Keep Sharing, You Never Know Who You Are Inspiring

Keep inspiring others.

Sebelum mula aktif menulis (dan merepek) di Facebook serta di blog MamaWidad.Com dan HazrinaNasir.Com macam sekarang, saya sebenarnya mula warm up di Friendster blog dan kemudian mula serius di Blogspot. Friendster pun dah tak wujud sekarang ni. Padahal situlah mula-mula saya kenal husband (through a friend) kehkehkeh! Anyway nak ceritanya sepanjang saya menulis, selain prospek […]

Nasihat Lembut Dalam Lirik Lagu Nasyid Muslimah Oleh Ustaz Nazrey Johani

Lirik lagu nasyid Muslimah oleh Ustaz Nazrey Johani

Kisahnya semalam masa ke hulu ke hilir dalam rumah ni tiba-tiba terdengar lagu yang best daripada tv. Terus langkah terberhenti sebab nak tengok lagu apa tu? Oh rupanya lagu nasyid. Dalam hati kata eh sedapnya lagu ni! Terus fokus pasang telinga nak cuba tangkap lirik lagu sebab nak cari tajuknya nanti. Saya ni bukan lah […]

Kenapa Umat Islam Kena Kaya?

Orang beriman dan bertakwa adalah paling tinggi darjat disisi Allah.

Ramai orang selalu kata, “Buat apa lah nak kumpul harta banyak-banyak? Macam lah boleh bawa masuk kubur!.” Sejujurnya kalau dulu saya pun pernah berfikiran macam tu. Tapi sikit-sikit pemikiran saya lebih terbuka lepas bergaul dengan orang yang kaya jiwa dan kaya harta ni. Kebetulan pula baru-baru ni juga saya ada terdengar dalam radio Ikim masa […]

Review Novel Falling Leaves: The True Story Of Unwanted Chinese Daughter

Falling Leaves: The True Story Of An Unwanted Chinese Daughter

Falling Leaves by Adeline Yen Mah. Hari ni saya nak share review novel yang best ni. Buku ni saya sambar masa pergi Big Bad Wolf (BBW) di MIECC 2, The Mines, Seri Kembangan. Nampak biasa je. Tapi memang capai semata-mata sebab nak penuhkan kotak. Tapi saya pastikan bestseller, ada good reviews and of course non-fiction. […]

10 Tips Mudah Bangun Malam Agar Istiqomah Mengerjakan Solat Tahajjud

Tips mudah terjaga daripada tidur untuk solat sunat malam

Entry ni ditujukan khas untuk manfaat diri sendiri terutamanya dan sahabat pembaca sekalian secara umumnya. Nahh ni 10 tips untuk mudah bangun malam supaya istiqomah mengerjakan solat tahajjud dan amalan-amalan sunat lain. Saya ada terbaca kawan kata, kita ni beriya pegi kursus sana-sini bayar mahal-mahal tapi tips kejayaan dunia akhirat nan 1 yang free ni […]

Kisah Kehidupan Di Kotaraya Kuala Lumpur, Pertemuan Yang Unik Dengan Ibu-Ibu Hebat

KLCC

Saya suka tengok orang. Habit ni hadir dalam diri saya entah lah sejak bila. Tapi memang interesting bila tengok macam-macam gelagat manusia ni. Daripada situ saya akan buat analisis dalam kepala sendiri. Bukan bermaksud nak menghakimi. Tapi lebih kepada mengambil pengajaran baik buruk. Selalunya saya akan compare dengan kehidupan saya sendiri. Honestly memang banyak yang […]

AJL29, Romancinta MOJO Caliph Buskers Terbaik!

Assalamualaikum, Dah 2 hari Anugerah Juara Lagu 29 (AJL29) berlangsung tapi nama kumpulan Caliph Buskers yang nyanyi lagu Romancinta daripada kumpulan MOJO terus trending dalam media sosial. Saya sendiri yang tak tengok pun AJL 2015 tu boleh terjebak dok mencari info berkaitan diorang dalam internet. Inikan lagi kalau yang tengok sendiri persembahan AJL29 hari Ahad […]