Hakikat Sebenar Bisnes Shaklee Yang Ramai Orang Nak Tahu

Pengedar Shaklee Semenyih, Kajang, Beranang, Rinching, Selangor, Malaysia

Assalamualaikum, Sepanjang join bisnes Shaklee ramai orang tanya saya macam-macam soalan berkaitan Shaklee samada general ataupun isu panas sensasi lagi kontroversi 😀 Ramai orang nak tahu dengan lebih mendalam hakikat sebenar berkaitan bisnes online Shaklee ni. Tapi ramai juga yang pendam je sebab malas ataupun segan nak tanya. Takut offend peniaga Shaklee? 😀 Tapi selalunya […]

AJL29, Romancinta MOJO Caliph Buskers Terbaik!

Assalamualaikum, Dah 2 hari Anugerah Juara Lagu 29 (AJL29) berlangsung tapi nama kumpulan Caliph Buskers yang nyanyi lagu Romancinta daripada kumpulan MOJO terus trending dalam media sosial. Saya sendiri yang tak tengok pun AJL 2015 tu boleh terjebak dok mencari info berkaitan diorang dalam internet. Inikan lagi kalau yang tengok sendiri persembahan AJL29 hari Ahad […]

12 Tips Urus Masa Ibu Bekerja Dari Rumah Sambil Jaga Anak

Tips membahagikan masa bagi ibu bekerja di rumah sambil jaga anak

Assalamualaikum,   Kita dah berada dalam pertengahan bulan Januari 2015. Sepanjang baru 2 minggu masuk tahun baru ni saya terperasan harga makanan dah naik sikit. Hmm belum lagi tengok harga benda-benda lain. Membuatkan ramai ibu yang terfikir nak buat bisnes sambilan dari rumah. Baru-baru ni biras saya tanya tips macam mana saya urus masa antara […]

Resepi Muffin Coklat Nestum Kurang Manis

Assalamualaikum,   Jarang-jarang membaking semenjak dah 2 tahun lebih balik Malaysia ni. Tapi hari ni berjaya baking lagi. Alah buat muffin coklat nestum kurang manis je. Sedap, senang, tak renyah dan semestinya cepat! Itu yang penting 😀 Lepas tidur petang tadi perut pun rasa laparnya. Terfikir-fikir apa nak makan. Anak-anak bangun nanti mesti nak kudap-kudap […]

Selamat Memulakan Sesi Persekolahan 2015 :)

Assalamualaikum,   Hari ni minggu ke pertama secara sesi persekolahan 2015 bermula bagi seluruh negeri di Malaysia. Selamat memulakan buka sekolah! Macam-macam ragam budak-budak baru masuk darjah satu kita boleh tengok dalam TV dan media sosial. Memang geli hati. Tapi rasanya tahun ni tak dengar lagi kes kepala budak tersepit celah kerusi. Harap-harap tak ada […]

Review Tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) Taman Pelangi Semenyih

Assalamualaikum 🙂   Hari ni saya nak buat sikit review tentang Tadika Brainy Bunch Islamic  Montessori (BBIM) cawangan Taman Pelangi Semenyih. Kisahnya masa hari pertama Aisyah pergi tadika, saya post status di Facebook dengan gambar Aisyah pakai unform. Tak sangka pula lepas tu saya terima beberapa private message daripada kawan-kawan yang juga tengah survey dan […]

Gembirakan Orang Lain, Bahagiakan Diri Sendiri

Assalamualaikum,   Memang betul lah apa orang cakap. Salah satu cara nak bahagiakan diri sendiri ialah kita cuba gembirakan orang lain dulu. Bukan saya tak percaya ni dan bukannya saya tak pernah buat. Cuma hari ni je rasa tergerak hati nak berkongsi pasal ni. Ramai orang tak endah dan rasa tak penting nak gembirakan hati […]

Hari Pertama Aisyah Di Tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) Taman Pelangi Semenyih

Assalamualaikum,   Alhamdulillah Aisyah dah masuk tadika. Akhirnya kami pilih tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) di Taman Pelangi Semenyih. In fact hari ni hari ke 3 Aisyah pergi ke Brainy Bunch. Walaupun masih lagi menangis sejak hari pertama masa hantar waktu pagi tapi cikgu-cikgu kata tak berlanjutan. Dia menangis kejap je. Lepas tu dia boleh join […]

Salam Maulidur Rasul 1436H/ 2015

Assalamualaikum,   Salam Maulidur Rasul 1436H kepada semua. Hari ni 12 Rabiulawal ataupun 3 Januari 2015 kita menyambut dan memperingati hari kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad SAW. Peristiwa keputeraan Nabi Muhammad SAW bukan saja membawa titik perubahan besar dalam kehidupan umat Islam seluruh dunia tapi juga seluruh tamadun manusia.   Pengajaran Daripada Hari Maulidur Rasul […]

Perlu Ke Ibu Bagi Anak Sihat Makan Vitamin Ataupun Makanan Tambahan?

Adakah perlu bagi anak makan vitamin walaupun anak jarang sakit?

Sebagai seorang ibu pernah ke terfikir macam soalan kat atas perlu ke bagi anak makan vitamin? Yelah kalau anak dah sihat walafiat buat apa lagi nak bagi makanan tambahan kan? Saya tak tau lah para emak lain macam mana. Tapi saya memang ada tertanya-tanya juga persoalan ni. Sebagai Mama prihatin mestilah kita nak memberi yang terbaik […]