10 Tips Mudah Bangun Malam Agar Istiqomah Mengerjakan Solat Tahajjud

Tips mudah terjaga daripada tidur untuk solat sunat malam

Entry ni ditujukan khas untuk manfaat diri sendiri terutamanya dan sahabat pembaca sekalian secara umumnya. Nahh ni 10 tips untuk mudah bangun malam supaya istiqomah mengerjakan solat tahajjud dan amalan-amalan sunat lain. Saya ada terbaca kawan kata, kita ni beriya pegi kursus sana-sini bayar mahal-mahal tapi tips kejayaan dunia akhirat nan 1 yang free ni […]

Fenomena Gerhana Matahari, Peluang Mengerjakan Solat Sunat Kusuf

Peristiwa gerhana matahari

Sejak semalam ramai orang asyik sebut-sebut pasal mengerjakan Solat Sunat Gerhana Matahari ataupun Solat Sunat Kusuf sempena fenomena gerhana matahari yang berlaku hari ni, 9 Mac 2016. Dalam group Whatsapp pun tak kurang juga masing-masing pakat post info cara menunaikan solat sunat gerhana matahari ni. Honestly saya kurang peka dengan peristiwa macam ni. Tapi nasib […]

Salam Ramadhan 1436H, Selamat Mengimarahkan Bulan Puasa Tahun 2015

Selamat menyambut bulan Ramadhan 1436H. Banyakkan beribadat sepanjang bulan puasa.

Salam Ramadhan 1436H kepada semua umat Islam dan selamat mengimarahkan bulan puasa tahun 2015 dengan membanyakkan amal ibadat. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas untuk bertemu dengan Ramadhan kali ni. Hari ni dah 4 Ramadhan. Dah hampir seminggu kita berpuasa. Dekat rumah ni saya dengan DH jelah puasa. Kanak-kanak 2 orang tu belum lagi belajar […]