Pengalaman Kali Pertama Cubaan Berpuasa Si Abang Anak Yang Soleh!

Yeay Abang berjaya puasa separuh hari!

Memang tak ada plan pun nak suruh Ihsan berpuasa tahun ni. Tapi entah macam mana tiba-tiba sebelum terawikh malam pertama tu tu terfikir nak buat cubaan kali pertama berpuasa dan berterawikh pada Si Abang. Saja-saja nak test tengok dia faham ke tak sebenarnya puasa tu macam mana dan sejauh mana dia boleh ikut. Sejujurnya bila […]

Aisyah Si Elsa Muslimah Dan Graduation Day Brainy Bunch Islamic Montessori 2015

Majlis Graduasi tadika BBIM 2015

Alhamdulillah kita dah lepas pun penghujung sesi persekolahan 2015 dan cuti sekolah pun dah masuk 2 minggu mula, yay! Lebih 2 minggu lepas, 21 November 2015 Aisyah ada Graduation Day Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) yang dibuat di Dewan Seri Cempaka, Putrajaya. Dan pada 27 November 2015 adalah hari terakhir Aisyah ke tadika untuk tahun […]

Cerita Terkini Tentang Anak Soleh (6 Tahun) Dan Anak Solehah (3 Tahun)

Selamat hari jadi untuk anak-anak Mama yang soleh dan solehah

Dah lama tak cerita tentang anak soleh, Ihsan dan anak solehah, Aisyah. Padahal dulunya blog ni lah jadi tempat catatan perkembangan diorang. Bulan Ogos 2015 lepas Ihsan dah genap 6 tahun. Aisyah pulak bulan September 2015 lepas dah genap 3 tahun. Pejam celik pejam celik sekejap je anak-anak membesar. Sesekali bila teringat diorang masa kecik-kecik […]

Mati Itu Pasti, Tak Lambat Dan Tak Cepat Walau Sesaat

Semoga arwah Atok ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Amin.

Mati itu pasti! Tak lambat dan tak cepat walau sesaat pun. Setiap kita yang hidup ni sebelum lahir lagi dah ditetapkan tarikh, waktu dan ketika bila ajal masing-masing akan sampai. Cuma cara bagaimana kita mengakhiri hayat yang ada bergantung kepada kebiasaan hidup kita. Apa pun yang terjadi hanyalah penyebab saja. Berdoa lah selalu agar nyawa […]

Salam Syawal 1436H, Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2015!

Salam Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir & Batin

Assalamualaikum 🙂 Rindunyaaa dekat blog ni. Banyaknya dugaan dan cabaran nak post entry. Laptop rosak. Tak boleh transfer gambar. Nak blogging daripada handphone tiba-tiba tak boleh dan macam-macam sebab lagi. Termasuklah masa yang senantiasa mencemburui diriku. Anyway hari ni nak share cerita raya. Dah basi dah LOL! Better late than never. Actually dah siap lama […]

2nd Term Progress Report Day Year 2015 Brainy Bunch Taman Pelangi Semenyih

Report card day sekolah anak

Rata-rata minggu ni parents lain kebanyakannya sibuk bercakap pasal pencapaian anak-anak masa ambil report card di sekolah. Hari Sabtu lepas, saya, husband dan Ihsan serta of course lah Aisyah attend Progress Report Day di playschool Aisyah, Brainy Bunch Montessori Taman Pelangi Semenyih. Honestly ini kali ke 2 saya attend report card day. Kali pertama dulu […]

Urusan Pendaftaran Sekolah Darjah Satu 2016 Di Sekolah Kebangsaan Bandar Rinching

Playhouse yang best di bilik terapi UKM KL

Alhamdulillah at last urusan pendaftaran sekolah untuk darjah satu tahun 2016 nanti untuk Ihsan dah settled di Sekolah Kebangsaan Bandar Rinching. Sempat juga rushed ke sekolah sebelum pukul 5 petang. Pagi tadi dah called tanya waktu bila boleh pergi berurusan dengan pejabat. Sempat lah sampai sana dalam pukul 4 lebih. Mak aihhh bisingnya sekolah hahaha! […]

Cari Hadiah Bersunat Di Toys R Us IOI City Mall, Putrajaya

Kedai permainan Toys R Us IOI City Mall, Putrajaya.

Ye bersunat pun ada dapat hadiah tau. Alkisahnya hari Ahad lepas kitorang pergi ke Toys R Us di IOI City Mall, Putrajaya yang besar dan baru tu untuk cari hadiah Ihsan sempena berjaya berkhatan. Petang lepas Asar baru bertolak daripada Semenyih. Tak jauh pun daripada rumah. Untung lah macam ni, bersunat pun boleh dapat present. […]