As usual, been trying to update tapi tak berjaya. Mesti terberhenti sekerat jalan. Anyway many things took place but I just wanted to update about my little princess Widad. Sekejap Aisyah sekejap Widad. Aqilah je belum lagi. Takpe… kita panggil je mana2 asalkan sesuai dengan citarasa masa tu dan makna elok. Biasalah Mama dia kan tamak. Sebab tu letak nama panjang2. Lepas ni tak tau lah nak beranak lagi ke tak. So kita letak siap2 nama2 kita suka hihi 😀

Alhamdulillah Widad is going to enter 5 months young next week. As of now so far she is growing into healthily, beautifully, adorable and clever little baby. Sepanjang tempoh ni nampak laju sangat perkembangan dia especially in communication and social interaction. Hahaha perli ke apa ni??? 😛 Although it is too early to tell tapi memang Widad sangat friendly! She smiles easily pantang dengar orang bersembang mesti dia sengih.

Kadang2 orang cakap phone ataupun sembang dengan orang lain mesti dia ingat orang sembang dengan dia pastu sengih2 lagi. Paling tak tahan dia dulu tegur2 kalau nampak orang daripada jauh. Many times too dia tegur2 Abang Ihsan. Sangat excited kalau nampak Abang dia. Abang dia lalu sebelah je pun tangan dia dengan pantas cuba nak cekau Abang. Tapi Abang although dia sayang Adik tapi most of the times dia buat hal dia je 😐 Takpe, nanti Adik dah besar sket boleh ajar and ajak Abang main sama2 🙂

Kepandaian terbaru Widad is suka tarik socks sampai tercabut. Semua benda yang dia dapat pegang semua nak masuk mulut. Masih suka menghisap jari dengan sangat comot sekali. Suka pegang2 dan kalau tak dapat mesti marah2. Boleh tahan garang dan kuat jerit juga budak ni. Paling kelakar, bila Tokwan dia dukung bawak jalan2… lepas tu kalau kita hulur tangan nak ambil dia mesti dia berpaling tak nak siap buat bunyi ‘uhhh’ dengan tangan tepis2 hahaha!

Dia suka sangat siapa dapat dukung dia paling tinggi. Kalau outing semua orang cakap baiknya Widad! Senangnya jaga dia! Senangnya dia tido! Kalau dapat baby macam ni beranak 10 orang pun takpe and so on. Termasuklah satu komen ni selalu juga orang cakap… lainnya daripada Abang dia! 😛 Although komen terakhir ni sebenarnya I don’t really feel comfortable when hearing other people saying it. Tapi yelah… I do agree. Tapi yelah nama pun Abangnya budak boy 4 tahun. Memang lah lasak.

After all Widad is a girl. Each anak tu pun character masing2 berbeza2. Memang good combo lah diorang ni. Completes each other. Baru lah berwarna-warni hidup family ni 🙂 Cuma satu je… Widad belum nak meniarap. Mengiring tu dah boleh. Kalau kita meniarapkan, dia boleh je angkat dada tinggi and cuba melunjur. Takpe lah Adik. Take your time. Semoga terus membesar sebagai anak solehah, bijak, comel, memudahkan dan berjaya. Amin 🙂

The Friendly Widad
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge