Shaklee Business Leader National Conference (BLNC) 2018

Bersama penyokong terbesar penglibatan saya dalam bisnes Shaklee.

Alhamdulillah hari Sabtu, 3 Februari yang lepas buat pertama kali nya saya dapat attend Shaklee Business Leader National Conference (BLNC) 2018 yang berlangsung di Sunway Pyramid Convention Centre di Petaling Jaya. Kalau nak tau, BLNC ni dikhaskan hanya untuk business leaders yang terpilih sahaja tau. Memang best sangat sebab pada hari tu, leaders yang hadir […]

Bagaimana Saya Kerja Dari Rumah Untuk Jana Pendapatan Tambahan Dengan Bisnes Online

Ketahui cara saya mula buat bisnes online untuk cari pendapatan sampingan menggunakan blog dengan modal kurang RM100

Tengah fikir cara nak tambah pendapatan tapi tak tau kerja apa nak buat dari rumah? Nak buat bisnes online untuk jana pendapatan tapi tercari-cari perniagaan apa yang sesuai dengan keadaan dan situasi diri sendiri? Risau dan takut kalau tersalah langkah dan akhirnya terjerat? Tapi memang terdesak sangat ni nak kena juga buat sesuatu untuk tambah […]

Selepas Perlaksanan GST: Review Harga Barang Oleh Seorang Surirumah

Perlaksanaan Cukai GST 6% adakah betul tak mempengaruhi kenaikan harga barang?

Ok hari ni aiolss kakak surirumah sepenuh masa nak buat review harga barang selepas perlaksanaan GST. Semalam first time membeli-belah barang dapur di Tesco sejak GST bermula 😀 Nak juga mention kan hihi. Kitorang selalu buat grocery shopping di Tesco Semenyih. Ada juga Mydin Semenyih Hypermarket tapi jauh sikit. Kena merentas Pekan Semenyih yang semedang […]

12 Tips Urus Masa Ibu Bekerja Dari Rumah Sambil Jaga Anak

Tips membahagikan masa bagi ibu bekerja di rumah sambil jaga anak

Assalamualaikum,   Kita dah berada dalam pertengahan bulan Januari 2015. Sepanjang baru 2 minggu masuk tahun baru ni saya terperasan harga makanan dah naik sikit. Hmm belum lagi tengok harga benda-benda lain. Membuatkan ramai ibu yang terfikir nak buat bisnes sambilan dari rumah. Baru-baru ni biras saya tanya tips macam mana saya urus masa antara […]

Adakah Bisnes MLM Shaklee Patuh Syariah?

Adakah bisnes MLM Shaklee Halal dan mematuhi syariah?

Bisnes MLM Haram?   Bila dapat tau shaklee adalah perniagaan Multi-Level-Marketing (MLM), automatik ramai yang berfikir of course Shaklee ni tak patuh syariah sebab dia MLM. So rezeki pendapatan daripada Shaklee pun tak berkat. Takkan nak makan rezeki tak halal? So janganlah join mlm! Pada pendapat ramai orang, bisnes MLM bermaksud upline kena cari kaki […]