Vitamin B Kompleks Shaklee Terbaik!

B Complex Shaklee membekalkan kumpulan vitamin B pada kadar yang optimum diperkukan badan

Vitamin B Kompleks Shaklee

 

Asid folik semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik. Oleh itu, saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi pertama didunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.

B Kompleks Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

B Complex Shaklee membekalkan kumpulan vitamin B pada kadar yang optimum diperkukan badan
Vitamin B Complex Shaklee berkualiti kerana mengandungi asid folik dan biotin pada jumlah optimum

 

Vitamin B adalah vitamin larut air. Sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu adalah penting untuk kita mengambil vitamin B Kompleks setiap hari. B Kompleks Shaklee tidak menyebabkan jangkitan kulat atau bakteria yis aktif seperti B Kompleks yang diekstrak daripada yis bir.

 

Manfaat B Kompleks Shaklee

 

 • Menukar makanan kepada tenaga – Membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan.
 • Melawan tekanan – Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
 • Membantu tumbesaran – Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak dan tulang belakang.
 • Rambut beruban dan gugur – Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
 • Baik untuk mata – Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian atau fokus.
 • Mencegah anemia – Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat dan mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
 • Meredakan senggugut – Baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
 • Mencegah perlcche – Dikenali juga sebagai rekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.
 • Detoksifikasi – Meredakan alahan.

 

Ciri-Ciri B Kompleks Terbaik

 

 • Mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil dalam masa yang sama).
 • Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.
 • Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.
 • Elakkan pengambilan B Kompleks yang menawarkan rumusan larut air (sustain release).

Pilihlah Vitamin B Kompleks Shaklee yang terbaik. B Kompleks Shaklee sesuai untuk individu yang sentiasa mementingkan kesihatan, ibu mengandung, mereka yang sentiasa sibuk, mereka yang sentiasa bekerja dalam tekanan, ibu yang menyusukan bayi dan sebagainya. Vitamin B Kompleks Shaklee sesuai untuk semua.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.