Cara Kuruskan Badan Dengan Shaklee

Bagaimana Set Shape Up Shaklee Bertindak?

Untuk kuruskan badan, Shaklee ada mencadangkan sebaris supplement khas yang dinamakan Set Cinch Shape Up. Dalam set ni terdapat beberapa supplement yang memainkan peranan yang sangat penting kerana setiap satu mempunyai fungsi tersendiri dalam proses untuk kuruskan atau pelangsingan badan seseorang. Supplement yang bekaitan ialah Cinch Shake Mix, Energizing Soy Protein (ESP), Meal Shake Shaklee, Lecithin, Herb-Lax, Alfalfa dan Cinch Energy Tea Mix. 
Okay sekarang saya terangkan pula apa peranan yang dimainkan oleh setiap supplement. Untuk kuruskan badan, terdapat 3 langkah penting iaitu, detoksifikasi, pemecahan lemak dan pengambilan protin.

Langkah Penting Dalam Menguruskan Badan

CINCH SHAKE MIX SHAKLEE, CINCH SHAPE UP SET, SET KURUS SHAKLEE, SET PELANGSINGAN, DETOKSIFIKASI, LECITHIN KURUSKAN BADAN, HERBLAX KURUSKAN BADAN, ALFALFA UNTUK KURUS, ENERGY TEA MIX SHAKLEE, PECAHKAN LEMAK, PROTIN UNTUK BEKALKAN TENAGA, TINGKATKAN METABOLISMA, BAKAR KALORI
Set Cinch Shape Up Shaklee

1. Detoksifikasi

Detoksifikasi adalah proses pembersihan usus dimana semua hasil buangan daripada badan seperti toksin, lemak dan lendir yang melekat di usus dikeluarkan melalui sistem pembuangan air besar. Apabila dinding usus sudah bersih, barulah nutrien berkhasiat dapat diserap dengan lebih optimum ke dalam badan. Jadi, tiada pembaziran berlaku. Kunci utama untuk kurus ataupun pelangsingan adalah anda perlu detoks! Produk yang dicadangkan untuk detoksifikasi ni ialah anda boleh pilih Herb-Lax ataupun Alfalfa Complex. Nak ambil dua-dua pun boleh! 😉

2. Pemecahan Lemak

Macam mana nak buang lemak-lemak degil yang melekat dalam badan tu kalau tak dipecahkan dulu? Produk yang terbaik untk memecahkan lemak-lemak tersebut adalah Lecithin. Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang mempunyai kesan melekat kepada lemak. Ataupun secara kasarnya, lecithin membuatkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mengelakkan lemak daripada melekat pada dinding membran. Seterusnya lemak ini akan sampai ke sistem perkumuhan badan untuk dikeluarkan melalui proses detoksifikasi. Lecithin adalah sangat penting dalam badan manusia.

3. Pengambilan Protin

Ramai orang selalu salah faham tentang cara yang betul untuk kurus. Ramai yang mengamalkan diet tak seimbang dan seterusnya menyebabkan pengecutan otot berlaku. Seterusnya menyebabkan tak bermaya, kelaparan, hilang sabar dan akhirnya cita-cita nak kuruskan badan tak tercapai. Apabila anda mengambil protin, ianya menjadi `makanan’ kepada otot. Oleh itu pengecutan otot tidak berlaku. Protin membantu memberikan tenaga kepada otot. Otot akan menggunakan protin tersebut dan seterusnya memberikan tenaga kepada seluruh badan untuk bekerja. Dengan ini, walaupun anda berdiet dengan Shaklee, anda tidak akan berasa lapar dan tenaga juga dibekalkan secara berpanjangan. Malah, protin yang menyebabkan otot bekerja seterusnya meningkatkan metabolisma tubuh. Apabila metabolisma tubuh meningkat, lebih banyak kalori terbakar. Ini dapat mengelakkan kalori berlebihan dalam badan yang boleh menyebabkan kegemukan. 
Produk yang sangat bagus dalam membekalkan protin kepada anda untuk kurus ataupun semasa pelangsingan ialah Cinch Shake Mix Shaklee. Terdapat 3 perasa iaitu vanilla, chocolate dan cafe latte. Cinch Shake Mix adalah disarankan untuk diambil bersama-sama Energizing Soy Protein Shaklee ataupun Meal Shake Shaklee untuk kesan yang lebih optimum. Disamping bekalan protin, terdapat juga Cinch Energy Tea Mix Shaklee yang berfungsi sebagai penggalak tenaga untuk tubuh anda.

Pilih Produk Kurus Yang Sihat, Selamat Dan Semulajadi

Untuk kuruskan badan secara sihat, ada beberapa langkah penting yang perlu anda ikut. Jadi, untuk memastikan setiap langkah penting tiada yang tertinggal, pengambilan supplement lengkap juga sebenarnya adalah sangat penting. Pilih lah produk pelangsingan ataupun produk kuruskan badan yang menyihatkan daripada bahan-bahan semulajadi, membantu badan bertindak secara semulajadi dan tidak mengancam kesihatan dan seterusnya juga selamat untuk jangka masa akan datang tanpa risiko yang berbahaya. Set Cinch Shape Up Shaklee sememangnya telah diuji dan terbukti secara saintifik. Jadi, pilihlah juga produk yang sememangnya meyakinkan dan memberikan kualiti yang terbaik setanding dengan harganya. Set Cinch Shape Up Shaklee ada semua ciri-ciri yang disebutkan tadi 😉 


Klik sini untuk membaca, Lecithin Shaklee Dan Kebaikannya!

Untuk maklumat lanjut Pengambilan Vitamin Semulajadi dan Pendaftaran Ahli Shaklee:

Hubungi – HAZRINA NASIR

0192692301

heartilyina@gmail.com

*** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.