Kolagen Asli? Apa Tu?

Pelbagai Jenis Kolagen
Sejak kebelakangan ni, produk berasaskan kolagen bercambah-cambah macam cendawan tumbuh lepas hujan di Malaysia. Semua orang sibuk nak cuba kolagen. Yelah, semua orang pun nak cantik. Macam yang kebanyakan orang ketahui salah satu kebaikan utama kolagen adalah untuk cantik dan awet muda! Ada macam-macam jenis dan pelbagai rupa dipasaran. Ada dalam bentuk minuman, makanan, produk kecantikan seperti lipstik, sabun dan sebagainya.
Apa Itu Kolagen?
KOLAGEN RSS SHAKLEE, COLLAGEN POWDER SHAKLEE, KOLAGEN MARINE, MARIN COLLAGEN, RED SNAPPER SCALE, SISIK IKAN MERAH, HYDROLYZED COLLAGEN, TERHIDROLISIS, 3,000 DALTON, BERMOLEKUL RINGAN
Kolagen Terhidrolisis
Sebelum saya terangkan dengan lebih jauh, saya terangkan secara ringkas terlebih dahulu apakah kolagen. Secara ringkasnya, kolagen adalah sangat penting untuk memberikan seseorang individu rupa yang cantik dan tubuh yang sihat.
Kolagen adalah sejenis protin dalam tubuh. Dalam badan kita terdapat beberapa jenis protin yang lain. Kolagen merangkumi 25% jumlah protin dalam badan.
Kolagen bersifat gentian fiber. Kolagen berfungsi menyambung dan menyokong tisu-tisu badan seperti kulit, tulang, tendon, otot dan tisu-tisu penambung sendi. Ia juga terdapat pada gigi, paru-paru dan dalam organ-organ dalaman.
Kolagen bekerjasama dengan protin jenis lain seperti elastin untuk menyambungkan dan menyokong tisu-tisu badan. Kolagen memberikan kekuatan dan keteguhan manakakala elastin memberikan fleksibiliti.
Apa Pula Kolagen Asli?
Dalam banyak-banyak produk kolagen dipasaran, antara yang kerap didengari ialah kolagen asli. Ataupun juga dikenali dengan nama kolagen mentah, kolagen marine asli, kolagen mentah asli dan macam-macam lagi. Selalunya apa yang dimaksudkan dengan kolagen asli ini adalah kolagen daripada sumber rumpai laut. Tapi ramai yang salah faham menyangkakan rumpai laut itu adalah kolagen. Bukan ye!
Kolagen Apakah Terbaik Dan Berkesan?
Sumber kolagen adalah daripada haiwan dan tumbuhan. Sumber kolagen yang terbaik adalah daripada sumber haiwan seperti lembu dan ikan laut dalam. Namun, sumber kolagen yang terulung adalah daripada ikan laut dalam kerana ianya lebih berkesan untuk kebaikan kesihatan dan kecantikan pengamalnya.
Apakah Kolagen Tehidrolisis?
Kolagen RSS Shaklee ataupun Collagen Powder Shaklee adalah dihasilkan ‘red snapper scale’ ataupun sisik ikan merah yang dihidrolisis. Yang mana sisik tesebut telah melalui teknologi hidrolisis ‘bioenzymatic’ bagi menghasilkan molekul kolagen yang mempunyai berat yang sangat ringan. Berat molekul Kolagen RSS Shaklee 1,000 Dalton, adalah sangat berkualiti tinggi dan ringan untuk membolehkan ianya diserap dan digunakan sepenuhnya oleh badan. Cuba periksa berapakah berat molekul kolagen jenama lain yang anda gunakan sekarang?
Dengan memilih Collagen Powder Shaklee yang berkualiti tinggi, mungkin lebih masa dan wang dapat dijimatkan kerana Collagen Powder Shaklee terbukti berkesan secara klinikal dalam masa 8 minggu!
 KOLAGEN RSS SHAKLEE, COLLAGEN POWDER SHAKLEE, KOLAGEN MARINE, MARIN COLLAGEN, RED SNAPPER SCALE, SISIK IKAN MERAH, HYDROLYZED COLLAGEN, TERHIDROLISIS, 3,000 DALTON, BERMOLEKUL RINGAN 
 Collagen Powder Shaklee
Hubungi saya untuk maklumat lanjut pengambilan vitamin semulajadi:

HAZRINA NASIR

0192692301

heartilyina@gmail.com

https://twitter.com/heartilyina

http://www.facebook.com/BlossomWidad

*** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

One Reply to “Kolagen Asli? Apa Tu?”

  1. […] patutnya masa terbaik lah untuk cuba bershopping! Tapi ni berita buruk pulak untuk pencinta produk kolagen terhangat dipasaran, sebab bermula 1 Januari 2015 Collagen Powder Shaklee akan dihentikan […]

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.