10 Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu Sehingga 2 Tahun, Tanpa Perlu Top Up Susu Formula

Alhamdulillah! Sedar tak sedar sekarang saya dah ‘graduate’ dengan cemerlang penyusuan susu ibu sehingga umur anak dah 2 tahun. Kalau difikirkan balik, banyak tips yang diamalkan secara konsisten untuk menjayakan breastfeeding ni tanpa perlu top up susu formula. Syukur sangat saya dapat lengkapkan exclusive breastfeeding semasa 6 bulan pertama. Setelah itu saya perkenalkan solid food […]

Suami Nak Anak, 6 Cara Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dah Berkahwin Belum Ada Zuriat

Pasangan suami isteri yang dah berkahwin mesti lah nak anak kan? Tapi kadang-kadang ada sedikit masalah ataupun mungkin belum ada rezeki dikurniakan zuriat walaupun dah cuba bertahun-tahun. Selalunya isteri lah berusaha cari cara tingkatkan kesuburan sebab takut dipersalahkan selagi tak berjaya hamil. Sedangkan orang lelaki ni lupa dia juga boleh jadi punca lambat dapat anak. […]

Just Because We Are Different Doesn’t Mean We Are Less Fortunate

Assalamualaikum 🙂 Alhamdulillah diberi lagi peluang untuk bernafas dan menikmati hidup. Hari ni Isnin, sekolah belum cuti lagi. Tapi bagi Mama Ihsan dan Aisyah sama je Isnin ke Sabtu ke Ahad ke. Kecuali Rabu dan Khamis je ada kelainan sikit. Sebab Ihsan homeschool tapi Rabu Khamis pergi special skool. Jadi masa banyak spend di rumah. […]

Bagaimana Serangan Jantung Terjadi Dan Menjadi Pembunuh Utama Wanita Di Malaysia

Wah! Yeke?! Rupa-rupanya serangan jantung adalah pembunuh utama wanita di Malaysia?! Sungguh saya tak sangka sebab saya ingatkan kanser payudara musuh utama wanita. Kekerapannya pula hampir 2 kali ganda lebih kerap berbanding kematian akibat kanser. Nampaknya kita orang perempuan kenalah mula lebih cuba fahami bagaimana serangan jantung ni terjadi. So that boleh lah kita cuba […]

8 Punca Masalah Rambut Wanita Bertudung Perlu Atasi Untuk Kekal Cantik Depan Suami

Assalamualaikum, Rambut adalah mahkota wanita. Rambut cantik boleh serlahkan lagi penampilan serta daya penarik seorang wanita terutamanya para isteri! Mesti lah nak kekal cantik depan suami kan? Tapi, dilema betul kalau bertudung ni. Sebab ada orang kata bertudung ni punca masalah berkaitan rambut? Takkan nak free-hair pula? Hmm ada sesuatu yang perlu kita atasi kan? Pakai tudung […]

Rambut Gugur Banyak Lepas Bersalin, Tips Elak Botak Untuk Ibu

Assalamualaikum 🙂 Sejak mula jadi ibu, setiap kali lepas bersalin saya perasan rambut saya akan mula gugur dengan banyak sekali. Masalah rambut gugur ni mesti akan mula menghantui saya bila anak mencecah umur 4 hingga 6 bulan. Setiap kali berhadapan dengan situasi ini saya rasa risau jadi mula lah saya kelam-kabut cuba macam-macam tips sebab nak elak […]

Panduan Memilih Shampoo Prosante Shaklee Yang Sesuai Dan Cara Guna Yang Betul

Assalamualaikum 🙂 Buat yang baru nak kenal dengan Shaklee, ya produk Shaklee tak terhad kepada vitamin saja. Tapi ada juga produk penjagaan rumah, produk pencucian, produk penjagaan kulit wajah, water filter dan juga produk penjagaan dan kesuburan rambut Prosante. Dah ramai yang cuba dan Alhamdulillah banyak testimoni daripada para pengguna yang dah cuba set shampoo […]