Happy New Year 2013 ya’ all! We spent the new year at Subang. I just realized that it has been 3 consecutive years that we had been spending our new year in Subang. Not that we celebrated the day though. Anyway so far the new year has started good. I have lots of resolutions and I’m determine to achieve each of them. The 1st day of the year Ihsan surpised or rather shocked me with his talent as a dasher or sprinter. On the 2nd day nothing interesting happened. And today on the 3rd day of the year Ihsan has started with his school. We sent him in the morning and he was excited as usual because he is used with the place. Owh we send him to the same kindergarten.

 

Hanppy New Year 2013!
Selamat Tahun Baru 2013!

 

Actually I just want to tell that today I managed to clean up the house both upstairs and downstairs and as well as outside of the house 😀 So proud of myself for I had been very productive today. *Pat on the shoulder to self!* Well the truth is I had been procrastinating and I think I couldn’t even realize if a cat had ever given birth in the house. Okay I’m just exaggerating. Tapi betul lah dah lama tak kemas rumah betul2. Okay tipu lah. Takde lah lama sangat. Tapi semalam bila tengah malam sampai rumah rasa macam wahhh teruknya rumah. Since last week lagi nak kemas tapi tak sempat2. So siang tadi after brunch nasi lemak paru, jalankan washing machine, cuci ayam segala, terus masak lunch, sidai kain and lepas tu bagi budak2 makan. Lepas tu terus start vakum atas bawah, mop atas bawah, sapu and mop dapur then tunggu budak2 tido. Lastly time tengah2 hari rembang tadi menyapu sampah kat luar and diakhiri dengan angkat kain. Kain pun dah habis dilipat lepas Maghrib tadi. Fuhhh Alhamdulillah! 😀

Rasa kelakar plak time panas2 sunyi2 kat luar tu dok sapu sampah. Yelah dah budak2 2 orang tu tido senang lah. Kalau dah jaga mimpi lah nak menyapu hihi 😛 Rasa lapang kepala otak lepas kemas rumah. Walaupun rasa macam tak nak mengaku tapi terpaksa setuju lah mengemas rumah ni adalah a good therapy for me. Yelah sebab rasa macam best je bila dah kemas rumah. I just realized also bila saya sakit hati ke geram ke, tension ke, marah ke saya akan tido tak pun tetiba mood kemas rumah tu datang. Selalunya kalau bengang atau marah dengan orang lah I will suddenly rasa nak kemas rumah. Kena selalu bengang dengan orang lah kot baru rajin kemas rumah hihi 😛 Tah apa2 je. Tak tau lah apa perkaitan. Eh tak nak lah bengang2. Not good stress banyak2. Dah lah dah tak berapa muda. Umur pun dah ehemmm 20 tahun *cough cough!*. Asyik marah2 nanti habis lah kemudaan I ;P

Tadi mop rumah siap guna Dettol. Rumah dah bau macam hospital. Elok lah biar mati kuman2 yang dah lama bermastautin. Ohho tadi petang turun bawah tengok2 ada tulang2 kat atas kain lap kaki. Ahaha bengang balik sehhh! Mesti kucing sekor tu punya pasal. Ahhaa saya tengah bengang dengan sekor kucing jantan ni. Dah lebih 5 kali dia masuk rumah. Makan roti gardenia pack besar yang tak buka lagi tu. Makan saki baki makanan kat tong sampah. Dan yang paling kelakar my brother baru cerita, dia cuba heret tupperware besar nak cuba buka and ambil roti dalam tu ahaha! Gigih betul! Dia masuk ikut tingkap. Saya buka 1 inci je kot tapi dia tarik besar2. Pandai seh kucing ni. Tapi kalau dapat siap lah ko kucing! 😛

Okay lah nak tido!

Happy New Year 2013
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge