I’m taking the chance to update sementara tunggu masuk waktu Zohor. Today the day starts late for me. Last night I slept very late at about 2.00 am because hubby and I was having a bit discussion on our share trading investment. Maka harus lah sangat mengantuk tahap raksasa. Hubby also went to work late this morning. I also purposely didn’t plan to send Ihsan to kindy today because I want to let him get enough rest. Harus lah sebab Mama pun xlarat nak bangun punya pasal. Ni pun dok ngantuk lagi. Malas je rasa. Yesterday was the last day for him attending ST, OT and appointment with Dr. Tunku Taayah before our more or less 3 months break. We have to, since my pregnancy is reaching full term hence there are other following matters and also other matters going to take place. InsyaAllah when everything is back on track, Ihsan will resume with his therapies in November. So usually after therapies Ihsan would become exhausted as well as myself. Furthermore his nose got inflamed from yesterday. He had been crying on off during OT session because he refused to cooperate. OT said, “Dia menangis tapi air mata xde. Hingus je banyak”. Apparently they kept cleaning his nose using the rough tissue instead of just dabbing the nose. Makanya merah menyala macam Rudolph. Semalam xnampak sangat. Hari ni rupanya macam dah lebam2. Adoi… sakitnya. But I’m not complaining though since they unintentionally did that. But I think I should email the OT juga sebab Ihsan tertinggal his toy kat sana I think. 
Kesian lah tengok hidung tu. Macam kena tumbuk pun ye.
IMG_4176copy
Kalau semalam nampak sama macam Rudolp kat bawah ni.
image
Ni dah Zohor pun tapi apa kerja pun xjalan lagi. I’m taking leisure time to heat up my engine hihi 😛 Nanti dah solat, bagi Ihsan lunch then baru proceed with apa2 yang patut. There are a lot of things that I need to settle before I give birth. One of them is of course Ihsan’s ST and OT materials to be used for home program within this 3 months of break. ST, OT and Dr. were very happy with his fast progress but they are worried if he would regress because of the long break. So by hook or by crook I have to be consistent. Maybe the quantity of the session would be shorter but at least there’s something to learn everyday. I need others helps too so with the materials and notes it will be easier for Ihsan’s grandparents and Papa too to teach Ihsan. I need to ask others to handle physical activities too with Ihsan because obviously it’s hard for me to move actively nowadays. Berat weih… Alhamdulillah as the Dr. said we are on the right track and Ihsan doesn’t have much problem and he is very intelligent and manipulative too. To which I need to be firm and lagi pandai daripada dia supaya tidak mudah terpedaya 😛 So we need to teach him using the right method that he’s interested with, not the usual method which is of course boring to him. Aih ingatkan time belajar dulu je kena buat homework. Dah tua2 pun kena buat macam2 homework untuk Ihsan plak. High maintenance lah Ihsan ni nak belajar pun kena guna teknik canggih2. Nasib baik dia memang suka belajar. Sila lah rajin ye Mama 😛
Sepanjang dah berapa hari berpuasa ni Alhamdulillah I don’t have problem to fast. Boleh lah puasa. Cuma nya kena lah makan banyak2 sket kalau tak nanti lembik. Somehow yesterday I didn’t take sahur sebab dah terlewat. Sempat minum air je. Itu pun MIL yang kejutkan. Apparently my handset off sendiri. Memang dah xberapa nak betul handset tu hish…Orang lain pun xtersedar. Makanya bila dah settled with everything in Subang yesterday, inlaw sent us to Semenyih. Diorang singgah our house and looked on the progress 🙂 Then only dropped us by my parents’ house. Petang tu pergi Bazaar Ramadhan dengan hubby and my brother. Beli lah apa2 nak makan. Setakat ni… ada lah dah 3 4 kali kot beli kat Bazaar. So far ada makanan yang ok dan ada yang xok. Tapi selalunya yang menghampakan tu lagi banyak lah drpd yang ok. I really don’t understand. Orang sekarang ni berniaga semata2 nak kaut untung je ke? The foods sold mesti ada benda yang merencatkan. Saiz dah la kecil, mahal plak and yang paling xboleh terima rasa makanan tu memang xdijaga lah kualitinya. They should prepare the foods sedap2 as like diorang sendiri nak makan! Mana kita nak tau mana gerai yang ok mana yang xok unless nak xnak memang kena cuba beli dulu. Ada gerai yang memang I dah tau ok. Tapi semalam nak try other foods plak. Adoi semuanya mengecewakan. Murtabak tu kuah nya xberasa then cair plak. Maggi goreng xberasa. Tau fu fah air gula nya tawar. Kuih chara plak rasa tepung je macam langsung xletak gula. Macam2 lah. Diorang ni xjaga kualiti.
Memang ikut2 kan I xsuka nak beli kat Bazaar. I prefer to cook. But sometimes tu xlarat ada macam2 hal xsempat lah. Sometimes ada benda kita teringin nak makan tapi xpandai or leceh nak buat so nak lah merasa. That’s why beli. Hmm so today I’m gonna cook. I haven’t decided yet what to cook but I’ve taken out the chicken. As for drink… nak buat air orange Sunquick with nata de coco or air barley. Air panas harus lah air teh o. As for dessert hmmm nak buat amende ek? Agar2 ke… lempeng pisang ke… or chocolate moist cake ke… Ceh macam rajin je nak buat kek bagai. Siapa ntah tayang gambar chocolate moist cake kat FB semalam. Kan dah teringin hish 😛 Okay lah dah terlajak waktu plak. Nak surf recipes lagi, basuh kain, lipat kain, monitor share trading, update housekeeping etc etc etc. Banyak nyaaa! Ihsan dah bugging Mama nak orang layan dia main and belajar. Xsabar Mama nak bagi Adik hihi 😛 Ayat minggu ni ialah, “What is this?, This is bla bla bla…”. Dan yang xtahan tu Mama kena repeat balik! Dulu Mama ajar dia sekarang dia ajar Mama balik 😛
Selamat memasak and berbuka puasa! Owh bila dah kenyang, selamat berterawikh plak ye 😉
Bazaar Ramadhan’s Food Is Disappointing. Agree? ;P

2 thoughts on “Bazaar Ramadhan’s Food Is Disappointing. Agree? ;P

  • August 3, 2012 at 12:34 PM
    Permalink

    agreed sgt2!!!!
    kengkdg tu sedih je tengok popia..3keping seringgit, tp kurus macam lidi..
    nasib baik aritu b4 puasa smpt buat frozen karipap..ada ler stok kuih..
    kalo buat frozen popia, 2 ari pon bole abis 50keping …huhuhuhu

    Reply
  • August 3, 2012 at 8:46 PM
    Permalink

    Kak Su,
    Kannn??? Tp nya kdg2 tu mmg xsempat nk masak. Bli2 juga. Kutuk2 juga hihi. Mmg kayooo siapa berniaga makan dgn harga cenggitu. Kita ni skrg payah sket nk masak2 mcm2 sebab keadaan n situasi xberapa memberangsangkan. Tgkla nnt semua dh settled xsabar nk masak2 balik. Puas hati dan berbaloi2 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge