Krisis Pemulihan Ataupun Healing Crisis

Apakah Krisis Pemulihan Ataupun Healing Crisis?
Krisis pemulihan ataupun healing crisis adalah tindakbalas yang terjadi pada tubuh apabila sistem tubuh cuba menyingkirkan toksin pada kadar yang lebih cepat berbanding daripada kadar yang dapat diterima oleh tubuh. Krisis pemulihan ataupun healing crisis boleh menyebabkan peningkatan simptom penyakit bertambah untuk tempoh tertentu sepanjang proses detoksifikasi berlaku.
HEALING CRISIS, KRISIS PEMULIHAN, APAKAH KRISIS PEMULIHAN, MENGAPA KRISIS PEMULIHAN BERLAKU, SIMPTOM KRISIS PEMULIHAN, BAGAIMANA MENGHADAPI KRISIS PEMULIHAN, BADAN LESU, VITAMIN SHAKLEE, BADAN LEMAH, JERAWAT, CIRIT BIRIT
Mengapa Krisis Pemulihan Ataupun Healing Crisis Berlaku?
Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil makanan tambahan atau supplement atau vitamin. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit tetapi sebenarnya tidak. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh makanan tambahan atau vitamin, krisis pemulihan berlaku.
Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah bertimbun didalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama – sisa-sisa makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet tak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Makanan tambahan ataupun vitamin membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.
Simptom-Simptom Krisis Pemulihan
Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung, lapar), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, berasa hangat, berpeluh dan sebagainya. Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu.
Bagaimana Menghadapi Krisis Pemulihan?
Diwaktu jangkamasa krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya dan makanlah lebih sayuran dan buahan. Selain itu, teruskan memakan vitamin tetapi boleh kurangkan dos vitamin ataupun diambil selang hari dan ditambah kemudian perlahan-lahan mengikut penerimaan badan, sentiasa positif dan bersabar serta berdoa agar dipermudahkan. Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini.
Krisis pemulihan adalah satu tanda baik menunjukkan keberkesanan vitamin terhadap tubuh badan 🙂
Untuk maklumat lanjut Pengambilan Vitamin Semulajadi dan Pendaftaran Ahli Shaklee:

Hubungi saya sekarang! ^-^
HAZRINA NASIR
Shaklee ID: 951651
Call/ SMS: 0192692301
Email: blossomwidad@yahoo.com
Facebook Page: Blossom Widad

Rencana ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawati, atau mengubati. Anda seharusnya berjumpa dengan pakar perubatan dan kesihatan untuk mendapatkan nasihat perubatan.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.