Tau tak amalan pengambilan supplement minyak ikan setiap hari dapat memberikan kebaikan kesihatan yang pelbagai! Saya sendiri lepas dah baca macam2 tentang minyak ikan minggu ni pun rasa tak sabar nak consume Omega Guard Shaklee semula. Selama ni tiap-tiap hari saya cuma ambil vitamin-vitamin asas je dan Alfalfa. Okay jom kita baca lebih terperinci tentang Omega Guard Shaklee…
Kebaikan Omega Guard Shaklee
OMEGA GUARD SHAKLEE, DHA, EPA, OMEGA 3, MINYAK IKAN TERBAIK, MINYAK IKAN LAUT DALAM, HATI MINYAK IKAN, MINYAK HATI IKAN, ASID LEMAK OMEGA 3, IKAN SARDIN, IKAN AIR LAUT DALAM, ASID LEMAK TIDAK TEPU, RENDAHKAN LEMAK DALAM DARAH, EKZEMA, PENYAKIT KULIT, PERKEMBANGAN OTAK
Omega Guard Shaklee
  • Asid Lemak Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan – Oleh itu kita perlu menyambilnya daripada makanan. Omega-3 daripada asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  • Mecegah penyakit saluran darah dan strok – DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah dalam darah, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungi DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg Asid Lemak Omega-3 EPA dan DHA.
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
  • Menentang kanser – Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) – Paras Asid Lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.  Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.
  • Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan – Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, kanak-kanak hiperaktif, autism dan penyakit schizophrenia.
American Public Health Association mengesyorkan makan ikan air laut dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak 2 kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak Omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.
Sendawa Bau Hanyir Ikan?
OMEGA GUARD SHAKLEE, DHA, EPA, OMEGA 3, MINYAK IKAN TERBAIK, MINYAK IKAN LAUT DALAM, HATI MINYAK IKAN, MINYAK HATI IKAN, ASID LEMAK OMEGA 3, IKAN SARDIN, IKAN AIR LAUT DALAM, ASID LEMAK TIDAK TEPU, RENDAHKAN LEMAK DALAM DARAH, EKZEMA, PENYAKIT KULIT, PERKEMBANGAN OTAK
Hanya sebahagian kecil yang sendawa bau hanyir ikan selepas mengambil minyak ikan, disarankan untuk mengambil minyak ikan sebelum makan atau bila perut kosong.
Siapakah yang patut mengambil minyak ikan?
Minyak ikan sesuai diambil untuks emua peringkat umur:
  • Ibu hamil
  • Ibu menyusukan bayi
  • Kanak-kanak
  • Remaja
  • Dewasa
  • Golongan berusia
Minyak ikan melancarkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan hamil yang sudah hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan
Dalam 1000mg Omega Guard Shaklee membekalkan 545mg EPA, 360mg DHA. Dan bergred farmaseutikal. Omega Guard Shaklee adalah sangat efektif kerana 3 kapsul membekalkan 1000mg Omega-3 Asid lemak tidak tepu setiap hari. 
Cuba bandingkan adakah minyak ikan jenama lain yang anda ambil sekarang membekalkan cukup Omega-3 setiap hari berbanding Omega Guard Shaklee???! 🙂
Hubungi saya untuk maklumat lanjut pengambilan vitamin semulajadi:

HAZRINA NASIR

0192692301

heartilyina@gmail.com

https://twitter.com/heartilyina


*** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.
Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

One thought on “Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

  • July 20, 2015 at 12:42 PM
    Permalink


    Info yang menarik mengenai minyak ikan Omega-3. Memang pengambilan minyak ikan Omega-3 seperti OmegaGuard Shaklee banyak mendatangkan manfaat kesihatan. Namun pengambilan minyak ikan Omega-3 boleh juga mendatangkan kemudaratan sekiranya ianya diambil dalam dos yang berlebihan. Antaranya ialah ia boleh mendatangkan ‘reversal effect’ iaitu sistem imunisasi badan yang sepatutnya menjadi lebih kuat dengan pengambilannya akan menjadi lemah. Akibatnya seseorang itu akan mudah mendapat penyakit berjangkit dan penyakit kronik seperti kanser dan sebagainya. Selain itu, kesan terlebih dos minyak ikan Omega-3 juga ialah darah kita akan menjadi terlalu cair lalu meningkatkan risiko perdarahan luaran dan dalaman.

    Muhammad Akbar bin Abdullah recently posted…7 Tips Rawatan SenggugutMy Profile

    Reply

Leave a Reply to Muhammad Akbar bin Abdullah Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge