I feel like blogging and that’s why I’m staying up now. Although my original plan is actually to do other things. Banyak benda nak buat sebenarnya tapi malas pula and rasa no mood especially bila baru2 ni dapat 1 new surprising or should I say shocking news? It’s more shocking rather than surprising sebabnya although we will get what we want at the first place but it is kind of not the way how we wanted it to be. Hmm somehow nak xnak kena juga settlekan all the pending matters. In fact nampak gayanya akan bertambah lagi akan datang ni. Tunggulah dulu. Pelan2 buat satu2. In the meantime nak kena grasp and digest the new input I just received. Hopefully eventually I will come out from denial state. Eceh denial tu. Macam apa je kan 😛 Anyway although belum 100% confirm tapi rasanya 95% InsyaAllah dah pasti. Kalau difikirkan balik xperlu nak terkejut pun sebab memang ini yang dikehendaki. Tapi tulah xsangka pulak it will be a bit… how to say ye? Sedikit berlainan lah somehow. It’s so soon!
Mukadimah dah panjang tapi still xcakap apa benda kan? Entahlah xde hati nak sebut until dah 100% confirm nanti. To think back xpatut sebenarnya cakap macam ni sebab somehow Allah dah makbulkan apa yang diharapkan selama ni. Walaupun not exactly seperti yang dirancang but Allah tau apa yang terbaik. Mungkin ada hikmah disebaliknya. Memang. Mesti ada. Habis tu xreti2 nak bersyukur ke? Hmm Astaghfirullahhal’azim. Alhamdulillah Ya Allah 🙂 I don’t know. Thinking about this fact that I have to accept makes me feel excited of the interesting new life ahead, keep imagining of the things that finally can be realized and feel at ease for at least what I wished will come true. But still at the same time because of a few reasons, this also makes me feel like crying, so sad and tensed of all the uncertainties. And on top of all is because I’m still not ready for this to happen and I’m so scared of losing. Sungguh at times rasa kucar-kacir and bercampur-baur perasaan ni. Sigh… we can never get what we want all at the same time, can we? Siapa kata boleh? Memang xboleh okay. Walaupun mungkin kita ada pilihan tapi kadang2 keadaan dan situasi somehow jelas menunjukkan pilihan yang terbaik untuk kita adalah berlawanan dengan apa yang kita nak.

Uncertainty

Nampaknya kena lah pujuk hati, pikirkan dan pandang semuanya yang baik2 dan positif2 saja. I’m praying for Allah to make this smooth for me and my little family. Ya Allah, bukalah hati kami untuk menerima dengan sepenuh hati apa yang telah dibentangkan dihadapan kami. Tunjukkanlah kami segala hikmah disebalik apa yang bakal dilalui. Bimbing dan berilah kami petunjuk disepanjang perjalanan yang kami lalui. Semoga kami selalu sabar, tabah, kuat, gembira dan berbahagia selalu. Jangan biarkan kami memandang kebelakang dan mengeluh dengan nasib yang dah ditetapkan. Sebaliknya biarlah kami mengingat masa lalu sebagai kenangan berharga yang manis. Semoga kami redha dan sepatutnya bersyukur selalu dengan segala rezeki yang sudah ditetapkan untuk kami. Dan semoga hari2 yang akan datang akan mencipta lebih senyuman 🙂

Hai hati… redha dan bersyukurlah. InsyaAllah, mungkin inilah yang terbaik 🙂

Maybe This Is The Best

10 thoughts on “Maybe This Is The Best

  • May 9, 2011 at 7:47 AM
    Permalink

    Setuju2…
    Mungkin skrg kita tak nampak apa hikmahnya, but later we will do..InsyaALLAH
    Gud luck!!

    Reply
  • May 9, 2011 at 10:23 AM
    Permalink

    wah kenape ni ina? takpe lah..setiap yang berlaku itu ada hikmahnya…insha allah..berdoa lah dan mintak yang terbaik dariNya…

    Reply
  • May 9, 2011 at 2:02 PM
    Permalink

    Kak As,
    Saspen la best. Jeng jeng apakah? hihi ;P

    Kak Su,
    Tq Kak Su. Kdg2 sbnrnya mmg dh nmpk hikmah tu tp xtaulah mungkin hati belum ready untuk move ke fasa seterusnya.

    Yatie,
    Eh xdela. Yang tu belum lagi 🙂

    Kak Kim,
    Tulah Kak Kim kan. Kena berdoa jelah byk2 supaya Allah tunjukkan yang terbaik dan dapat terima dengan hati terbuka.

    Reply
  • May 9, 2011 at 4:05 PM
    Permalink

    ku baca perkataan demi perkataan, namun tidak ku faham…namun, silalah reveal yek? apa2 pun, insya’Allah semua yg terjadi ada hikmahnya

    Reply
  • May 11, 2011 at 3:24 PM
    Permalink

    Kak Yati,
    Hihi jenuh berteki teki ye. Nnt dh ready kiter reveal ek 🙂

    Permata Hati,
    Hihi seronok plak buat orang xpaham 😛 Tungguuu ok 🙂

    Reply
  • May 12, 2011 at 8:09 AM
    Permalink

    ina..nak teka nak teka…
    rasanya ina dapat offer kerja ni…betul tak…
    apa apa pun teka teki ni..tahniah dan gambatte untulk ina sekeluarga..
    Allah berikan yang terbaik untuk kita, walaupun susah atau senang…Allah tahu kita mampu hadapi, sebab tu Allah bagi…
    semoga ina sekeluarga sentiasa dalam rahmat Allah

    Reply
  • May 12, 2011 at 11:01 AM
    Permalink

    Norlin,
    Kiter? Dapat offer kerja? Xde maknanya Norlin hihi! Apa2 pun tq for d wishes Norlin. Tula diharapkan masa depan yang akan datang ni adalah yang lebih baik untuk kami, InsyaAllah.

    Reply
  • May 17, 2011 at 1:51 PM
    Permalink

    my dear ina,

    kite dah bace emel, blm sempat nak balas sebab kite on off dgn kelas ni sekadar bace2 sempat pastu mengejar deadline yg lelain ni membuatkan kite terkejar2 skit. even arini public holiday kite keje 🙁

    sama2 kite hadapi realiti hidup. bersabarlah ina ye..Allah tau yg terbaik buat kita 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge