Panduan Mudah Cara Order Starbucks Untuk Newbie!

Java Chip Frappucino Blended Coffee. Recommended!

Ahahaha! Tajuk memang tak boleh blah! Yaa hari ni saya nak share cara nak order ataupun panduan mudah cara buat pesanan ataupun cara nak membeli di Starbucks untuk newbie. So that lepas ni kalau ada yang teringin nak minum ice blended Starbucks, tak perlulah lagi teragak-agak atau termalu-malu nak masuk. Actually alkisahnya beberapa hari lepas […]

Pasca Pilihan Raya Kecil (PRK) N24 Semenyih

Tanda dakwat di jari. Bukti saya dah pangkah parti tettttt masa PRK N24 Semenyih.

Wahhh tajuk! Tak agak-agak hihi. Yaa hari Sabtu, 2 Mac 2019 lepas telah diadakan Pilihan Raya Kecil (PRK) di DUN N24 Semenyih. Pilihan raya kali ni dibuat sebab adun yang menang sebelum ni masa Pilihan Raya Umum (PRU) ke 14 daripada parti Pakatan Harapan dah meninggal dunia. Jadi, kenalah lantik adun yang baru. Mengundi kali […]

Pengalaman Saya Jalani Ujian Pap Smear Di Klinik Kesihatan Kerajaan

Dah kahwin? Pernah lakukan hubungan seks? Atau dah berumur 26 tahun ke atas? Kalau ya, anda dah layak buat Pap Smear Test ni secara berkala.

It’s been a while since I last wrote in here. Oh gosh tak tau nak cakap apa hihi *nangis!*. Anyway, just to share my latest update. Akhirnya hari Khamis minggu lepas berjaya juga buat Pap Smear test setelah sekian lama bertangguh. Yeay! Tahniah untuk diri sendiri. Makan tahun jugak lah dok nanti-nanti. Tapi syukurlah pagi […]

Review Novel Falling Leaves: The True Story Of Unwanted Chinese Daughter

Falling Leaves: The True Story Of An Unwanted Chinese Daughter

Falling Leaves by Adeline Yen Mah. Hari ni saya nak share review novel yang best ni. Buku ni saya sambar masa pergi Big Bad Wolf (BBW) di MIECC 2, The Mines, Seri Kembangan. Nampak biasa je. Tapi memang capai semata-mata sebab nak penuhkan kotak. Tapi saya pastikan bestseller, ada good reviews and of course non-fiction. […]

Air Oh Air!

Gunakan air dengan berhemah.

Dah lebih 2 minggu Semenyih dan banyak kawasan di Selangor ni alami gangguan bekalan air. Gara-gara ada satu kilang dekat Sungai Lalang yang buang bahan perindustrian ke Sungai Semenyih. Air jadi tercemar dan busuk. Tak pasal-pasal lebih sejuta penduduk terseksa takde air kat rumah. Sampaikan hari tu ada kematian di kampung. Terpaksa panggil lori Syabas […]

Marhaban Ya Ramadhan 1437H, Selamat Berpuasa!

Selamat menyambut bulan puasa Ramadhan Al-Mubarak

Marhaban Ya Ramadhan 1437H! Selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat! Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas hingga ke hari ni untuk meraikan bulan puasa tahun 2016 ni. Setakat hari ni dah hampir 2 minggu kita berpuasa. Ada lagi baki separuh bulan untuk memanfaatkan Ramadhan sebelum bulan Syawal tiba. Azam Ramadhan tahun ni macam biasa […]