Vitamin Untuk Kulit Cantik Dan Sihat

Cakap tentang cantik, semua orang nak cantik! Betul tak? Sebab lumrah kejadian manusia nalurinya memang sukakan yang cantik-cantik. Kalau cakap pasal cantik bahagian yang paling selalu dikaitkan ialah kulit. Kulit merupakan organ terbesar pada tubuh manusia. Kulit lah yang menutup tubuh kita dan secara tak langsung mempamerkan kecantikan seseorang. Jadi, untuk kelihatan cantik kena lah jaga kesihatan kulit.
Penjagaan Kulit Dari Luaran
Bila bercakap tentang kecantikan kulit banyak perkara yang anda boleh buat. Antara perkara yang paling asas ialah menjaga kebersihan diri. Setiap hari kulit kita terdedah kepada pelbagai kekotoran. Jadi kita perlulah mandi untuk membersihkan diri. Lepas tu bolehlah sapu losyen badan atau bedak! Bukan saja bersih, wangi pun ye! 😉 Untuk bahagian wajah pula bolehlah gunakan set penjagaan wajah yang lengkap. Kita boleh gunakan pencuci muka, toner dan krim muka yang sesuai. Rutin penjagaan muka dapat membantu mengekalkan keremajaan kulit dan seterusnya membantu mencantikkan kulit wajah .
Penjagaan Kulit Dari Dalaman
Namun begitu ramai yang lupa bahawa kesihatan dalaman membawa kepada kecantikan luaran. Jadi selain penjagaan luaran kulit wajah dan tubuh, kita perlulah menitikberatkan kesihatan dari dalaman. Antara perkara yang kita boleh buat ialah mengamalkan pemakanan seimbang, minum air 3L sehari, kurangkan stress, mendapatkan tidur dan rehat yang cukup dan pengambilan supplement atau vitamin atau makanan tambahan! Shaklee mempunyai cadangan vitamin yang bagus diamalkan untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Antara vitamin asas untuk kecantikan kulit ialah B-Complex, Vitamin C, Vitamin E dan juga Energizing Soy Protein (ESP). 
COD SHAKLEE SEMENYIH, VITAMIN UNTUK KULIT CANTIK DAN SIHAT, SET KULIT, KESIHATAN DAN KECANTIKAN WANITA, PENJAGAAN DALAMAN KULIT, VITAMIN E DENGAN SELENIUM
 Set Kecantikan Kulit
Faedah Setiap Vitamin
Setiap vitamin mempunyai peranan dan fungsi tersendiri dan setiap satu bekerjasama antara satu sama lain untuk mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit yang optimum. Antara faedah yang dapat diberikan oleh setiap vitamin ialah:
Energizing Soy Protein (ESP)
 • Awet Muda – Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
 • Membaiki Pigmentasi – Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
 • Kulit Remaja – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
B-Complex
 • Membantu melancarkan peredaran kardiovaskular seterusnya memperbaiki keadaan kulit.
 • Rambut beruban dan gugur – Membaiki msalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
 • Membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mengurangkan tanda-tanda penuaan akibat kulit kering.
 • Membantu kulit kelihatan lebih segar, sihat dan bermaya.
Vitamin E dengan Selenium
 • Selenium dalam Vitamin E Shaklee bertindak sebagai agen antioksidan yang membantu sel melawan radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan sel yang menjadi punya kepada gejala penuaan dan kanser
 • Kajian menunjukkan Selenium dapat membantu menghalang jangkitan pada radang kulit seperti psoriasis dan ekzema.
 • Membantu merawat kulit yang luka akibat melecur dan mengurangkan parut.
Vitamin C
 • Membantu membina dan mengekalkan kolagen yang memainkan peranan penting sebagai tisu penghubung dalam tubuh manusia.
 • Membantu penyembuhan luka, mengetatkan dan menguatkan kulit dan seterusnya memberikan bentuk dan sokongan kepada tubuh.
 • Bertindak sebagai antioksidan yang mengelakkan kerosakan selular pada sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
 • Sifat antioksidan tersebut melindungi kulit daripada radiasi ultraviolet dan kesan terhadap pendedahan kepada cahaya matahari
Untuk maklumat lanjut Pengambilan Vitamin Semulajadi dan Pendaftaran Ahli Shaklee:

Hubungi – HAZRINA NASIR

0192692301

heartilyina@gmail.com

http://www.facebook.com/BlossomWidad

*** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.