Review Tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) Taman Pelangi Semenyih

Assalamualaikum 🙂   Hari ni saya nak buat sikit review tentang Tadika Brainy Bunch Islamic  Montessori (BBIM) cawangan Taman Pelangi Semenyih. Kisahnya masa hari pertama Aisyah pergi tadika, saya post status di Facebook dengan gambar Aisyah pakai unform. Tak sangka pula lepas tu saya terima beberapa private message daripada kawan-kawan yang juga tengah survey dan […]

Hari Pertama Aisyah Di Tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) Taman Pelangi Semenyih

Assalamualaikum,   Alhamdulillah Aisyah dah masuk tadika. Akhirnya kami pilih tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) di Taman Pelangi Semenyih. In fact hari ni hari ke 3 Aisyah pergi ke Brainy Bunch. Walaupun masih lagi menangis sejak hari pertama masa hantar waktu pagi tapi cikgu-cikgu kata tak berlanjutan. Dia menangis kejap je. Lepas tu dia boleh join […]

Umur Berapa Sesuai Hantar Anak Masuk Tadika? Dilema Ibu Bapa Sebelum Buka Sekolah

Umur berapa sesuai mula hantar anak ke tadika?

Waktu hujung-hujung tahun sebelum buka sekolah ni saya yakin ramai ibu bapa yang dalam dilema memikirkan persoalan umur berapa yang paling sesuai nak hantar anak masuk tadika, playschool, kindergarten dan sebagainya. Kan? Saya tau lah sebab saya pun macam ni juga 😀 Memang pening kepala fikir patut ke tak patut hantar, nak pilih tadika yang […]