Kenapa Para Mama Dan Ibu Perlukan Energizing Soy Protein (ESP) Dalam Menjalani Rutin Harian

Saya seorang Mama dan saya suka sangat ESP ni disebabkan kebaikan yang saya dapat hasil daripada mengamalkan ESP ni. So saya nak recommend pula kepada ibu-ibu di luar sana kenapa anda juga patut cuba ESP ni. Yelah kalau tak cuba macam mana nak rasa macam mana yang saya rasa ye tak? 😀 Alang2 tengah promosi ESP beli 6 percuma 1 ni, masa ni lah peluang terbaik untuk cuba sambil berjimat cermat.
Kenapa Para Mama Dan Ibu Perlukan Energizing Soy Protein (ESP) Dalam Menjalani Rutin Harian, promosi ESP beli 6 percuma 1 ni, 5 Sebab Bagaimana ESP Membantu Kehidupan Para Mama Dan Ibu, Kecantikan, ESP menggalakkan pemeliharaan sel kulit, kuku dan rambut, kulit muka saya lebih sihat, glowing dan nampak bermaya, rasa lebih lembut,  Awet Muda, amal ESP bintik hitam ni kurang dan warna kulit lebih bermaya dan sekata, Energy Booster, rasa lebih bertenaga dan tak mudah lapar, boleh buat kerja dengan lebih tenang, fokus, sabar dan produktif, Maintain Sihat, Bila sel kita sihat, tubuh kita pun akan sihat, protein adalah makanan terbaik untuk sel, Nak Kurus, usia makin meningkat ni metabolisme badan makin berkurang,  minum ESP untuk kawal berat badan,

5 Sebab Bagaimana ESP Membantu Kehidupan Para Mama Dan Ibu

1. Kecantikan – ESP baik diamalkan sebab ia kaya dengan protein yang merupakan nutrien penting yang menggalakkan pemeliharaan sel kulit, kuku dan rambut. Bila kulit, kuku dan rambut sihat, kecantikan diri akan lebih terserlah. Sejak amalkan ESP saya perasan kulit muka saya lebih sihat, glowing dan nampak bermaya. Takdelah kusam je kan. Kulit pun rasa lebih lembut.
2. Awet Muda – ESP diperbuat daripada soya non-GMO iaitu soya yang tak diubahsuai secara genetik. Seperti yang kita tau soya memang tinggi khasiat. Tapi kalau soya GMO, ditakuti ada kesan sampingan jangka masa panjang. So antara khasiat soya ialah baik untuk mengawal keseimbangan hormon wanita. Orang perempuan ni kejap period la, fasa subur la, masuk fasa tak subur, lepas tu menopause pula. Jadi keseimbangan hormon boleh melambatkan tanda2 penuaan daripada berlaku. Bila usia dah masuk 30 series ni saya perasan dah mula ada bintik2 hitam pada kulit muka. Tapi sejak amal ESP bintik2 hitam ni kurang dan warna kulit lebih bermaya dan sekata. Saya sangat takut kalau dah mula ada jeragat. Saya tak nak lah nampak tua daripada usia sebenar. Saya nak cantik2 disamping suami saya yang handsome! (haruslah puji suami sendiri :D)
3. Energy Booster – Saya seorang surirumah yang bekerja daripada rumah sambil jaga anak sendiri. Actually it’s a tough job sebab kerja non-stopped tak pernah habis! Memang penat sangat mental dan fizikal melayan anak2 dan uruskan rumah tangga. Bila amal ESP saya perasan saya rasa lebih bertenaga dan tak mudah lapar. Selalunya saya minum waktu brunch. Dan selalunya waktu tu lah saya manusia paling kalut dalam rumah ni. Mana nak setelkan kerja2 depan laptop, memasak, basuh kain, sidai kain, uruskan si kecil, hantar anak ehhh banyak lagi lah. Memang terkejar2. Jadi bila kita rasa bertenaga dan tak rasa lapar tu, kita boleh buat kerja dengan lebih tenang, fokus, sabar dan produktif,
4. Maintain Sihat – Tubuh kita ni terdiri daripada unit yang paling asas iaitu sel. Sel2 yang bercantum ni lah yang membentuk organ, otot, sendi dan sebagainya sampailah badan kita jadi macam yang kita tengok dalam cermin tu. Bila sel kita sihat, tubuh kita pun akan sihat. Jadi ESP ni dapat bekalkan nutrien penting yang diperlukan oleh sel iaitu protein. Protein adalah makanan terbaik untuk sel! Bagi saya sangat penting untuk kita pelihara tubuh dan kesihatan yang kita ada sekarang. Kalau kereta kita kena service setiap beberapa bulan. Badan kita pun sepatutnya kena sentiasa service tau! Kalau kereta rosak masih ada spare part. Kalau badan rosak mana nak cari? Saya nak sihat sebab masih ramai perlukan khidmat saya terutamanya anak2, suami dan keluarga.
5. Nak Kurus! – Bila usia makin meningkat ni metabolisme badan makin berkurang. Mungkin juga sebab saya dah makin kurang exercise secara konsisten so ini pun menyumbang juga. Walaupun surirumah ni kita tak dapat nak duduk diam dan sentiasa bergerak buat kerja rumah, tapi sebenarnya adalah penting untuk kita sentiasa bersenam untuk pastikan metabolisme badan sentiasa cergas. Diperingkat usia macam ni nak kata saya makan banyak sangat pun tak. Tapi bila metabolisme badan kurang, memang badan mudah sangat nak gain weight. Tapi nak lose weight tu susah! Jadi saya minum ESP untuk kawal berat badan saya. Saya minum sebelum ambil heavy meals untuk kekalkan tenaga, kekalkan rasa kenyang berpanjangan, dapatkan nutrien sihat untuk tubuh tapi dalam masa sama tak perlu nak pantang makan. Saya tetap boleh makan nasi but of courselah secara berpada2.
ESP sesuai digabungkan dengan mana2 vitamin kegemaran, nak kurus, kesuburan, kecantikan kulit, berpantang, menyusu, kehamilan, energy booster dan banyak lagi. Contohnya kalau nak cantik, gabungkan dengan Vitamin C, kalau nak kurus gabungkan dengan Lecithin! Kecuali untuk orang yang tak sesuai ambil makanan berasaskan soya disebabkan allergy ataupun penyakit tertentu, tak bolehlah ambil ESP 🙂
Pengedar Shaklee Semenyih, Kajang, Rinching, Selangor:
Hazrina Nasir [951651]
Call/ SMS/ Whatsapp: 0192692301
Email: blossomwidad@yahoo.com
COD: Lokasi penghantaran adalah di Tesco Semenyih
5 Sebab Kenapa Para Mama Dan Ibu Perlukan Energizing Soy Protein (ESP)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge