Set Kesuburan Shaklee Ikhtiar Dapatkan Zuriat

Masalah Berkaitan Kesuburan
Masalah kesuburan adalah masalah yang lazim kita dengar. Ramai orang yang dah berumahtangga tapi setelah beberapa kali mencuba masih belum berjaya mendapatkan zuriat. Antara sebab yang boleh menjadi penghalang untuk mendapatkan zuriat adalah seperti:
  • Masalah cyst, fibroid atau endometriosis
  • Masalah di tiub fallopio tersumbat
  • Masalah Polycystic Ovary Syndrome (PCOS)
  • Masalah bilangan sperma yang lemah
  • Masalah ovulasi
  • Dan sebagainya
Tingkatkan Kesuburan Dengan Makanan Tambahan
Terdapat banyak kaedah untuk meningkatkan kesuburan dan peluang meningkatkan kehamilan. Antaranya ialah dengan mendapatkan rawatan tertentu seperti penggunaan ubat hormon, pembedahan untuk mengatasi masalah dalam rahim, penggunaan kaedah tabung uji (IVF), penggunaan kaedah Intrauterine Insemination (IUI) dan sebagainya. Kaedah-kaedah tersebut memerlukan kepakaran doktor pakar di hopsital.
Walau bagaimanapun pengambilan makanan tambahan juga dapat membantu tubuh mendapat nutrien yang betul secukupnya dan seterusnya membantu meningkatkan kesihatan dan seterusnya kesuburan. Shaklee mencadangkan senarai vitamin tertentu yang dapat membantu meningkatkan kesuburan. 
Vitamin Kesuburan Untuk Suami Dan Isteri
Vitamin Cadangan Untuk Suami
– Vita-Lea Iron Formula
– B Complex
– Vitamin C
– Zink
– Vitamin E
Vitamin Cadangan Untuk Isteri
– Vita-Lea Iron Fomula
– B Complex
– Vitamin C
– GLA Complex
– Vitamin E
DAFTAR AHLI SHAKLEE, MASALAH BERKAITAN KESUBURAN, TINGKATKAN KESUBURAN DENGAN VITAMIN, VITAMIN UNTUK KESUBURAN, VITAMIN UNTUK SUAMI, VITAMIN UNTUK ISTERI, ZAT BESI UNTUK TINGKATKAN KESUBURAN, SELENIUM TINGKATKAN KESUBURAN, VITAMIN E TINGKATKAN KESUBURAN, GLA COMPLEX TINGKATKAN KESUBURAN, ZINK TINGKATKAN KESUBURAN, IKHTIAR DAPATKAN ZURIAT, ASID FOLIK UNTUK WANITA HAMIL, ASID FOLIK TINGKATKAN KESUBURAN, B KOMPLEKS ELAKKAN KEGUGURAN, VITAMIN C MENGHASILKAN SPERMA SIHAT, MULTIVITAMIN UNTUK WANITA HAMIL
Vitamin Kesuburan Lengkap Untuk Suami Isteri
Manfaat Dan Kebaikan Setiap Vitamin
1. Vita-Lea Iron Formula
– Kajian oleh Harvard Medical School ke atas 18,000 wanita membuktikan pengambilan multivitamin, terutamanya asid folik dapat meningkatkan peluang kehamilan. 
– Lengkap dengan 30 nutrisi harian yang diekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan oleh RDA. 
– Memperbaiki dan menjamin kesempurnaan fungsi keseluruhan tubuh.
Zat Besi dalam Vita-Lea membantu ovulasi dan penghasilan telur wanita yang sihat.
2. B Complex
– Bertindak mengawal hormon dan gula dalam darah.
– Membantu mengurangkan simptom PMS dan simptom ‘morning sickness’ ketika hamil.
– Membantu memperbaiki kerosakan Fasa Luteal pada kitaran haid wanita.
– Meningkatkan penghasilan dan kualiti sperma.
– Mengurangkan risiko keguguran.
3. Vitamin C
– Berdasarkan kajian yang diterbitkan dalam ‘Fertility and Sterility’, Vitamin C meningkatkan paras hormon dan kesuburan pada wanita yang mengalami masalah Fasa Luteal.
– Pada lelaki, kajian menunjukkan Vitamin C membantu menghasilkan sperma yang sihat dan berkualiti.
– Melindungi sperma daripada kerosakan DNA.
– Mengurangkan risiko keguguran dan masalah kromosom.
– Membantu mengelakkan sperma daripada melekat/ terkumpul bersama dan membolehkan sperma lebih aktif dan bebas.
4. Vitamin E
– Telah dibuktikan dalam banyak kajian dapat membantu meningkatkan kesihatan sperma dan kesuburan lelaki.
– Bertindak sebagai antioksidan yang melindugi sperma dan telur ovum wanita daripada kerosakan DNA.
Selenium dalam Vitamin E melindungi telur ovum dan sperma daripada radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan kromosom yang membawa kepada keguguran dan kecacatan kelahiran.
– Selenium penting untuk penghasilan sperma. Lelaki yang mengalami masalah kurang sperma selalunya kekurangan selenium.
5. Zink
– Zink bekerja dengan lebih 300 enzim untuk memastikan segala fungsi dalam tubuh berjalan lancar. Tanpa zink, sel tidak dapat dibahagikan dengan sempurna, hormon tidak stabil dan seterusnya mempengaruhi kesuburan. 
6. GLA Complex
– Membantu meningkatkan kesuburan dengan menguatkan plasenta, meningkatkan mukus servikal dan meningkatkan ketebalan lapisan uterine sebagai persediaan untuk telur yang telah disenyawakan untuk menempel dan membesar.
– Mengurangkan inflamasi yang boleh menggangu persenyawaan antara sperma dan telur berlaku dan seterusnya mempengaruhi kehamilan.
Kadang-kala walaupun ada pasangan sudah membuat pemeriksaan dengan doktor pakar dan doktor juga telah mengesahkan mereka tiada masalah berkaitan kesuburan tapi masih gagal mendapatkan zuriat. Ini mungkin hanya kerana Allah Yang Maha Berkuasa belum nak bagi rezeki kepada pasangan tersebut. Maka teruskan memperbaiki kualiti diri sebagai seorang muslim dan muslimah, teruskan berusaha mendapatkan zuriat, berdoa dan seterusnya bertawakal. Bila dah tiba masa yang sesuai, InsyaAllah Allah akan beri! 🙂
Untuk maklumat lanjut Pengambilan Vitamin Semulajadi dan Pendaftaran Ahli Shaklee:

Hubungi saya sekarang! ^-^
HAZRINA NASIR
Shaklee ID: 951651
Call/ SMS: 0192692301
Email: heartilyina@gmail.com
Facebook Page: Blossom Widad
Rencana ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawati, atau mengubati. Anda seharusnya berjumpa dengan pakar perubatan dan kesihatan untuk mendapatkan nasihat perubatan.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.