P Alhamdulillah finally lahirnya hazrinanasir.com setelah 9 tahun berblog. Walaupun ada turun naik sepanjang berblog tapi nampaknya kali ni I will blog more seriously. Since dah ada self-hosted domain, harus lah manfaatkan platform yang ada sebaiknya.

Secara jujurnya, I feel myself more as a blogger. Saya lebih selesa berblog dan menulis terus daripada hati. Banyak benda nak tulis tapi terlepas. Special occasions, important circumstances, deep thoughts dan banyak lagi. Tapi sejak balik Malaysia for good which is pada tahun 2011, so many things had taken places. Causing my focus to shift on to a few other important matters. Walaupun jiwa nak menulis tu ada tapi usually I just couldn’t make an effort to write. I lost my mojo.

2 tahun lebih juga lah menulis macam chipsmore. Kejap ada kejap takde. Yelah bertambah anak sorang. Ada anak kecik ni biasa lah kan. Alasan sangat eh! Sebenarnya rasa macam kehilangan juga bila tak menulis. I find writing can be therapeutic. I didn’t know that I can write tapi bila buat test online suatu masa dahulu rupanya macam ada bakat jadi penulis. Eh macam boleh percaya test online kehkeh. Tapi kalau ikut kajian menulis ni bagus untuk ketenangan perasaan.

 

Blog Super Mama. Elemen warna pink tak dapat dipisahkan :D
Blog Super Mama. Elemen warna pink tak dapat dipisahkan 😀

 

Selama 2 tahun lebih ni banyak berFB which is something that I didnt’t really do while I was staying in Japan. I’m not really a Facebooker. Entah lah kenapa bila masuk FB tu rasa macam so exposed. Kalau Twitter dengan Instagram tu tak lah rasa macam tu sangat. Walaupun hakikat sebenarnya dah nama pun ruang alam maya lebih kurang je semua. But still FB ruangnya terlalu bebas, pantas, meluas dan yang sewaktu dengannya. Tapi tak dinafikan FB can be a very good medium for knowledge gaining.

And that’s what I have been doing religiously until now since past 2 years. Banyak benda saya belajar daripada FB ni. Mostly sharings from friends lah. Dan segala ilmu serta maklumat yang saya dapat has been great saviors in many ways in a lot of matters. Tapi tulah, jiwa saya sebenarnya tak berapa match dengan social networking platform ni. I like using FB but I don’t really feel comfortable sharing status in FB.

So this is enough for a comeback. Tujuan saya kembali berblog is because I like to write. Although I’m far from being a real writer. Setakat tulis blog boleh lah. I find this as something fun for me to do. Also kebetulan pulak I want to jot down kids’ development, which is something yang dah lama saya tak buat. Banyak memori penting pada pandangan saya sebagai seorang Mama yang mungkin saya dah terlupa. The journey of raising them is just so priceless rugi tak dicatat.

Tapi kali ni saya yakin repekan dalam blog ni akan nampak lebih matang. Bukan macam zaman mula-mula berblog tak habis-habis dengan lovey-dovey nya. Maklumlah kan kawin muda dan hidup lama pula berdua hahaha! Boleh geli usus bila baca balik entry dedolu yang sendiri tulis. Semoga I can be a blogger yang menyumbang sedikit sebanyak manfaat dan kebaikan kepada yang membaca.

I write for myself, not to please others 🙂

Blogger Finally Reborn As Super Mama 🙂
Tagged on:             

2 thoughts on “Blogger Finally Reborn As Super Mama :)

Leave a Reply to AinulMalik Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge