Kos sara hidup yang makin tinggi di bandar besar terutamanya Kuala Lumpur, adalah alasan yang kuat kenapa pelajar perlu ambil peluang kerja part melalui perniagaan online untuk cari duit tambahan. Walaupun anda pelajar universiti dan kolej yang menerima pinjaman pelajaran ataupun biasiswa tapi saya sangat yakin jumlah tersebut sebahagian besarnya digunakan untuk bayar yuran pengajian.

Kalau ada sikit baki boleh guna untuk beli buku-buku rujukan. Itupun saya yakin sangat memang tak cukup sebab buku-buku ni bukannya murah. Saya pernah jadi mahasiswa di Universiti Malaya 10 tahun lepas dan walaupun ada terima biasiswa JPA, memang tak cukup. Tak termasuk lagi duit untuk bayar pengangkutan pergi balik kelas, makan minum dan macam-macam lagi. Kalau tinggal di rumah sewa dan bukan asrama kolej, lagi banyak perlukan duit.

 

Student boleh ambil peluang jana pendapatan secara online untuk cari duit tambahan semasa belajar
Student boleh ambil peluang jana pendapatan secara online untuk cari duit tambahan semasa belajar

 

Amalan Buat Kerja Sambilan Di Kalangan Pelajar

 

Memang ramai pelajar uiversiti yang buat kerja sambilan sepanjang tempoh pengajian. Ada yang buat bisnes reload top up, kerja di restoran, di kedai buku, berniaga barangan dan macam-macam lagi. Tapi kebanyakannya perlukan kos tinggi, menuntut banyak masa dan juga tenaga yang mana sepatutnya digunakan untuk tujuan study. Soal pelajaran perlu diutamakan dan sekurang-kurangnya perlu seimbang supaya tak terganggu.

Tapi memang ramai pelajar yang gagal balancedkan urusan kerja part time dengan waktu belajar ni. In fact ramai juga yang syok dan leka bekerja sampaikan mengabaikan pelajaran. Sudahnya kena buang universiti. Kita tak nak perkara ni berlaku sebab zaman sekarang ni kelulusan pelajaran sangat penting sebagai tiket atau batu loncatan untuk masa depan yang lebih cerah.

Sekiranya anda berminat nak tahu lanjut tentang bisnes Shaklee, boleh klik entry-entry blog di bawah:

 

Program Usahawan Muda Shaklee Yang Mesra Pelajar

 

Updated 21 Julai 2017 – Program YES Shaklee telah lama tamat. Sekiranya berminat untuk cari peluang jana pendapatan dengan Shaklee, boleh klik entry-entry yang saya kongsikan di atas untuk dapatkan lebih maklumat.

 

Apakah Program YES?

Namun begitu, tak salah kalau nak mula berjinak-jinak dengan bisnes masa masih belajar. Pemilihan bisnes yang tepat dan mesra pelajar adalah pilihan yang sangat bijak. Baru-baru ini Shaklee Malaysia ada tawarkan program perniagaan usahawan muda ataupun Young Entrepreneur System (YES). Program ini khas untuk golongan belia di Malaysia yang berminat nak menceburi bidang perniagaan dan keusahawanan.

 

Kelebihan Program YES Yang Patut Direbut

Young Entrepreneur System (YES) adalah program yang mana perserta perlu memenuhi pencapaian tertentu dalam tempoh 6 bulan. Dan sekiranya berjaya, peserta akan diberikan hadiah berupa insentif yang berganda-ganda! Panduan dan bimbingan berkenaan cara menjalankan bisnes akan diberikan dalam secret group oleh mentor-mentor yang komited.

Bagi pelajar, dan especially sekiranya anda masih muda serta belum ada ikatan komitmen yang tinggi, ini lah masanya yang sesuai untuk cuba belajar membangunkan diri sebagai usahawan. Sebab anda ada banyak masa dan tenaga untuk fokus untuk cari pendapatan sampingan tanpa banyak gangguan. Anda memang patut grab peluang ni sebab:

  • Boleh dijalankan daripada rumah
  • Modal rendah dengan yuran keahlian hanya sekali untuk seumur hidup, tak perlu renew!
  • Flexible sebab boleh dijalankan ikut keselesaan dan kelebihan diri masing-masing
  • Bisnes yang sesuai untuk blogger dan kaki media sosial – boleh dijalankan menggunakan medium pemasaran online seperti blog, Facebook, Instagram dan sebagainya yang of course sangat murah tapi unlimited
  • Boleh dijalankan secara offline
  • Sangat adil dan telus
  • Bukan system pyramind ataupun skim cepat kaya!
  • Dianjurkan oleh Shaklee Malaysia yang merupakan syarikat yang kukuh dengan produk pertama sudah 100 tahun berada dalam pasaran
  • Produk jualan yang ditawarkan adalah produk yang berkualiti tinggi, terbukti dengan ujian klinikal yang telah diterbitkan dalam jurnal-jurnal kesihatan yang menjadi rujukan pelbagai pihak
  • Berpeluang untuk menyertai support group yang dinaungi oleh para mentor yang berkaliber yang sentiasa memberi bimbingan untuk pembangunan bukan saja dalam menjalankan bisnes tapi juga pembangunan diri sebagai individu yang lebih berkualiti
  • Dan banyak lagi kelebihan lain

 

Hubungi saya untuk maklumat lanjut berkenaan program usahawan muda YES Shaklee ni
Hubungi saya untuk maklumat lanjut berkenaan program usahawan muda YES Shaklee ni

 

Dalam keadaan ekonomi sekarang, semua orang berlumba-lumba nak cari jalan untuk buat pendapatan sampingan. Walaupun bekerja tetap sepenuh masa tapi buat side income sudah seakan satu keperluan. Jadi, mulakan langkah awal. Jangan takut untuk cuba berniaga terutamanya dengan merebut peluang program usawahan muda YES ni. Shaklee sememangnya memberikan peluang pendapatan lumayan bagi yang rajin berusaha.

At least, boleh kumpul duit untuk bayar semula hutang pinjaman pelajaran PTPTN, beri kepada mak ayah untuk ringankan beban mereka, sara hidup sementara nak dapat kerja lepas graduate ataupun boleh guna untuk kumpul duit kahwin. Malah mungkin dengan Shaklee, mana tau ini boleh jadi kerjaya utama anda. Dah ramai mentor Shaklee yang buktikan Shaklee adalah platform yang sangat baik untuk menjadi usahawan berjaya.

 

Syarat Utama Program YES

Syarat utama program YES ialah perlu mendaftar menjadi ahli Shaklee yang sah. Peluang pendaftaran hanyalah dalam tempoh Mei 2015 hingga Oktober 2015 sahaja. Pengedar Shaklee yang baru mendaftar dalam tempoh ni secara automatik layak untuk sahut cabaran YES Program ni. Untuk mendaftar sebagai ahli atau pengedar Shaklee yang sah, had umur minimum ialah 18 tahun.

Dan semestinyalah anda seorang yang minat berbisnes dan rajin. Ini bukan skim cepat kaya, atau sistem piramid. Anda perlu berusaha untuk berjaya.

Kalau nak kerja senang, tak nak buat apa-apa, nak duduk goyang kaki je tapi nak duit masuk banyakkk… tolong lah, tolong jangan contact akak. Sebab Shaklee bukan untuk orang macam anda. Tapi saya sangat mengalu-alukan kalau berminat nak belajar tentang selok-belok berbisnes, saya sedia untuk berkongsi ilmu untuk anda manfaatkan 🙂

 

Updated! (11 Disember 2015) – Terlepas Peluang Sertain YES Program?

Terlambat tahu tentang Program YES tapi masih berminat nak tambah pendapatan dengan Shaklee? Jangan risau. Anda masih layak untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee pada bila-bila masa dan mendapat bimbingan penuh bagaimana nak jadi usahawan Shaklee.

Shaklee menyediakan 3 tawaran iaitu 3C – Cash, Car dan Conference (Pelancongan Percuma) kepada pengedar yang cemerlang. Dan dalam masa sama Shaklee selalu tawarkan insentif-insentif berbentuk, tunai dan hadiah untuk direbut (dengan syarat & kelayakan). Rebut peluang untuk jadi seorang Shakleepreneur dengan menghubungi saya di 019 269 2301 untuk maklumat lanjut.

 

 

Your Side Income Advisor

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Kerja Part Time Untuk Pelajar Cari Duit Tambahan Melalui Perniagaan Online
Tagged on:         

One thought on “Kerja Part Time Untuk Pelajar Cari Duit Tambahan Melalui Perniagaan Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge