Bencana Banjir Pantai Timur, Doa Ketika Hujan Lebat Tak Berhenti-Henti

Assalamualaikum, Kesiannya tengok berita pasal mangsa bencana banjir besar di pantai timur. Hujan turun kalau tak lebat pun tapi tak berhenti-henti. Selain Kelantan, Terengganu, Pahang dan Perak, Kedah dan Perlis pun dijangka terlibat. Saya yang tak mampu menyumbang masa dan tenaga ni cuma mampu hantar doa daripada jauh dan buat sumbangan kewangan saja. Alhamdulillah banyak […]

Umur Berapa Sesuai Hantar Anak Masuk Tadika? Dilema Ibu Bapa Sebelum Buka Sekolah

Umur berapa sesuai mula hantar anak ke tadika?

Waktu hujung-hujung tahun sebelum buka sekolah ni saya yakin ramai ibu bapa yang dalam dilema memikirkan persoalan umur berapa yang paling sesuai nak hantar anak masuk tadika, playschool, kindergarten dan sebagainya. Kan? Saya tau lah sebab saya pun macam ni juga 😀 Memang pening kepala fikir patut ke tak patut hantar, nak pilih tadika yang […]

Produk Kolagen Terhangat Dipasaran! Masa Terbaik Untuk Cuba Collagen Powder Shaklee Sebelum 1 Januari 2015

Produk kolagen premium bermutu tinggi dan sangat berkesan serta selamat untuk digunakan berterusan.

Berita Buruk!   GASP! Selalunya hujung-hujung tahun ni banyak Year End Sale, patutnya masa terbaik lah untuk cuba bershopping! Tapi ni berita buruk pulak untuk pencinta produk kolagen terhangat dipasaran, sebab bermula 1 Januari 2015 Collagen Powder Shaklee akan dihentikan penjualannya! Dah sebab apa pulak? Ada kesan sampingan yang menyebabkan masalah kesihatan ke? Ehhh bukan […]

10 Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu Sehingga 2 Tahun, Tanpa Perlu Top Up Susu Formula

Alhamdulillah! Sedar tak sedar sekarang saya dah ‘graduate’ dengan cemerlang penyusuan susu ibu sehingga umur anak dah 2 tahun. Kalau difikirkan balik, banyak tips yang diamalkan secara konsisten untuk menjayakan breastfeeding ni tanpa perlu top up susu formula. Syukur sangat saya dapat lengkapkan exclusive breastfeeding semasa 6 bulan pertama. Setelah itu saya perkenalkan solid food […]