10 Tips Menyediakan Jadual Belajar Dan Ulangkaji Di Rumah Untuk Anak-Anak

Tips untuk parents menyediakan jadual belajar anak di rumah

Siapa ibu atau ayah yang ada mengajar anak di rumah? Ada buat jadual belajar atau ulangkaji tak? Saya adalah salah seorang emak yang ada buat sesi belajar untuk anak di rumah. Kalau bahasa omputehnya homeschooling schedule gitu. Saya memang sejenis individu yang perlukan jadual untuk dijadikan panduan. Sebab jadual boleh bantu saya untuk lebih fokus […]

Bahan Bantu Mengajar Hafazan Juz Amma Untuk Anak-Anak Supaya Seronok Menghafal

BBM untuk hafazan Al-Quran anak-anak bermula dengan Juz 30

Assalamualaikum, Owh wow rindunya kat blog ni. Tiap-tiap hari dijenguk tapi tak sempat nak update. Dok update entry lama-lama je. By the way hari ni nak share tentang bahan bantu mengajar hafazan Juz Amma. Buat ni khas untuk anak-anak supaya diorang seronok nak menghafal. Finally berjaya juga habis menggunting malam tadi. Hari ni tinggal nak […]

Resepi Homemade Playdough Yang Tahan Lama Dan Selamat Untuk Anak

Resepi homemade playdough

Budak-budak harus lah suka sangat playdough. Termasuklah anak-anak saya. Beberapa bulan lepas saya buat homemade playdough yang of course selamat kalau anak-anak termakan atau saja-saja nak makan. Dah tu tahan sangat lama sampai berbulan-bulan! Memang jimat duit sebab tak perlu beli playdough jenama Play-Doh yang mahal tu. Play-Doh tu memang lah best sebab warnanya cantik […]

Cari Hadiah Bersunat Di Toys R Us IOI City Mall, Putrajaya

Kedai permainan Toys R Us IOI City Mall, Putrajaya.

Ye bersunat pun ada dapat hadiah tau. Alkisahnya hari Ahad lepas kitorang pergi ke Toys R Us di IOI City Mall, Putrajaya yang besar dan baru tu untuk cari hadiah Ihsan sempena berjaya berkhatan. Petang lepas Asar baru bertolak daripada Semenyih. Tak jauh pun daripada rumah. Untung lah macam ni, bersunat pun boleh dapat present. […]