The arrival of weekend mmglah sentiasa ditunggu2. Bila teringat weekend je dh rasa excited sgt n dlm kepala dh terbayang2 dh how d weekend is going to take place. But unfortunately past weekend was another boring weekend to us. Hari Sabtu hubby keje. Ni xleh wat apa lah. Sbb dh commitment so I takla rasa ralat sgt. Yesterday plak Ahad I dh plan nk kuar rumah. Plan asalnya nk g ringo gari. If not pn g je lah mana2 asalkan dpt kuar rumah. Yelah kan dh tetiap hari keje terperap je dlm rumah smpi 1 tahap naik sangap la jugak kan. Memula pagi tu cerah lagi. Bila tghari dh start mendung. I dh separuh ready la nk kuar. Ingat lepas Asar tu leh la terus kuar. Skali tetiba hujan. Terus rasa mcm xde mood. Ntahlah bukanlah nk marah cuaca. Tp rasa frustrated sgt2 la jugak. Rasa mcm impian berkecai 🙁 Sedih betul! Yelah kalau tetiap hari weekend ke xde la kecewa sgt kan. Hubby plak ingat I marah dia pastu merajuk. Lagi laa I tensen! Lepas tu I terus tdo. Ihsan wat perangai pn I layan xlayan je. Bagi susu je. Pastu dia dok merengek2 hubby xtahan dgr kot dia dtg amik Ihsan 😛

Actually I pikir kalau hujan pn xleh jalan2 kt luar, g supa ajelah. Jalan2 dlm bangunan tgk2 brg pastu balik. Lagipun I mmg ada benda nk carik. Tp hubby xnk bwk Ihsan g tmpt2 mcm tu sbb dia kata ramai org. Tambah2 skrg ni influenza la H1N1 la. Mmg la takut n I bukanlah xamik kisah. Mmg betul lah jugak apa hubby ckp. Tp supa kt sini bukannya mcm KLCC ke Midvalley ke Ginza Street ke. Itu yerlah sesak dgn segala manusia. Supa kt sini ramai2 org pn pd pendapat I masih boleh jalan bebas n dpt ruang supaya xperlu dkt dgn org lain. Tp tulah malas nk bising2 dgn hubby sbb tau dia mesti berat hati gak nk g. Nnt karang apa2 hal I gak yg disalahkan. Hmm kalau mcm ni kena tunggu Ihsan cpt besar la baru leh kuar. Susah2 sgt wat anak lahir bulan 1 so by d time waktu2 mcm ni baby dh nk setahun. Ye tak? 😛

Ntahlah sangap sgt smlm. Boring betul la dok kt Matsukawa ni. Cmner la leh tercmpk kt sini. Hulu-banat betul lah. Hape pn xde. Actually supa yg ada tu pn pusing2 sejam je pn dh bleh hbs tawaf seluruh bangunan. G supa pn xde apa sgt pn sbnrnya. Kalo g supa lain pn sama la mcm tu gak. Laut pn xde kt sini nk g jln2. Yelah kan nama pn duk kt Nagano. Penuh dgn gunung jelah. Nk g sungai plak mcm xsesuai kene msk hutan n celah2 gunung bagai. Dah la sejuk. Semak plak. Nk tgk pemandangan pn xlalu. Mmg xbyk la tmpt menarik kt sini. Kot la ada park2 yg menarik ke. Hmm xde jugak. Hishhh sng ckp apa pn xde lah kt sini. Setakat yg ada tu alahai sungguh la xmenarik perhatian. Deserted, org Jepun pn xg situ. Agaknya diorg pk dok kt rmh pn lg best drpd g tmpt kecik secoet gitu. Kalau ada kwn2 ke kt sini xpe la gak. Ni kwn pn bape ketul je. Itupn we don’t really have many things in common to share. So cmner? Kt sini yg byk cuma onsen. Alahai setakat onsen tu mmg I sgtlah xheran. Apatah lagi yg share mandi ramai2 tu. Xhingin nk g 😛

Bosan2 pn xsangka dh bape tahun I masih kt sini. Itupn I rasa faktor utama sbb I ni jenis suka dok rmh. Tp tgklah homer yg mcm I ni pn leh rasa bosan. So bygkan lah betapa bosannyaaa Matsukawa ni. I rasa kalau org lain dh lama gila kot xpun lari rumah dh. I pn ada gak terpk nk blk Mesia je. Tp I dh penah rasa dok jejauh dgn hubby. That also didn’t make me happy. Tetambah dh kawin n ada baby ni. Xreti la nk dok sndiri2 dgn families without hubby. Rasa kekok. Bukanlah I nk kata menyesal skrg ni stay dgn hubby kt sini. I love being by his side. Tp yelah kdg2 bila rasa bosan tu dh terkumpul n smpi kemuncak rasa mcm fed up gak lah. I xnyesal amik keputusan ni dlu. Cuma I wished I could get more. Honestly kalau dok kt tmpt lain in Japan ni mcm tmpt yg bandar sket mcm Osaka ke Tokyo ke yg ada mcm2 benda to discover or at least ada ramai kwn ke I xkisah nk dok Jepun lama2 lagi. In fact slalu je ada benda2 baru mcm exhibition ke apa ke. Dh alang2 dok oversea ni discover la habis2 kan. Cuma yelah kalau dh ada mcm2 benda tu duit pn cepat jela habis. Tp byk je leh je carik yg free. Parks pn byk yg menarik. At least g lepak2 kt taman ke pn best gak.

Tp disbbkan I dok Matsuakawa, rasa xsabar nk blk Mesia terus. Mmg la syg nk tinggalkan Japan. Kt Mesia pn ada byk benda yg xbest. Tp hmmm cukup2 la tu kot. Xlarat dh dok kt Matsukawa ni. Even if someday balik Mesia nnt akan rindu byk benda kt Japan ni, tp at least byk benda lain yg boleh dpt kt Mesia yg mana takkan leh dpt kt Japan. Ni kdg2 rasa mcm membazir masa je dok oversea lelama tp xbyk benda leh discover. Cuma yg bestnya kt sini xbusy, xsesak, aman, udara bersih, sunyi, leh simpan duit n so on. Hmmm byk gakla benda leh discover tp dr segi lain. Discover pokok, hutan, gunung n merasa tinggal dlm suasana kampung kt Jepun ni huahua 😛 Siapa yg cinta kan alam, suka masuk hutan, suka memburu n menembak bagai leh la dok sini lelama kot hoho 😛 Xpela weekend dpn ada lagi. Hopefully xde la membosankan. Mmg hubby ada plan pn nk bwk g jenjln jejauh sket. Masa tu leh la amik angin puas2.

Owh btw I puasa hari ni. This is d first day. So far everything is good. Lagipun I ada sahur pagi td. I cuma risau takut effect milk production. Sbb tu I sahur. Ikut hati malas sbnrnya nk sahur2 ni. Tambah2 plak poser sorg2 n waktu bukan bulan poser plak tu. Kalau kt Mesia ke xpe gakla even bukan bulan poser tp leh bukak poser mkn sedap2. Ini dah la nk kena masak sndiri isk isk 🙁 Boringnya hari2 nk kena masak. I plan nk puasa every Isnin, Selasa n Khamis. So in within 2 months and a half habis lah ganti. 30 hari wehhh nak kena ganti! 🙁 Ikut hati nk je poser terus hari2. Tp tula byk betul dugaan. Malas satu hal. Takut effect susu satu hal gak. Karang Ihsan ngamuk plak xcukup makan. But hopefully taklah. Adoiii byknya nk kena ganti. I nk ganti cpt2 sementara musim sejuk ni siang pendek sket. N xpenat sgt. Dah la bf ni buat I lapar je keje. Lastly, amboiii bahagianya lah budak kecik ni keje landing atas riba je. Tdo minum susu tdo balik. Ltk bwh je marah. Even I duduk tah cmner2 pn aman je tdo. Kalau ltk kt bwh sket punya selesa pn xnk jugak. Kebas kaki lerrr. Blakang pn sakit sgt ni sbb xleh sandar betul2. Hmmm cpt la hubby blk. Boleh Ihsan ‘manja2’ dgn Papa dia plak hehe 😀

Just Babbling

2 thoughts on “Just Babbling

  • November 3, 2009 at 2:39 AM
    Permalink

    Ina,
    part takde tempat nak pi tu fith faham sangat2.mmg bosan kan,alih2 pimaipimai tang tu jugak.dok rumah on weekdays pastu weekends pulak tak gi mana2 mmg sangap sungguh,tensyen!sbb tu laa seboleh mgkn fith mmg nak keluar even sekejap pun,sekadar nak amik angin luar,bg lapang sket otak ni.
    ooo dah start puasa ek.gambatte ne,mmg berchenta sket nak puasa time nyusu ni,tp skrg siang kan kejap je tu yg fith gagahkan jugak.insyaallah susu cukup,kena byk makan n minum time malam tu n sahur.mkn kurma jugak…jom2,jom pulun hbskan puasa,hehehe

    Tula psl Fith boring betul ler. Dh lama2 ni dh biasa dh la. Tp kdg2 bila bosan tu dh smpi kemuncak rasa nk meletup gak xleh tahan2 dh. Sejuk2 ni lagi la malas nk bgn sahur. Sejuk! Sedap dok dlm selimut tebal2. Belum apa2 lg dh malas nk sahur hehe 😛 Rasanya lepas2 ni b4 tdo pulun mkn byk2. Sahur minum air n kurma je kot.

    Reply
  • November 3, 2009 at 3:30 AM
    Permalink

    meh jln2 kat fukuoka meh..leh Ihsan jumpa dgn nazhan 😉

    Wawa teringin nk g jln belah2 bawah. Ntah zaman bila la nk smpi hehe 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.