Lecithin Shaklee Dan Kebaikannya

Keistimewaan Lecithin Shaklee
Diektsrak dari kacang soya organik bukan-GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.
LECITHIN SHAKLEE, VITAMIN LARUT LEMAK, LECITHIN SOYA, KOLIN, PELANGSINGAN, PEMECAHAN LEMAK DAN KOLESTEROL, KURUSKAN BADAN, MELINDUNGI HATI, MERINGANKAN STRESS, TINGKATKAN DAYA INGATAN, MEMPERBAIKI PROSTAT, MERINGANKAN SEMBELIT, MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI, MEMPERBAIKI ALERGI, MENYERAP VITAMIN LARUT LEMAK, LECITHIN BAGUS UNTUK PERKEMBANGAN OTAK KANAK-KANAK, LECITHIN MEMBANTU SEL OTAK BERHUBUNG

 

Lecithin Shaklee
Kebaikan Utama Lecithin Shaklee
Pengambilan Lecithin Shaklee dapat memberikan kebaikan terhadap kesihatan. Antara kebaikan utama ialah:

 

1. Menyerap Vitamin Yang Larut Lemak – Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut lemak.
2. Melindungi Hati – Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.
3. Pemecahan Lemak Dan Kolesterol – Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh.
4. Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
5. Mencantikkan Otot Dan Kulit – Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
6. Memperbaiki Alergi – Menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salur darah, dan seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit – dermatitis, demam, alergi.
7. Menghalang Kejadian Batu Karang – 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol, lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
8. Mempertingkatkan Daya Ingatan Dan Meringankan Stress –Megandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.
9. Menghalang Tekanan Darah Tinggi – Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah.
10. Memperbaiki Prostat Lelaki – Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.
11. Meringankan Sembelit – Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.
Hubungi saya untuk maklumat lanjut pengambilan vitamin semulajadi:

HAZRINA NASIR

0192692301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.