Asid Lemak Penting Omega Guard Shaklee

Minyak ikan Shaklee adalah berkualiti tinggi dan bebas daripada logam berat bahaya.

Asid Lemak Penting Yang Diperlukan Oleh Tubuh Anda

 

Asid Lemak Omega-3 (EPA & DHA) merupakan sejenis asid lemak yang penting dan diperlukan untuk keseluruhan kesihatan manusia. Memandangkan ia tidak dak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh, maka kita perlu mendapatkannya melalui diet atau pengambilan suplemen. Asid Lemak Omega-3 sangat penting dalam perkembangan dan fungsi otak yang sihat, juga untuk keseluruhan proses perkembangan dan tumbesaran manusia.

Tambahan lagi, Asid Lemak Omega-3 dapat menyokong kesihatan jantung, mata dan fungsi sendi.

 

Minyak ikan Shaklee adalah berkualiti tinggi dan bebas daripada logam berat bahaya.
Minyak ikan Shaklee adalah tulen dan berkualiti tinggi bebas daripada logam berat yang bahaya.

 

Menyokong Kesihatan Jantung

Peranan penting Asid Lemak Omega-3 dalam kesihatan jantung tidak dapat disangkal lagi. Menerusi satu kajian yang belum konklusif menunjukkan bahawa pengambilan EPA dan DHA didalam Asid Lemak Omega-3 mampu mengurangkan risiko penyakit jantung termasuk mengekalkan kolestrol baik dan tahap tekanan darah normal.

 

Menggalakkan Fungsi Otak Yang Sihat

Asid Lemak Omega-3 merupakan struktur bagi komponen sel-sel pada sistem saraf pusat dan juga nutrien terpenting bagi perkembangan otak yang sihat. DHA pula merupakan asas Asid Lemak Omega-3 bagi perkembangan otak, sistem saraf dan mata, terutamanya kepada bayi. Bagi orang dewasa pula, terdapat kajian yang menyatakan minyak ikan mempunyai hubungkait dalam meningkatkan daya ingatan, mengingat kisah lampau dan daya tumpuan.

 

Menyokong Fungsi Sendi Sihat

Asid Lemak Omega-3 juga dapat menyokong dalam kesihatan fungsi sendi dan pergerakan tubuh. Apabila sesendi bergeser, lemak Omega-3 boleh diumpamakan sebagai minyak pelincir bagi membantu mereka bergerak secara bebas.

 

Shaklee OmegaGuard merupakan suplemen pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Bagi setiap satu hidangan OmegaGuard memberikan 1000mg Asid Lemak Omega-3 termasuk DHA dan EPA.

 

Ultra Tulen Dan Berkualiti Tinggi

 

Ikan laut dalam kaya dengan Omega-3 namun ia sarat dengan merkuri dan PCB ekoran dari pencemaran laut. Namun, OmegaGuard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari molekul pelbagai peringkat bagi memekatkan Asid Lemak Omega-3 tulen yang berkhasiat sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya lain seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam kebanyakan ikan.

 

Kredit: Shaklee Today

 

Klik sini! Untuk terus membuat pembelian dan pembayaran secara online melalui sistem eSell Shaklee.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.