CarotoMax Shaklee Kaya Anti Oksidan!

CarotoMax sumber vitamin A selamat pelihara kesihatan mata, kulit dan kesihatan keseluruhan serta mencegah kanser.

 Keistimewaan CarotoMax Shaklee

 

Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buah-buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

CarotoMax ini mengandungi 6 jenis karotena, dikekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato bukan GMO, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit strawberry, fava d’anta, cantaloupe dan lobak merah.

Pengambilan purata karotenoid lutein, likopena dan beta karotena adalah hanya 8mg. CarotoMax membekalkan lebih 13mg (21,500IU) karotenoid berfaedah ini.

 

CarotoMax sumber vitamin A selamat pelihara kesihatan mata, kulit dan kesihatan keseluruhan serta mencegah kanser.
Carotomax Shaklee bantu perbaiki masalah penglihatan dan kulit serta organ dalaman badan.

Manfaat Utama CarotoMax Shaklee

 

Pengambilan CarotoMax secara konsisten dapat memberikan banyak manfaat terhadap kesihatan. Antaranya ialah:

 

 1. Lebih Selamat Dari Vitamin A – Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu Vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan Vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A, dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.

 

 1. Mempertingkatkan Penglihatan – Ia menghasilkan ‘ungu visual’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap, Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti, nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung gitam di mata.

 

 1. Meredakan Penyakit Kulit – Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustules, scabies, akne, ulser kulit.

 

 1. Melindungi Epithelial – Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

 

 1. Melawan Kanser Dan Oksidasi – Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

 

 1. Menghalang Infeksi – Merangsang enzim pembunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

 

 1. Menggalakkan Perkembangan Normal Dan Sihat – Merangsang Perkembangan kanak-kanak/ remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduktif. Juga penghasilan sperma yang sihat.

 

Mengapa CarotoMax Bagus Untuk Anda?

 

Kerana Ia mengandungi fitokimia semulajadi penting untuk mata, kulit dan membran mukosa.

 

 1. Alpha Carotene – Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.

 

 1. Beta Carotene – Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

 

 1. Lycopene – Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.

 

 1. Astaxhanthin – Pigmen didalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxhantin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.

 

 1. Lutein – Menyekat katarak, AMD (age related muscular disease/ penyakit makular berkaitan umur), glaukoma.

 

 1. Zeaxhanthin – Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.

 

Mengapa Warna Kulit Kuning?

 

Warna kulit sebilangan pengguna akan menjadi kuning selepas mengambil beta karotena, walaubagaimanapun ini bukan penyakit jaundis. CarotoMax adalah warna semulajadi botanik. Apabila usus kecil mengubah beta karotena menjadi Vitamin A, ia merangsang rembesan hempedu (berwarna kuning), serta detoksifikasi hati dan gallbladder dan mengalir bersama darah ke tapak tangan kita.

Proses detoksifikasi semulajadi dan anti-oksidasi biasanya akan berlalu untuk beberapa bulan dan akan menghilang secara perlahan menghasilkan kulit yang baru dan cantik.

Untuk individu yang ada masalah rabun mata dan masalah kulit, sangat digalakkan untuk amalkan makan Carotomax ni tiap-tiap hari. Dalam masa sama Carotomax juga bagus untuk kesihatan keseluruhan tubuh badan. Sebotol Carotomax mengandungi 30 kapsul dna berharga RM74.00. Tapi kalau nak tau cara beli dengan harga jimat, cepat-cepat hubungi saya. Ok? 🙂

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.