Kuatkan Sistem Imun Dengan Nutriferon Shaklee!

 Penemuan Terhebat Dalam Bidang Immunologi

 

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia (Nutriferon).

Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, sunga Saffflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago, kesemua bahan tersebut mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formula yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita daripada jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Nutriferon Shaklee bantu cegah, demam, batuk, selsema dan first aid kit semulajadi masa jatuh sakit!
Nutriferon Shaklee adalah alternatif kepada panadol ataupun ubat tahan sakit semulajadi.

Dihasilkan Daripada 4 Ekstrak Tumbuhan

 

Setiap ekstrak tumbuhan utama yang terdapat dalam Nutriferon mempunyai fungsi utama masing-masing iaitu:

 

1. Biji Labu – Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh. Serta menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.

 

SHAKLEE SEMENYIH, BIJI LABU DALAM INTERFERON KUATKAN SISTEM IMUN TUBUH, INTERFERON PENENTANG RADIKAL BEBAS DAN FAKTOR PENYEBAB UTAMA KANSER, INTERFERON UNTUK PENGHIDAP KANSER

2. Biji Plantago asiatica – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.

PLANTAGO ASIATICA DALAM INTERFERON AKTIFKAN SISTEM IMUN, INTERFERON UNTK PENGHIDAP KANSER

3. Honeysuckle Jepun – Menentang pencerobohan virus dan kuman.

HONEYSUCKLE JEPUN DALAM INTERFERON MENENTANG PENCEROBOHAN VIRUS DAN KUMAN, INTERFERON UNTUK PENGHIDAP KANSER

4. Bunga Safflower – Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman.

BUNGA SAFFLOWER DALAM INTERFERON MENGHASIL DAN MEMPERKUATKAN KEUPAYAAN MAKROFAJ UNTUK MUSNAHKAN VIRUS DAN KUMAN, INTERFERON KUATKAN SISTEM IMUN, INTERFERON UNTUK PENGHIDAP KANSER

Manfaat Utama Nutriferon

 

1. Mengukuhkan Sistem Imun Dalam Masa 3 Hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells dan makrofaj.

2. Melawan Kanser Dan Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

3. Melindungi Dari Influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

4. Meringankan Stress Dan Kelesuan – Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

5. Melambatkan Penuaan – Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

6. Mengurangkan Infeksi Oleh Pesakit-Pesakit Hepatitis B Dan C – Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B dan C.

7. Mempertingkatkan Menopaus – Hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

8. Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

 

Dari Mana Datangnya Virus, Kuman Dan Mikrob?

 

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabot, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain.

 

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

 

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan lain-lain.

 

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.