Ketahui Kepentingan Kesihatan Wanita

Vivix membantu mencegah kanser seperti kanser payudara dan kanser serviks dikalangan wanita.

Kesihatan amat penting bagi seorang wanita kerana wanita memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan keluarga juga orang disekelilingnya. Kita dapati wanita sering sibuk dengan kerja rumah dan karier mereka namun ramai yang tidak ambil peduli dengan kesihatan. Sebaiknya setiap ibu ataupun wanita secara keseluruhannya perlu lebih menitikberatkan penjagaan kesihatan dan maintenance badan bila usia makin meningkat.

Wanita melalui beberapa peringkat perubahan hormon dalam kehidupan mereka iaitu dari peringkat baligh kepada kehamilan dan putus haid. Setiap peringkat kehidupan yang dilalui memerlukan penjagaan yang istimewa. Diet yang seimbang, senaman dan makanan tambahan yang betul sangat penting untuk mereka kekal sihat dan mencegah daripada penyakit yang berkaitan dengan usia seperti kencing manis, kanser dan penyakit jantung.

 

Set Kesihatan Wanita

 

Shaklee telah mencadangkan kombinasi nutrien yang menepati keperluan wanita disetiap peringkat kehidupan mereka. Shaklee menyarankan VIVIX dan Set Kesihatan wanita bagi kesihatan yang optimum!

 

1. Nutrien Polyphenol 

Kesihatan payu dara dan servikal juga semakin penting kepada wanita. Diet yang kaya dengan nutrien polifenol seperti Resveratrol dan asid Ellagic yang ditunjukkan dalam kajian amat berguna terutamanya dalam menyokong kesihatan wanita. VIVIX Shaklee memberikan campuran botanikal unik daripada Polyganum Cuspidatum, Muscadine Grape, European Elderberry dan Purple Carrot yang kaya dengan nutrien polifenol.

 

Vivix membantu mencegah kanser seperti kanser payudara dan kanser serviks dikalangan wanita.
Tonik antipenuaan Vivix melambatkan penuaan, menggalakkan awet muda dan mencegah kanser.

 

2. Docosahexaenoicacid (DHA) dan Eicosapentaenoicacid (EPA) 

Merupakan asid lemak omega 3 yang dikenalpasti dapat memberikan sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yang baik sekaligus menjadikan jantung yang sihat. OmegaGuard Shaklee merupakan supplement diet yang mengandungi minyak ikan. Setiap hidangan OmegaGuard memberikan 1000mg asid lemak Omega-3 termasuk DHA dan EPA.

 

 

Minyak ikan membantu mencegah cepat nyanyuk dan bantu kuatkan ingatan.
Oemga Guard mencegah simptom cepat nyanyuk dan membantu menguatkan ingatan.

 

3. Gamma Linolenic Acid (GLA)

Telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat membantu melegakan kesakitan atau masalah yang dialami ketika haid seperti ketidakselesaan, sakit kepala dan boleh juga membantu gejala-gejala yang biasa berlaku sebelum putus haid. GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi kepekatan Gamma Linolenic Acid (GLA) yang tinggi, Linoleic Acid (LA), bunga matahari dan Vitamin E.

 

GLA Complex baik untuk mencegah tanda-tanda penuaan, memelihara ketrampilan kulit dan bentuk tubuh badan.
GLA Complex membantu mengurangkan simptom akibat menopause.

 

4. Calcium, Magnesium, Vitamin D dan Mineral Zink, Tembaga dan Mangan

Memelihara tulang yang sihat merupakan satu lagi masalah wanita yang perlu dititikberatkan. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia (80% terdiri daripada kalangan wanita) kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat. Mengambil kalsium dalam diet harian membantu dalam pembentukan dan penyenggaraan tulang-tulang dan gigi yang sihat.

OsteMatrix Shaklee merupakan produk komprehensif yang memberikan nutrien dengan matriks unik yang penting termasuk kalsium, Vitamin D, magnesium dan mineral zink, tembaga dan mangan yang membantu dalam memelihara tulang yang sihat.

 

Wanita sangat mudah kena osteoporosis jadi sangat penting untuk amalkan kalsium secara konsisten.
Wanita lebih mudah terkena osteoporis jadi pengambilan kalsium secara konsisten adalah sangat penting.

 

Kalau anda seorang wanita yang mula rasa nak jaga kesihatan dengan lebih serius melalui dalaman, ini adalah set yang paling sesuai untuk anda mula amalkan.

 

Beli sekarang! Klik sini untuk terus buat pembelian dan pembayaran online melalui sistem eSell Shaklee.

 

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.