Cinch Inch Loss Plan Shaklee Diperkasa Dengan Leucine!

Cinch Shake Mix diformulasi khas untuk orang yang nak turunkan berat badan

50 Tahun Menerajui Sains Nutrisi

 

 Menghilangkan berat badan boleh menjadi sukar sungguhpun ia nampak mudah. Shaklee mengakui keadaan ini dan kerana itulah Shaklee menjadikan 50 tahun pengalaman dalam bidang nutrisi untuk menjadikan pelangsingan lebih mudah dan selamat dengan CINCH.

 

Cinch Inch Loss Plan

 

Cinch adalah sangat berkesan. Kenapa?

  • Cinch mengekalkan jisim otot tanpa lemak
  • Hilangkan berat daripada lemak
  • Terbukti secara klinikal
  • Diperkasa dengan Leucine
  • Membantu mengawal kelaparan
  • Meningkatkan tenaga
  • Menyokong metabolisma dan memberi kepuasan kepada pengguna

 

Cinch Shake Mix diformulasi khas untuk orang yang nak turunkan berat badan
Minuman protein yang diperkaya dengan leucine khas untuk membantu pengurangan bedar badan.

 

Cinch Energy Tea Mix tingkatkan tenaga dan pembakaran lemak dalam badan
Cinch Energy Tea Mix membantu tingkatkan metabolisme dan cepatkan pembakaran lemak
 

Apakah Leucine?

 

Leucine adalah salah satu asid amino penting yang tidak dapat dibina oleh badan. Leucine perlu diperolehi melalui makanan yang kita makan. Ianya adalah salah satu daripada rangkaian asid amino 3 serangkai disamping isoleucine dan valine.

 

Faedah Leucine

Leucine membantu memastikan tulang, otot dan kulit sihat disamping menggalakkan penyembuhan segera tisu-tisu badan. Ia menghalang kerosakan ataupun pengecutan otot oleh badan ketika waktu yang runcing (contohnya aktiviti lasak ataupun kecederaan yang mencabar keupayaan otot) dan dalam masa yang sama mengawal kadar tenaga dalam badan. Ia juga membantu mengawal peningkatan kadar gula dalam darah dan meningkatkan penghasilan hormon tumbesaran.  

 

Kesan Kekurangan Leucine

 
Kekurangan Leucine dalam badan akan menyebabkan simptom-simptom hypoglycemia contohnya seperti kepeningan, kecelaruan fikiran, sakit kepala, tekanan perasaan, tidak terurus dan sebagainya. Walau bagaimanapun, memandangkan leucine terdapat dalam pelbagai bentuk protein tumbuhan dan haiwan, kejadian kekurangan leucine adalah sangat jarang berlaku.  

 

Sumber Leucine

 
Leucine terdapat dalam makanan yang kaya dengan protin contohnya ikan, daging, haiwan ternakan, cottage cheese, bijian, kekacang, beras perang dan gandum.    

 

Kesan Leucine Terhadap Pelangsingan Ataupun Weight Lost

 
Oleh kerana leucine mengawal kadar gula dalam darah dan peningkatan gula dalam darah dikaitkan dengan peningkatan berat badan, para pengkaji sangat berminat dengan leucine sebagai pembantu dalam penurunan berat badan. Dalam satu kajian pada tahun 2006 yang diterbitkan dalam ‘Journal of Nutrition’, leucine yang diambil bersama protin dan karbohidrat adalah sangat efektif dalam merawat obesiti. Dalam satu lagi kajian pada tahun 2006 yang diterbitkan dalam ‘The American Journal of Clinical Nutrition’, merumuskan kerjasama antara leucine, protin dan karbohidrat merangsang perkembangan otot pada orang dewasa dan lelaki berusia.
 
Dalam percubaan awal, saintis Shaklee menguji formula proprietari yang dipertingkatkan dengan leucine. Program ini yang dipertingkatkan dengan pemakanan leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass). Mereka yang menjalani program ini telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka.    
 
 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

One Reply to “Cinch Inch Loss Plan Shaklee Diperkasa Dengan Leucine!”

  1. […] Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine asid […]

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.