Status HALAL Produk Shaklee

Isu HALAL Produk Shaklee
Sebagai  pengedar produk Shaklee ataupun Shaklee Independent Distributor, memang selalu saya diajukan soalan-soalan seperti berikut:
‘Shaklee ni Halal ke?’
‘Shaklee ada sijil Halal?’
‘Shaklee ada sijil Halal Jakim?’
Dan yang seumpama dengannya. Jawapan saya? YA! Produk Shaklee HALAL! Jangan Risau! 🙂 Walaupun Shaklee mempunyai banyak produk. Tetapi yang masuk ke pasaran Malaysia adalah dijamin HALAL.
Status HALAL Produk Shaklee
Produk Shaklee dihasilkan di Amerika Syarikat (US). Mungkin sebab ianya produk luar negara, ramai yang meragui kehalalan Shaklee.
Untuk pengetahuan semua, Sijil Halal Shaklee dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA). Sijil Halal daripada ISA adalah diiktiraf oleh JAKIM. Anda boleh rujuk website Portal Rasmi Halal Malaysia dalam Senarai Badan Yang Diiktiraf JAKIM
ISA mempunyai standard yang ketat untuk meluluskan sijil HALAL. Begitu juga dengan JAKIM. Jadi, sekiranya JAKIM juga telah memperakui standard HALAL ISA, anda tidak perlu lagi ragu-ragu untuk menggunakan produk Shaklee. 
Ini adalah siji HALAL yang dikeluarkan oleh ISA pada awal tahun 2013 dan diperakui oleh JAKIM.
ISU SIJIL HALAL SHAKLEE, SHAKLEE HALAL, PRODUK SHAKLEE HALAL, SIJIL HALAL OLEH ISA ISLAMIC SERVICE OF AMERICA, SHAKLEE PRODUK US, SHAKLEE PRODUK AMERIKA SYARIKAT, SHAKLEE PRODUK LUAR NEGARA, SHAKLEE DISAHKAN HALAL OLEH JAKIM, HALAL SHAKLEE DIIKTIRAF JAKIM, SIJIL HALAL TERBARU SHAKLEE, ISA DIIKTIRAF JAKIM, DAFTAR AHLI SHAKLEE
 Sijil HALAL Shaklee
Sekiranya terdapat keraguan tentang produk Shaklee, jangan teragak-agak untuk mendapatkan kepastian terus daripada saya! 🙂
Klik sini untuk membaca, Keistimewaan Shaklee
Untuk maklumat lanjut Pengambilan Vitamin Semulajadi dan Pendaftaran Ahli Shaklee:

Hubungi saya sekarang! ^-^
HAZRINA NASIR
Shaklee ID: 951651
Call/ SMS: 0192692301
Email: blossomwidad@yahoo.com
Facebook Page: Blossom Widad

Rencana ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawati, atau mengubati. Anda seharusnya berjumpa dengan pakar perubatan dan kesihatan untuk mendapatkan nasihat perubatan.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.