Assalamualaikum. Kalau masuk rumah lama tak berpenghuni kena bagi salam kuat2 sikit. Baca doa panjang2 supaya syaitan lari. Ni masuk blog pun sama la kot. Blog terbiar dah lama tak jenguk. Kesiannn. Bukan tak jenguk langsung. Sesekali jengah je. Banyak je idea nak tulis. Banyak cerita nak kongsi. Peristiwa2 penting, cerita sedih, cerita suka, cerita duka semua ada. Banyak kali juga nak cuba update tapi selalunya sekerat jalan. Mungkin sebab terganggu ataupun mungkin tetiba terasa terlalu peribadi. Honestly I’m the kind of person yang very2 reserved to myself. Jadi bila kita sangat beremosi kadang2 perlu elak menulis. Sebab as to me… a little secret that I keep to myself lah sebenarnya yang selalunya jadi sumber kekuatan untuk meneruskan hari2 esoknya.
Ehhh panjangnya kalimah. Okay sebenarnya busy menjalani hidup sebagai seorang surirumah tangga kepada 2 orang anak dan juga dalam masa sama sebagai isteri dan working at home mom. Memang busy wehhh! Alhamdulillah tetap bersyukur hidup dah sampai ke peringkat ini although I must say wer are on the peak of our struggle towards better future. Kejayaan takkan datang tanpa pengorbanan dan cabaran. Indeed betul lah sangat2. Harapannya semoga saya terus kuat, cekal, tabah dan disiplin. I have so many things in my plate jadi kadang2 tu tak dinafikan mudah hilang fokus tambah2 bila terlalu letih etc. But I think I can’t afford to keep pausing. I should always keep moving. Okaylah rest every once in a while takpelah kan.
Just to update, we have finally moved into our very own house. Ihsan dah 4 years old and gets improving. Aisyah is 1 year old already. Sangat banyak kekurangan disana sini dalam aspek memainkan my parts. Tapi I will keep improving running my role as a mom, therapist to Ihsan, teacher to Aisyah, good daughter, understanding and supporting wife, homemaker and successful WAHM. I desperately needs to make sure everything runs accordingly. Bergerak seiring semunya dan seimbang. Yang penting sekali semuanya getting better dan successfully achieving targets. InsyaAllah. Ya Allah permudahkanlah. Amin.
Bersihkan Sawang, Fuhhh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge