Alhamdulillah hari Sabtu, 3 Februari yang lepas buat pertama kali nya saya dapat attend Shaklee Business Leader National Conference (BLNC) 2018 yang berlangsung di Sunway Pyramid Convention Centre di Petaling Jaya. Kalau nak tau, BLNC ni dikhaskan hanya untuk business leaders yang terpilih sahaja tau. Memang best sangat sebab pada hari tu, leaders yang hadir didedahkan dengan highlights perancangan perniagaan untuk cycle 2018/2019 yang akan datang. Rasa lagi semangat nak breakthrough 2018!

Masa mula-mula dapat invitation email dan perlu confirmkan tu, rasa terkejut jugak. Rasa tak sangka. Memang determined sangat nak pergi sama-sama dengan husband. So, indeed it was a new and refreshing experience for me. Kalau sebelum ni buat geli-geli je pun managed to earn maximum up to 4 figure income. Tapi lepas attend BLNC, rasa macam seriously nak all out achieve target dan earn consistent up to 5 figure income.

 

Bersama penyokong terbesar penglibatan saya dalam bisnes Shaklee.
Bersama my backbone, yang sentiasa menyokong bisnes Shaklee saya.

 

Sebenarnya 2 3 hari sebelum event BLNC tu rasa risau jugak dan dah macam hampir-hampir tak jadi pergi sebab tiba-tiba jadual kerja suami berubah. Clash sikit dengan tarikh event tu. So plan dah lari. Bila ada anak special needs ni kita tak boleh simply nak tinggalkan anak macam tu je. Kena fikir, rancang dan prepare lebih untuk kemaslahatan semua. One of the reason why saya jarang attend apa-apa event.

Tapi untuk event macam BLNC yang exclusive ni bukanlah selalu. Kena wajibkan diri pergi! I thought it could be a good moment for me and husband too to have intimate (although tak berapa nak intimate lah kan kekeke) time berdua. Ala-ala keluar pergi dating lah kan. Boleh pegang tangan, duduk rapat-rapat, cakap bisik-bisik, bincang-bincang dengan aman dan boleh makan sedap-sedap hahaha! I told him saya ‘belanja’ dia makan on that day for all his support all these while behind my back.

 

email jemputan ke Shaklee BLNC 2018 khas untuk leader terpilih.
Invitation email ke Shaklee BLNC 2018 khas untuk leader terpilih.

 

Berbalik kepada hal anak-anak, kalau si Adik, tinggalkan kat mana-mana pun sure OK. Tapi si Abang tu, semua aspek nak kena fikir dulu. Saya seboleh mungkin nak anak-anak rasa seselesa mungkin so that tak banyak meragam. Bila anak-anak controllable, membantu memudahkan urusan parents atau parents in law jugak yang tolong jagakan anak-anak. Dan dalam masa sama, my husband and I boleh attend event dengan tenang.

Fortunately my parents willingly to look after the kids. Nasib baik lah jugak Adik saya boleh hantarkan saya, while my husband daripada office terus ke rumah parents in law di Subang Jaya untuk bersiap sebelum heading straight to the event venue. Sampai sana pun ngam-ngam event dah start. Sempat lah register dan makan breakfast dulu dekat lobby tu. Dah lah malam tu tidur lewat. Memang elok sangat lah dapat teguk kopi pahit (tak sempat nak kacau gula lagi dah) secawan.

 

Shaklee FY2018/2019 Breakthrough

 

Event dimulakan dengan live conference daripada Chairman & CEO of Shaklee Corporation, Roger Barnett. Lepas tu diikuti oleh President of Shaklee Malaysia, Helen Lam dan Vice President Marketing of Shaklee Malaysia, Ee Ling Wong. Selain tu, event diteruskan lagi dengan speech daripada Vice President of Global Regulatory Affairs of Shaklee, Les Wong.

Bertambah menarik lagi Shaklee juga terbangkan Vice President Beauty Research and Development Shaklee Corporation, Chris Kyrou dan Shaklee Global Beauty Lead, Virginie Descamps, daripada Pleasanton, Amerika Syarikat. Kalau nak tau, both of them ada orang yang bertanggungjawab dengan science works behind Shaklee Youth skincare.

 

Virgine Descamps, Shaklee Global Beauty Lead yang berkongsi tentang keistimewaan Youth.
Virgine Descamps, Shaklee Global Beauty Lead yang berkongsi tentang kehebatan Youth.

 

Both of them adalah orang yang pernah terlibat dengan penghasilan produk-produk skincare jenama antarabangsa yang terkenal. Diorang adalah pakar dengan background lebih 20 tahun dalam bidak kecantikan dan kosmetik. Pernah dengar La Mer? Itu brand orang have-have saja pakai. Anak-anak raja kalau brand ni celah gigi dia je tau! So one of them, pernah terlibat dengan penghasilan La Mer.

Anyway, sangat banyak kejutan dan good news yang disampaikan oleh speakers semua. Antaranya ahemm, hot seller products yang akan kembali on sale with new formula seperti Joint Health Tablet, CoQ10 dan Zinc Complex, produk-produk baru yang bakal dimasukkan dalam pasaran Malaysia seperti BB cream dan eye cream, launching of Shaklee Youth Skincare, incentives dan rewards yang super menarik, tertarik kebabom untuk leaders dengan pencapaian cemerlang (I want!) dan macam-macam lagi lah.

Ya Allah uolsss saya lepas dengar tu rasa sangat berkobar-kobar dan tak sabar-sabar nak achieve! InsyaAllah. Oh by the way, Shaklee is among one of the company that offers most flexible and generous compensation plan. Hahhh dah hint dah niii. Korang tak teringin ke? Alahai rugi kalau tak faham jugak!

 

Shaklee Youth Skincare

 

Masa hari tu juga ada launching skincare terbaru Shaklee iaitu Youth. Kalau sebelum ni ada NutriWhite skincare, tapi Youth dihasilkan dengan formula yang lebih advanced. Kelebihan Youth antaranya mengambil masa 8 tahun untuk dihasilkan, mempunyai 8 patents dan patent-pending, 100% vegan berasaskan tumbuhan dan tiada unsur haiwan, 100% free of animal cruelty, bebas daripada 2500 bahan kimia dan kandungan bahaya dan of course lah proven works, backed up by science.

 

Shaklee Youth Skincare mula dijual Mac 2018.
Shaklee Youth Skincare mula dijual Mac 2018.

 

Look younger longer dengan Youth! Preorder yours now!
Tazzabarrr nak sambar 1 set Youth ni! Look younger longer katanya!

 

Youth Skincare sesuai untuk wanita dan lelaki serta semua peringkat umur.
Youth Skincare sesuai untuk wanita dan lelaki berumur 20an, 30an, 40an dan 50an ke atas.

 

Lepas ber conference, boleh buat skin analysis untuk kenal pasti keadaan kulit masing-masing dan dapatkan konsultasi.
Lepas ber conference, boleh buat skin analysis untuk kenal pasti keadaan kulit masing-masing dan dapatkan konsultasi.

 

So ada booth Youth di luar hall. Leaders yang hadir boleh tengok-tengok, pegang-pegang, testing-testing produk-produk yang ada. Ada juga disediakan skin analysis tapi sayangnya saya tak sempat nak buat sebab nak kejar masa. Masa hari yang sama juga setiap leader yang hadir diberi kelebihan untuk beli 2 set lengkap limited edition promo Youth dengan harga special. Siap dapat free gifts lagi!

 

Shaklee BLNC, Special Treat Only For Selected Leaders

 

BLNC ni juga ibarat treat ataupun hadiah daripada Shaklee kepada leaders yang terpilih. Kami dapat makan sedap-sedap dengan pilihan makanan yang pelbagai. Owhhh saya paling suka dapat makan octopus, yummy! Shaklee sangat lah pemurah dan tak berkira bab ni. Makan lah sampai kenyang. Ulang lah berapa kali nak tambah pun. Habis je diorang akan sentiasa top up. Memang balik tu tak makan dah sebab kenyang sampai ke malam.

 

Bersama leader dan adik beradik Shaklee saya daripada group Smartlicious Family.
Bersama upline dan adik beradik Shaklee saya daripada group Smartlicious Family.

 

Shaklee sangat menghargai para leaders, seriously. Selain makan-makan ada juga dapat free sample vitamins, payung, guide for next cycle business breakthrough dan booklet  Youth skincare. Tempat event berlangsung pun sangatlah luas, selesa, lengkap dengan pelbagai kemudahan. Memang rasa appreciated sangat. Ini baru BLNC. Belum lagi free trips fully sponsored by Shaklee uolsss. Owhhh pengsan! Aihhh the more reason to work harder!

 

Bersama Master Lyna Noh, super upline saya daripada iReach Family.
Bersama Master Lyna Noh, super upline saya.

 

Selain tu apa yang best masa BLNC ni ialah kita boleh berjumpa laga-laga pipi dengan upline, downlines, sidelines etc. Dapat jumpa kawan-kawan yang dah lama tak jumpa, yang tak pernah jumpa, dan berkenalan dengan kawan-kawan baru. Memang rasa seronok sangat bila kita berada dalam circle yang mempunyai minat dan halatuju yang sama. Dapat merapatkan ukhuwah, bertukar-tukar tips dan ilmu, tingkatkan motivasi dan banyak lagi lah. It was full of positive vibes. Memang rasa semangat sangat.

 

iReach empire, group bisnes online Shaklee terbesar di Malaysia.
iReach Family, group bisnes online Shaklee terbesar di Malaysia.

 

Kalau nak tau, empire iReach Family adalah group terbesar masa hari tu. Kitorang memang dah sepakat pakai warna tema electric blue. Sana-sini memang nampak biru je. Punya lah besar group iReach ni. Sampaikan bila orang tanya saya group mana dan kita sebut iReach, diorang pun owhhh tau tau. Haa nampak tak iReach bukan saja disegani kawan tapi juga lawan. Memang rasa bangga sangat dan rasa sangat bertuah ditakdirkan menjadi sebahagian daripada ahli iReach. iReach memang sangat istimewa dan ada sesuatu yang group lain tak ada!

InsyaAllah, saya nak bawak leaders daripada empire Stellar Family saya sendiri untuk sama-sama layak terpilih hadir ke BLNC tahun depan. Cycle baru akan bermula April 2018 yang akan datang. Kalau anda salah seorang yang berazam untuk meningkatkan kualiti hidup diri sendiri dan orang yang tersayang samada daripada aspek kewangan, peribadi dan kehidupan secara keseluruhan, I am more than happy to guide you on how to build your own empire.

Not only you will get exclusive personal touch from me, founder of Stellar Family, but also we have great support system to offer you under the wing of iReach Family and Smartlicious Family. Jom sama-sama dengan saya jana pendapatan stabil 3, 4 atau 5 angka (you choose!), bina empayar bisnes yang kukuh, jadi leader yang memberi inspirasi dan rebut semua reward serta incentives yang Shaklee tawarkan termasuklah pergi BLNC tahun depan.

Nak?

Saya tak janjikan bulan dan bintang serta tak menjual harapan. Tapi kalau anda nekad untuk mengubah nasib diri dan keluarga, dan anda bersedia untuk kerja keras untuk capai impian, why not challenge yourself to prove it?

It’s now or never.

You decide! 🙂

Shaklee Business Leader National Conference (BLNC) 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge