Warna Tema Raya 2018, Mana Satu Paling Syantik Saya Nak Pilih?

Warna electric blue untuk tema hari raya

Hey sayangku. Hari ini aku syantik. Syantik bagai bidadari. Bidadari di hatimu. Ecehh kemain lagi 😛 Asyik ternampak dan terdengar orang sebut-sebut syantik ni. Rupanya lagu Syantik ni lah ye yang tengah viral. Okay menarik juga lagu nya. Quite catchy. Boleh lah nak buat main nyanyi-nyanyi dengan anak-anak depan suami. Kasi hilang stress buat persiapan […]

Pulun Makan Laksa Di Jamuan Hari Raya Aidilfitri!

Saya peminat laksa dulu, kini dan selamanya!

Siapa sini peminat laksa? Saya peminat laksa sejak daripada dulu, kini dan selamanya insyaAllah hihihi! Anyway hari ni dah 29 Syawal 1438H. Sambutan Aidilfitri dah sampai ke penghujung. Waktu macam ni lah makin banyak orang buat jamuan hari raya. Ada orang kata masa bulan puasa perut rehat sebulan. Masa bulan raya, perut kerja sebulan! Kalau […]

Selamat Tinggal Ramadhan 1438H & Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017!

Selamat tinggal Ramadhan, selamat datang Syawal!

Alhamdulillah hari ni dah masuk 6 Syawal 1438H! Selamat tinggal Ramadhan dan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri 2017 buat semua umat Islam! Rasa syukur sangat Allah izinkan saya dan orang-orang tersayang dapat menikmati lengkap sebulan Ramadhan bersama-sama tahun ni. Semoga segala amalan yang sempat dibuat sepanjang bulan puasa yang baru lepas diberkati, segala keampunan yang […]

Marhaban Ya Ramadhan 1437H, Selamat Berpuasa!

Selamat menyambut bulan puasa Ramadhan Al-Mubarak

Marhaban Ya Ramadhan 1437H! Selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat! Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas hingga ke hari ni untuk meraikan bulan puasa tahun 2016 ni. Setakat hari ni dah hampir 2 minggu kita berpuasa. Ada lagi baki separuh bulan untuk memanfaatkan Ramadhan sebelum bulan Syawal tiba. Azam Ramadhan tahun ni macam biasa […]

Salam Maal Hijrah 1437H/ 2015

Selamat menyambut Maal Hijrah 1437H/ 2015

Alhamdulillah pejam celik pejam celik rupanya tahun lalu dah pun meninggalkan kita. Salam Maal Hijrah 1437H/ 2015 saya ucapkan kepada semua 🙂 Sejujurnya kalau dulu-dulu saya kurang menghayati sambutan Tahun Baru Hijrah ni. Tapi mungkin kerana peningkatan usia, sekarang ni setiap kali tahun berakhir saya rasa bersyukur sebab masih diberi kesempatan untuk bernafas dan menikmati […]

Family Day PDK Di Eco Venture Semenyih Sempena Hari Sukan Malaysia 2015

Family Day PDK Semenyih dibuat sempena Hari sukan Negara 2015

Alhamdulillah Sabtu lepas, 10 Oktober 2015 sempena Hari Sukan Malaysia kami sekeluarga berkesempatan untuk join Family Day PDK Semenyih yang dibuat di Semenyih Eco Venture Resort & Recreation. Seronok sangat sebab ni first time joined Family Day tempat anak belajar. Dan yang paling penting syukur ke hadrat Ilahi sebabnya kitorang takde tiba-tiba tak jadi pergi […]

Salam Syawal 1436H, Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2015!

Salam Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir & Batin

Assalamualaikum 🙂 Rindunyaaa dekat blog ni. Banyaknya dugaan dan cabaran nak post entry. Laptop rosak. Tak boleh transfer gambar. Nak blogging daripada handphone tiba-tiba tak boleh dan macam-macam sebab lagi. Termasuklah masa yang senantiasa mencemburui diriku. Anyway hari ni nak share cerita raya. Dah basi dah LOL! Better late than never. Actually dah siap lama […]

Salam Ramadhan 1436H, Selamat Mengimarahkan Bulan Puasa Tahun 2015

Selamat menyambut bulan Ramadhan 1436H. Banyakkan beribadat sepanjang bulan puasa.

Salam Ramadhan 1436H kepada semua umat Islam dan selamat mengimarahkan bulan puasa tahun 2015 dengan membanyakkan amal ibadat. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas untuk bertemu dengan Ramadhan kali ni. Hari ni dah 4 Ramadhan. Dah hampir seminggu kita berpuasa. Dekat rumah ni saya dengan DH jelah puasa. Kanak-kanak 2 orang tu belum lagi belajar […]