Saya adalah seorang Stay At Home Mom (SAHM) kepada 2 orang anak. Walaupun saya mempunyai ijazah dalam bidang Pengurusan Teknologi Maklumat dari Universiti Malaya, tapi saya memilih untuk menjadi surirumah sepenuh masa kerana priority ataupun keutamaan saya adalah suami dan anak-anak. Saya lebih suka dan selesa menjaga anak saya sendiri. Dalam masa yang sama saya dapat memastikan makan pakai anak-anak dan suami terjaga. Malah, saya juga boleh menfaatkan peluang mendidik anak-anak sebaik yang mungkin. Walaupun anak saya belajar di tadika, tapi saya percaya Home Is Children First School. Peluang dapat menguruskan rumah tangga seperti memasak untuk ahli keluarga tersayang dan sentiasa menjadi orang pertama menyaksikan setiap perkembangan anak-anak, sangat memberikan kepuasan dalam diri saya! 🙂
COD SHAKLEE SEMENYIH, DAFTAR AHLI SHAKLEE, PELUANG MENJANA PENDAPATAN ONLINE DARI RUMAH DENGAN SHAKLEE, SHAKLEE ONLINE BISNES, SHAKLEE ONLINE BUSINESS, WORKING AT HOME MOM WAHM, STAY AT HOME MOM SAHM, SURIRUMAH BEKERJAYA, SIDE INCOME, BISNES SAMPINGAN, PERNIAGAAN SAMPINGAN, BISNES ONLINE MODAL RENDAH, PERNIAGAAN ONLINE, PERNIAGAAN DARI RUMAH, PERNIAGAAN MLM, PERNIAGAAN TANPA MODAL, BANTU TINGKATKAN EKONOMI KELUARGA, TINGKATKAN TARAF HIDUP
Klik sini untuk membaca artikel daripada Utusan Malaysia:
Namun begitu, saya juga sedar akan keadaan hidup kini yang mana kos kehidupan adalah sangat tinggi dan meningkat dari hari ke hari. Yelah yuran nak masuk tadika pun ada yang macam yuran nak masuk universiti dah! Walaupun duit bukanlah segala-galanya tapi kita tak dapat nafikan segala-galanya memerlukan duit! Dalam keadaan keluarga kami yang mana sebelum ini suami hanyalah bekerja makan gaji. Walaupun mempunyai ijazah daripada universiti luar negara tapi bayaran gaji langsung tak setimpal dengan bebanan kerja yang digalas (Alhamdulillah sekarang dah menceburi bidang perniagaan juga). Ditambah pula dengan faktor kenaikan kos hidup yang langsung tak selaras dengan kadar peningkatan gaji. Saya pula tak bekerja. Ahli keluarga bertambah dan anak-anak juga semakin membesar. 
Jadi, bertitik tolak daripada situlah saya terfikir untuk mencari peluang menjana pendapatan online dari rumah. Sebab macam yang saya katakan tadi, saya tetap mahu menjaga anak-anak saya sendiri. Daripada saya keluar mencari kerja makan gaji yang belum tentu cukup nak kejar kos hidup sekarang, lebih baik saya buat online bisnes dari rumah. Saya tunggu masa yang sesuai untuk jalankan perancangan saya. Saya sengaja tunggu selepas bersalin anak ke 3 dan baby pun dah besar sikit, baru saya perlahan-lahan nak mulakan online bisnes. Jadi sementara menunggu masa yang sesuai tu tiba, saya pun dah buat survey mencari-cari bisnes yang sesuai dengan kriteria yang dah saya tetapkan. Antara kriteria yang saya tetapkan ialah:
1. Tidak memerlukan modal yang besar
2. Tidak perlu maintain points.
3. Tidak perlu membuat stok di rumah.
4. Tidak perlu ‘head-hunting’ atau mencari kaki.
5. Tidak memerlukan saya keluar daripada rumah.
6. Tidak menekankan kemewahan materialistik semata-mata.
7. Product-based ataupun bisnes berasaskan jualan produk.
8. Tiada paksaan.
9. Adil dan tiada penindasan.
10. Mematuhi syariat perniagaan Islam.
Alhamdulillah saya berjumpa dengan bisnes yang menepati setiap syarat yang saya tetapkan iaitu Shaklee! Yang kelakarnya, saya memang dah lama jadi ahli Shaklee sejak sebelum kahwin lagi sebab seluruh keluarga saya memang amalkan produk Shaklee. Tapi tak pernah terfikir pula nak buat bisnes Shaklee. Walaupun untuk syarat nombor 2 di atas, saya mungkin masih perlu (atau mungkin tak perlu) maintain beberapa points sekiranya ingin menjana pendapatan tertentu dalam Shaklee. Tapi Alhamdulillah ianya langsung tidak membebankan saya dan tidak memakan kos yang besar.  Memadai dengan hanya membuat minimum purchase berdasarkan target yang ingin dicapai oleh saya sendiri. Ini kerana bisnes Shaklee ni adalah bisnes saya sendiri dan tiasa siapa yang paksa atau tetapkan untuk saya.
Saya sangat bersyukur kerana bertemu dengan group yang sangat bersesuaian dengan jiwa saya. Group tersebut memberikan bukan sahaja bimbingan untuk mencapai kejayaan dalam bisnes Shaklee tapi dalam masa yang sama menekankan aspek rohani dan pembentukan peribadi ke arah menjadi seorang yang lebih berani menyerlahkan segala potensi yang ada dalam diri. Target kami adalah untuk menjadi jutawan muslimah yang bukan saja membawa kebaikan untuk diri sendiri tetapi juga ummah. Sudah ramai yang berjaya dalam bisnes Shaklee dan menjadi sumber inspirasi kepada ramai ahli baru yang lain. Dari pendapatan 2 angka, naik ke 3, 4 malah 6 angka! Walaupun Shaklee adalah perniagaan MLM tapi tiada istilah upline menindas downline. Semuanya atas usaha keras masing-masing. Sekiranya downline lebih rajin berusaha berbanding upline, downline akan dapat pulangan lebih berbanding upline!
Shaklee memberi peluang yang adil kepada semua orang. Bisnes online Shaklee daripada rumah adalah sangat sesuai untuk para surirumah ataupun SAHM yang ingin menjadi Working At Home Mom (WAHM) yang berjaya tanpa perlu risau memikirkan urusan anak-anak dan rumah tangga. I love Shaklee business 🙂 

Sekiranya anda berfikiran sama seperti saya, hubungi saya untuk mendapatkan penerangan dengan lebih lanjut bagaimana bisnes Shaklee ini dijalankan. Saya akan berkongsi dan membantu anda untuk berjaya bersama-sama Shaklee, ikhlas. Lebih ramai orang kita bantu, InsyaAllah lebih banyak rezeki kita dapat dalam pelbagai bentuk. Apa yang perlu adalah sekeping hati yang kental untuk sentiasa berusaha dan tidak beralasan untuk berjaya. Itu saja syaratnya  🙂
Klik sini untuk membaca, Faedah Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee
Klik sini untuk membaca, Kenapa Saya Yakin Dengan Produk Shaklee

Klik sini untuk membaca, Keistimewaan Shaklee

Untuk maklumat lanjut Pengambilan Vitamin Semulajadi dan Pendaftaran Ahli Shaklee:

Hubungi – HAZRINA NASIR

0192692301

heartilyina@gmail.com

http://www.facebook.com/BlossomWidad

*** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.
Peluang Menjana Pendapatan Online Dari Rumah Dengan Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge