Vivix Kaya Ramuan Semulajadi Polifenol

Tumbuhan Polifenol: Penyembuhan Hebat Daripada Alam Semulajadi
Polifenol merupakan sebatian antioksidan semulajadi yang biasa ditemui didalam tumbuhan yang boleh dimakan. Sejak sedekad yang lalu, ramai yang mula mengkaji khasiat kesihatan bagi tumbuhan yang mengandungi polifenol yang bertindak sebagai antioksidan. Banyak kajian saintifik dan penyelidikan klinikal menyarankan yang pengambilan diet yang tinggi dalam kandungan polifenol dalam jangka masa panjang dapat melindungi masalah kesihatan yang berkaitan dengan penuaan.
Minuman Campuran Botani Vivix
Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine atau Muscadine Grape, Elderberi Eropah ataupun European Elderberries dan Lobak Ungu atau Purple Carrot. Kajian menunjukkan yang bahan botani dalam campuran Vivix dapat merangsang penuaan selular yang hebat.
VIVIX SHAKLEE ANTI PENUAAN, VIVIX SHAKLEE ANTI OKSIDAN, RAMUAN UTAMA DALAM VIVIX, VIVIX KAYA POLIFENOL, VIVIX KAYA RESVERATROL, CAMPURAN BOTANI VIVIX, VIVIX TINGKATKAN FUNGSI SEL, VIVIX TINGKATKAN TENAGA DIPERINGKAT SEL, VIVIX PELIHARA KESIHATAN JANTUNG, VIVIX TINGKATKAN SISTEM IMUN, VIVIX PELIHARA DAYA PENGLIHATAN, ANGGUR MUSCADINE, MUSCADINE GRAPE, EUROPEAN ELDERBERRIES, PURPLE CARROT, POLYGANUM CUSPIDATUM, ANTHOCYANINS, JAPANESE KNOTWEED, ASID ELLAGIC, ELLAGITANNINS, VITIS RITUNDIFOLIA, KUERSETIN
Bahan Utama Dalam Vivix Shaklee
Vivix Kaya Dengan Ramuan Semulajadi Polifenol Yang Hebat
Antara bahan yang terkandung dalam Vivix adalah:
Muscadine Grape (Resveratrol, Kuersetin, Asid Ellagic dan Ellagitanninsa)
1) Anggur Muscadine ataupun nama saintifiknya ‘Vitis Rotundifolia’ merupakan anggur yang luarbiasa, terkenal dengan profil yang kaya dengan polifenol unik dengan pelbagai khasiat kesihatan. Ia mengandungi spektrum polifenol yang menyeluruh seperti resveratrol dan kuersetin. Kedua-dua bahan ini mengandungi asid ellagic dan ellagitannins yang bila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine mampu memberikan kuasa antioksidan yang sangat hebat. Polifenol-polifenol ini terbukti dapat merangsang antioksidan semulajadi tubuh bagi meningkatkan keupayaan dan ketahanan selular. Tambahan pula, perbezaan kromosom yang terdapat pada Anggur Muscadine iaitu sebanyak 20 berbanding 19 kromosom bagi anggur biasa dapat menghasilkan Asid Elagic yang telah terbukti mampu meningkatkan fungsi, prestasi dan keberkesanan keseluruhan sel.
2) Polyganum Cuspidatum (Resveratrol)
Polyganum cuspidatum, yang dikenali juga sebagai ‘Japanese Knotweed’ kaya dengan Resveratrol. Resveratrol merupakan sumber polifenol terhebat yang dipercayai berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan tubuh secara menyeluruh. Gabungan penyelidikan terbaru mengesyorkan yang ia juga dapat memberi kesan positif terhadap penuaan selular serta mampu melindungi tubuh daripada masalah kesihatan yang berkaitan dengan penuaan. Selain itu, para penyelidik juga mendapati yang Resveratrol berupaya membantu dalam melindungi selular serta melindungi dan memperbaiki DNA bagi menyokong fungsi sel sihat dan melanjutkan usia. Bukan itu sahaja, Resveratrol juga telah terbukti dapat meningkatkan penghasilan tenaga diperingkat selular demi meningkatkan tenaga yang lebih baik.
3) Purple Carrot dan European Elderberries
Kedua-dua, Purple Carrot dan European Elderberries merupakan tumbuhan unik yang kaya dengan sebatian anthocyanins nya. Anthocyanins merupakan sejenis antioksidan yang telah dikaji secara meluas dapat menyokong kesihatan selular dan menyekat tindak balas tekanan biologi. Tambahan lagi, polifenol didalam kedua-dua tumbuhan ini telah terbukti di dalam kajian makmal dapat meningkatkan fungsi imun, daya penglihatan serta jantung yang sihat.
Sumber: Shaklee Today
Produk Vivix Shaklee adalah Asli, Paten Tertunda, Bahan Utama Diuji Secara Klinikal dan ianya dihasilkan Eksklusif untuk Shaklee. 

Untuk maklumat lanjut Pengambilan Vitamin Semulajadi dan Pendaftaran Ahli Shaklee:

Hubungi saya sekarang! ^-^
HAZRINA NASIR
Shaklee ID: 951651
Call/ SMS: 0192692301
Email: blossomwidad@yahoo.com
Facebook Page: Blossom Widad

Rencana ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawati, atau mengubati. Anda seharusnya berjumpa dengan pakar perubatan dan kesihatan untuk mendapatkan nasihat perubatan.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.