Keputusan Diagnosis, Autism Spectrum Disorder (ASD) Di Bulan Kesedaran Autisma

Berbaktilah kepada anak ini sesungguh hati untuk jana saham ke akhirat nanti.

Tamat sudah Bulan Kesedaran Autisma Sedunia ataupun World Autism Awareness Month pada bulan April lepas. Seperti yang ramai orang dah tau, 2 April setiap tahun adalah World Autism Awareness Day dan April adalah ibarat bulan hari raya untuk anak Autism dan keluarga mereka. Ihsan sekeluarga pun tak terkecuali rasa kemeriahan tu. Memang banyak sangat aktiviti […]

Review Novel Falling Leaves: The True Story Of Unwanted Chinese Daughter

Falling Leaves: The True Story Of An Unwanted Chinese Daughter

Falling Leaves by Adeline Yen Mah. Hari ni saya nak share review novel yang best ni. Buku ni saya sambar masa pergi Big Bad Wolf (BBW) di MIECC 2, The Mines, Seri Kembangan. Nampak biasa je. Tapi memang capai semata-mata sebab nak penuhkan kotak. Tapi saya pastikan bestseller, ada good reviews and of course non-fiction. […]

Cuti Sekolah? Jom Bawa Anak Have Fun Di Mickey Mouse And The Roadster Racers Carnival!

Karnival Mickey Mouse and The Roadster Racer's at Mid Valley Mall, KL

Hisashiburi! Yeay cuti sekolah bermula hari ni! Korang pergi mana school holiday ni? Bagi yang belum ada plan nak ke mana-mana atau tak balik kampung, boleh lah bawa anak-anak have fun di Karnival Mickey Mouse And The Roadster Racers! Carnival ni akan berlangsung di Centre Court Mid Valley Mall, KL (15 Mac – 26 Mac […]

Kisah Tentang Tingginya Harapan Ibu Ayah Terhadap Masa Depan Anak-Anak

Cerita tentang harapan seorang ibu terhadap masa depan anak-anak.

Bila bercakap tentang harapan masa depan, saya ingat lagi masa kami mula-mula cari rumah dulu lepas balik daripada Jepun. Memang dah rancang sebelum tu sebolehnya tak nak tinggal menyewa. Nak terus beli rumah sendiri. Alasannya sebab bayar installment rumah bulan-bulan pun dah lebih kurang je dengan kadar sewa bulanan. Kalau boleh saya nak beli rumah […]

Yeay Ihsan Dah Habis Exam!

Keputusan peperiksan awal tahun Ihsan.

Alhamdulillah akhirnya minggu ni dah sampai ke penghujung. Ini bermakna Ihsan dah pun selesai menduduki peperiksaan akhir tahun. Legaaa. Rasanya ramai mak-mak yang kerisauan sepanjang minggu lepas. Yang stress dan yang tak cukup tidur pun ada rasanya sebab sibuk fokus buat ulang-kaji dengan anak-anak. Tapi kitorang relax je ahaha! Langsung takde buat apa-apa revision. Cuma […]

Air Oh Air!

Gunakan air dengan berhemah.

Dah lebih 2 minggu Semenyih dan banyak kawasan di Selangor ni alami gangguan bekalan air. Gara-gara ada satu kilang dekat Sungai Lalang yang buang bahan perindustrian ke Sungai Semenyih. Air jadi tercemar dan busuk. Tak pasal-pasal lebih sejuta penduduk terseksa takde air kat rumah. Sampaikan hari tu ada kematian di kampung. Terpaksa panggil lori Syabas […]