Selepas Perlaksanan GST: Review Harga Barang Oleh Seorang Surirumah

Perlaksanaan Cukai GST 6% adakah betul tak mempengaruhi kenaikan harga barang?

Ok hari ni aiolss kakak surirumah sepenuh masa nak buat review harga barang selepas perlaksanaan GST. Semalam first time membeli-belah barang dapur di Tesco sejak GST bermula 😀 Nak juga mention kan hihi. Kitorang selalu buat grocery shopping di Tesco Semenyih. Ada juga Mydin Semenyih Hypermarket tapi jauh sikit. Kena merentas Pekan Semenyih yang semedang […]

AJL29, Romancinta MOJO Caliph Buskers Terbaik!

Assalamualaikum, Dah 2 hari Anugerah Juara Lagu 29 (AJL29) berlangsung tapi nama kumpulan Caliph Buskers yang nyanyi lagu Romancinta daripada kumpulan MOJO terus trending dalam media sosial. Saya sendiri yang tak tengok pun AJL 2015 tu boleh terjebak dok mencari info berkaitan diorang dalam internet. Inikan lagi kalau yang tengok sendiri persembahan AJL29 hari Ahad […]

Selamat Memulakan Sesi Persekolahan 2015 :)

Assalamualaikum,   Hari ni minggu ke pertama secara sesi persekolahan 2015 bermula bagi seluruh negeri di Malaysia. Selamat memulakan buka sekolah! Macam-macam ragam budak-budak baru masuk darjah satu kita boleh tengok dalam TV dan media sosial. Memang geli hati. Tapi rasanya tahun ni tak dengar lagi kes kepala budak tersepit celah kerusi. Harap-harap tak ada […]

Gembirakan Orang Lain, Bahagiakan Diri Sendiri

Assalamualaikum,   Memang betul lah apa orang cakap. Salah satu cara nak bahagiakan diri sendiri ialah kita cuba gembirakan orang lain dulu. Bukan saya tak percaya ni dan bukannya saya tak pernah buat. Cuma hari ni je rasa tergerak hati nak berkongsi pasal ni. Ramai orang tak endah dan rasa tak penting nak gembirakan hati […]

Bencana Banjir Pantai Timur, Doa Ketika Hujan Lebat Tak Berhenti-Henti

Assalamualaikum, Kesiannya tengok berita pasal mangsa bencana banjir besar di pantai timur. Hujan turun kalau tak lebat pun tapi tak berhenti-henti. Selain Kelantan, Terengganu, Pahang dan Perak, Kedah dan Perlis pun dijangka terlibat. Saya yang tak mampu menyumbang masa dan tenaga ni cuma mampu hantar doa daripada jauh dan buat sumbangan kewangan saja. Alhamdulillah banyak […]