Hello! How’s your day so far? Mine is just good and so common as usual =P I thought of doing laundry work today but it has been raining since morning up until now. However still, I love gloomy and rainy day actually. When I was back in the hostel during school years, matriculation and universities; rainy days were just so good to be filled with soundly sleeps. Especially when I was staying at a rented house at Vista Angkasa with a few friends, which the house was at the level 12 and happened to be the end unit. Most people know lah right how is rainy day in KL, which always accompanied with fierce thunder and storms. Been living at the high level unit; every time when it was about to be raining; usually it would start with the dark gloomy atmosphere together with the wind blowing strongly.

Masa tu akan dimulakanlah sesi mengangkat masuk baju-bajan bersidaian di balcony ke dalam rumah. Sambil-sambil tu menengok-nengok juga aksi orang lain angkat baju. Tak lupa juga masa tu wajib tidak melepaskan peluang menggelak-gelakkan baju-bajan orang lain yang berterbangan di angkasa, jatuh ke longkang dan jalan lah, tempat parking lah, ke rumah orang lain lah dan sebagainya hahaha! Rasanyer ahli-ahli rumah saya tak pernah kot mengalami insiden baju jatuh. Hampir jatuh tu ada la kot tapi sempat diselamatkan. Agaknyer sebab kitorg tak banyak buat dosa kot dan tak tinggal sembahyang muahaha! Riak lah pulak padahal takde kaitan langsung okay. So lepas dah bawak masuk baju, mulalah pulak sesi menutup sliding door balcony dan segala tingkap dan pintu yang patut. Mencabar okay tugas nih! Agaknyer sebab rumah kitorg tinggi di angkasa jadi angin yang bertiup tu jadi sangat kuat sebab takde halangan. Masa nak tutup or buka sliding door tuh boleh jadi macam vacuum. Samada segala harta-benda dalam rumah akan terbang keluar atau segala angin kat luar akan tiup segala harta-benda dalam rumah.

Okay, lepas tu segala suis2 letrik yang penting especially tv, laptop dan pc dan segala wayar telefon akan dicabut supaya tak kena sambar dengan petir. Masa ni kalau hujan dah turun, luar balcony tuh macam kena ribut je. Sliding door tuh macam dicurah-curah dan disembur-sembur dengan air. Belum masuk lagi bab bunyi angin ‘wooooo-wooooo’ yang masuk celah-celah tingkap dan sliding door. Macam-macam bunyi ada. Kirernyer kalau duduk rumah sorang-sorang tuh kadang-kadang mmg takut gak lah. Setiap kali ada guruh pulak, sliding door dan tingkap mesti bergegar. Kadang-kadang rasa mcm satu blok bangunan tuh sekali bergegar. Part yang paling digeruni mestilah kilat. Erkkk kadang-kadang tuh ada jer kilat yang sangat kuat dan bila dia memancar tuh jadi terang seluruh alam maya dan kalau tengok depan-depan mata tuh boleh kecut perut hokey. Rasa macam dia nak laser masuk ke rumah kitorg je. Huuuu takut. Sesama girls time mcm ni kalau tak menjerit tu memang tak sah hehehe =D

Masa hujan-hujan macam ni selalunya semua orang akan sambung study la takpun masuk bilik untuk tido. Takpun sama-sama baring atas tilam, dalam selimut pastuh baca majalah ke apa ke. Takpun melepak sama-sama bercerita, bergossip tak pun anyam ketupat muahaha! Hmmm pastuh tido. Memang best tido berjemaah sampai lah petang. Sebab tu lah since habis zaman sekolah dan masuk je zaman university badan masing-masing pun dah naik sebab banyak tido dan jarang exercise. Rindu plak kat zaman ni. Belum masuk lagi bab intai mak nyah lah, shopping barang dapur kat pasar malam lah, makanan yang best2 kat pasar malam lah, bergaduh lah, main roket di balcony dengan budak rumah atas lah, menjerit-jerit kat jiran tetangga lah hapelah macam-macam lah hehehe. Kalau citer sampai esok lusa tulat tonggeng pun takkan habis. Hah dah melalut dah ni. Anyway I have been tagged by Syana. Actually I have got two tags erlier but then I haven’t prepared the tag number 1 up until now. As for the tag number 2 saya rasa macam huwaaa tak reti lah nak buat (tamau buat boleh? hehehe). So, here is the tag ;D:

ABC Games

A – Age: I wished I am sweet 18 years old forever sigh~~. However I think when I was at the ages of between 13 to 15 years old were the best moments of my life. Unfortunately I am 24 years old already! Opss but still I hope to live longer hehe =D

B – Band listening to right now: None.

C – Career: I enrolled into boarding schools for 5 years and got myself a degree first in order to be a housewife you know. Kidding! =P

D – Drink or smoke: No-No.

E – Easiest person/s to talk to: Her (I don’ want to mention who) then only him.

F – Favorite song/s at the moment: None. But right now at this moment might be I could say that I kind of remembering the Stay The Same from Joey McIntyre since yesterday a lot. Remember that beautiful song back then in 1999 or 2000? Check my favorite YouTube playlist.

G – Gummy Bears or Gummy Worms: Both but not really into gummy bears.

H –

I –

J – Junk foods you like: Nori (seaweed). I love to eat it just like that. Onigiri and sushi (junk foods ke ni?). Nuggets and burgers (junk food gak ke ni?) arghhh bape tahun lagilah baru dapat makan balik? Also I like potato chips especially the plain, original or, spicy ones (with less added flavorings). Heh banyak lah.

K –

L – Longest car ride ever: Ermmm might be from Semenyih to Alor Setar? I don’t know lah. But the longest ride ever except with the plane (of course la that’s the longest kan cehhh) was the train ride from Ina-Ooshima (our place) to Nagano-shi. Each one way journey took about 4 hours ride and we headed home on the same day. We just stayed in Nagano-shi for only about 2 hours plus to settle whatever we needed to get settled on papers. The rest of the times, approximately for about 8 hours plus we were in the train okay. Sungguh seksa lah kan and seriously I got back pain, sakit montots and the whole legs sakit selama 2 hingga 3 hari sebab cramp punya pasal. Actually there was an express train available too lah kan but nak save duit punya pasal. Masa tu miskin dowh muahaha! Still, the train biasa we took tu takdelah jalan macam siput sedot macam LR* kat Ku*l* L*mp*r tuh and we enjoyed the breath-taking beautiful mountainous sights during spring along the journey.

M – My favorite Sport/s: I’m not a sportive person but I played a few sports only for fun during school years. However, I represented school for cross-country and long-distance run (tapi tak menang ponnn hahaha =P). Walaupun begitu, jangan sangka saya boleh lari pecut ye. Saya adalah orang last sampai garisan penamat kalo lari pecut dan siput sedot lari lagi laju daripada saya hohoho =P

N – Number of relationships you’ve had: 5, but the first 3 weren’t so serious lah since I was so naive back then and actually didn’t really know about love Iah kan. Tula tak reti bercinta nak bercinta jugak. Gatal! Eh sapa yang lagi gatal? Orang yang mengorat lah kan? Itu pun haku dah reject byk kali tapi sebab kesian bagi chance gak lah kan (poyo je ;P). Bila ingat-ingat balik rasa kelakar dan rindu plak masa zaman until number 3 nih. Yelah masa ni masih di umur hingusan so, no hard feelings sangat lah. But still I cried when I broke up with the number 1 and 2. I didn’t cry for the number 3. I got serious with only number 4 and number 5. I learned a lot what love is all about when I was with number 4 (also cried a lot). Although it was so hurt but now I realized how I am relieved and so much grateful we broke up because I gained a lot from the experience and I even deserved someone much better. Although sometimes when I think about it back, how I wished I didn’t have to go through that period of time or even knew him in order to gain the experience or learned my lessons. Then I got to know number 5. I was so much matured back then and at last we got married.

O – One wish you have: To be a complete woman. Bukannya sempurna menjadi wanita tapi menjadi wanita yang sempurna ye kawan-kawan. Complete means many wishes lah kan muahaha =P

P – Phobias: Ermmm worms dan segala keturunan serangga lah kot. Memang geli-geleman lah kalau tengok live depan mata.

Q – Favorite Quote: Semua yang terjadi ada hikmah disebaliknya. Isk isk terkedu setiap kali sebut ayat ni.

R – Reason to smile: Anything that can make me happy. Itu pun susah ke?

S – Song: Kan dah tanya tadi? Entah la because honestly I’m not a music or movie fan. Boleh tak kalau nak kata at the moment, I love to hear or recite Surah Al-Inshirah. Bagus apa..dapat pahala and kasik tenang sket kan. Tak main lah benda lagho-lagho nih hehehe (poyo lagi =P).

T – Time you woke up: During Subuh prayer time, depends on the season. Pastuh tido balik hehehe.

U – Unknown fact about you: Sensitive.

V – Vegetable/fruit you hate: None. In fact I love vegetables especially ulam-ulaman kampong and fruits.

W – Worst habit: Ermmm merajuk la kot.

X – X-rays you’ve had: Many times especially masa nak masuk MRSM, Asasi and UM.

Y – Yummy food/s: Ermmm masakan kampong especially sebelah Negeri 9, Selangor dan Kedah. I can’t live without sambal belacan yang ditumbuk dengan lesung batu lah arghhh please help me I’m dying here!

Z – Zodiac sign: Aquarius.

Okay, that’ all for today’s entry. I’m not tagging anyone lah since I think like I’m the last person lah kan yang tak buat tag ni lagi hehehe. Heeeee rasanyer inilah entry yang paling pendek. Berjaya gak akhirnya =D Kena selalu buat tag lah macam ni =P Ciao!

Tagged!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge