Assalamualaikum,
Rambut adalah mahkota wanita. Rambut cantik boleh serlahkan lagi penampilan serta daya penarik seorang wanita terutamanya para isteri! Mesti lah nak kekal cantik depan suami kan? Tapi, dilema betul kalau bertudung ni. Sebab ada orang kata bertudung ni punca masalah berkaitan rambut? Takkan nak free-hair pula? Hmm ada sesuatu yang perlu kita atasi kan?
Punca Masalah Rambut Wanita Bertudung Perlu Tahu, Rambut, mahkota wanita, Rambut cantik menyerlahkan penampilan, daya penarik seorang wanita terutamanya  isteri, mengalami masalah berkaitan rambut, perlu tahu adakah tudung punca rambut rosak, nak free-hair , Masalah Rambut Wanita Bertudung, Rambut gugur, Rambut kering, Rambut berbuah, Rambut bercabang, Kulit kepala gatal, Rambut kusam, Rambut berminyak, Rambut berbau, Rambut berkelemumur, kurang penjagaan rapi, buka aurat, Punca Rambut Rosak, Proses Pengubahsuaian Gaya Rambut, Meluruskan rambut, teknik rebonding, keriting rambut, perming, mewarnakan rambut , bleaching, dying hair, rambut lurus, keriting rambut, menukar style rambut, menghilangkan kelembapan rambut, menjaga kebersihan rambut, kerap membasuh rambut, mengeringkan rambut, rambut putus, rambut hilang kelembapan, pengedar shaklee semenyih, menggunakan sikat yang sesuai dengan jenis rambut
Pakai tudung pun boleh maintain anggun ok macam Heliza Helmi ni!

Masalah Rambut Wanita Bertudung

Tak dinafikan ramai wanita bertudung yang mengalami masalah berkaitan rambut seperti:
  • Rambut gugur
  • Rambut kering
  • Rambut berbuah
  • Rambut bercabang
  • Kulit kepala gatal
  • Rambut kusam
  • Rambut berminyak 
  • Rambut berbau
  • Rambut berkelemumur
Punca Masalah Rambut Wanita Bertudung Perlu Tahu, Rambut, mahkota wanita, Rambut cantik menyerlahkan penampilan, daya penarik seorang wanita terutamanya  isteri, mengalami masalah berkaitan rambut, perlu tahu adakah tudung punca rambut rosak, nak free-hair , Masalah Rambut Wanita Bertudung, Rambut gugur, Rambut kering, Rambut berbuah, Rambut bercabang, Kulit kepala gatal, Rambut kusam, Rambut berminyak, Rambut berbau, Rambut berkelemumur, kurang penjagaan rapi, buka aurat, Punca Rambut Rosak, Proses Pengubahsuaian Gaya Rambut, Meluruskan rambut, teknik rebonding, keriting rambut, perming, mewarnakan rambut , bleaching, dying hair, rambut lurus, keriting rambut, menukar style rambut, menghilangkan kelembapan rambut, menjaga kebersihan rambut, kerap membasuh rambut, mengeringkan rambut, rambut putus, rambut hilang kelembapan, pengedar shaklee semenyih, menggunakan sikat yang sesuai dengan jenis rambut
Sungguh tak selesa dan nampak kotor kan bila ada kelemumur ni?
Ini sebenarnya disebabkan oleh kurangnya penjagaan rapi yang betul seterusnya menyebabkan rambut rosak. Bukanlah sebab bertudung yang sebabkan terjadinya semua masalah tu. Fuh lega kan! So tak ada alasan lah untuk buka aurat ok! In fact sebenarnya kalau tak bertudung, wanita lebih terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan. Haa banyak hikmah sebenarnya menutup aurat ni 😉

Punca Rambut Rosak

Sebaliknya antara punca kenapa rambut rosak ialah:
1. Proses Pengubahsuaian Gaya Rambut – Meluruskan rambut (teknik rebonding), keriting rambut (perming), mewarnakan rambut (bleaching atau dying) memerlukan rambut diluruskan atau dikeritingkan dengan menggunakan pemanas yang bersuhu tinggi. Dalam masa yang sama bahan kimia tertentu digunakan untuk mengekalkan gaya rambut. Sekiranya kerap menukar style rambut, boleh merosakkan kutikel serta menghilangkan kelembapan rambut,
2. Kurang Menjaga Kebersihan Rambut – Rambut perlu dicuci sekurang-kurang 2 hari sekali. Kalau tak, rambut akan jadi berminyak dan kulit kepala mudah terkena kelemumur.
3. Sering Mengikat Rambut – Mengikat rambut dengan gaya yang sama berterusan daripada hari ke hari menggunakan pengikat yang ketat boleh menyebabkan struktur rambut berubah dan menjadi lemah.
4. Menyikat Rambut Dengan Cara Salah – Adalah penting untuk menggunakan sikat yang sesuai dengan jenis rambut. Pastikan rambut sudah dikeringkan terlebih dulu selepas mandi sebelum disikat. Menggunakan sikat yang kurang sesuai ketika rambut basah boleh merentap rambut daripada akarnya. Menyikat rambut dengan kasar juga boleh menyebabkan rambut bercabang.
5. Pemakanan Yang Tidak Seimbang – Amalan diet tak seimbang yang kekurangan zat dan nutrien tertentu serta selalu makan makanan berminyak dan bergoreng boleh menjadi punca rambut gugur.
6. Tidak Mengeringkan Rambut Sebelum Memakai Tudung – Amalan memakai tudung ketika rambut masih basah dan lembab menyebabkan rambut menjadi kusam, kepam, berbau busuk, berbuah, tengit, bercabang dan kulit kepala berkelemumur atau berkulat.
7. Terlalu Kerap Membasuh Rambut – Terlalu kerap membasuh dan menyikat rambut boleh menyebabkan rambut hilang kelembapan, menjadi kering dan mudah putus serta gugur.
8. Penggunaan Produk Rambut – Kadangkala menggunakan produk yang tak sesuai atau penggunaan terlalu banyak dan terlalu kerap produk untuk menggayakan rambut seperti krim rambut, menyebabkan rambut sentiasa terdedah kepada pelbagai jenis bahan kimia. Bahan kimia ni akan meresap masuk ke dalam folikel dan rambut seterusnya menjejaskan kesihatan rambut. 
Walaupun pakai tudung, tapi rambut yang sihat boleh beri keselesaan dan keyakinan kepada diri sendiri. Bila di rumah, boleh lah berhias untuk suami pula. Suami pandang pun sejuk hati dan kita si empunya diri pun rasa seronok dapat membahagiakan dan menggembirakan suami. Anak-anak pun puji! Banggga kan? 😀
Punca Masalah Rambut Wanita Bertudung Perlu Tahu, Rambut, mahkota wanita, Rambut cantik menyerlahkan penampilan, daya penarik seorang wanita terutamanya  isteri, mengalami masalah berkaitan rambut, perlu tahu adakah tudung punca rambut rosak, nak free-hair , Masalah Rambut Wanita Bertudung, Rambut gugur, Rambut kering, Rambut berbuah, Rambut bercabang, Kulit kepala gatal, Rambut kusam, Rambut berminyak, Rambut berbau, Rambut berkelemumur, kurang penjagaan rapi, buka aurat, Punca Rambut Rosak, Proses Pengubahsuaian Gaya Rambut, Meluruskan rambut, teknik rebonding, keriting rambut, perming, mewarnakan rambut , bleaching, dying hair, rambut lurus, keriting rambut, menukar style rambut, menghilangkan kelembapan rambut, menjaga kebersihan rambut, kerap membasuh rambut, mengeringkan rambut, rambut putus, rambut hilang kelembapan, pengedar shaklee semenyih, menggunakan sikat yang sesuai dengan jenis rambut
Simpan dan serlahkan kecantikan diri khas untuk tatapan suami tersayang 🙂
Penjagaan luaran dan dalaman yang baik boleh kekalkan kecantikan dan kesihatan rambut wanita muslimah. Vitamin boleh bantu untuk lengkapkan keperluan zat dan nutrien harian yang penting untuk seluruh badan. Hati-hati juga pilih produk untuk rambut. Produk penjagaan dan kesuburan rambut yang berasaskan bahan semulajadi adalah lebih selamat untuk jangka masa panjang. 
Daftar jadi ahli untuk penjimatan pembelian produk Shaklee sehingga 25%!

Pengedar Shaklee Semenyih, Kajang, Rinching, Selangor:
Hazrina Nasir [ID 951651]
SMS/ Whatsapp: 0192692301
Email: blossomwidad@yahoo.com

Untuk setiap pembelian anda layak mendapat konsultasi percuma daripada saya.
8 Punca Masalah Rambut Wanita Bertudung Perlu Atasi Untuk Kekal Cantik Depan Suami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge