Kenapa Umat Islam Kena Kaya?

Orang beriman dan bertakwa adalah paling tinggi darjat disisi Allah.

Ramai orang selalu kata, “Buat apa lah nak kumpul harta banyak-banyak? Macam lah boleh bawa masuk kubur!.” Sejujurnya kalau dulu saya pun pernah berfikiran macam tu. Tapi sikit-sikit pemikiran saya lebih terbuka lepas bergaul dengan orang yang kaya jiwa dan kaya harta ni. Kebetulan pula baru-baru ni juga saya ada terdengar dalam radio Ikim masa […]

Pulun Makan Laksa Di Jamuan Hari Raya Aidilfitri!

Saya peminat laksa dulu, kini dan selamanya!

Siapa sini peminat laksa? Saya peminat laksa sejak daripada dulu, kini dan selamanya insyaAllah hihihi! Anyway hari ni dah 29 Syawal 1438H. Sambutan Aidilfitri dah sampai ke penghujung. Waktu macam ni lah makin banyak orang buat jamuan hari raya. Ada orang kata masa bulan puasa perut rehat sebulan. Masa bulan raya, perut kerja sebulan! Kalau […]

13 Tips Bawa Anak Autisma Dan Anak Kecil Solat Jemaah Di Surau, Pengalaman Saya

13 Tips Mendidik Anak-Anak Kecil Solat Terawikh Di Masjid

Ramadhan kali ni mencatatkan beberapa first times untuk Ihsan dan Aisyah terutama daripada aspek solat di surau. Macam saya cakap dalam entry lepas, bebudak ni tak puasa pun sebab diorang belum ready lagi. Jadi kitorang fokus on mantapkan solat serta improve behavior dulu. Honestly mula-mula tu rasa tak sangka juga sebab saya memang tak berapa […]