Keep Sharing, You Never Know Who You Are Inspiring

Keep inspiring others.

Sebelum mula aktif menulis (dan merepek) di Facebook serta di blog MamaWidad.Com dan HazrinaNasir.Com macam sekarang, saya sebenarnya mula warm up di Friendster blog dan kemudian mula serius di Blogspot. Friendster pun dah tak wujud sekarang ni. Padahal situlah mula-mula saya kenal husband (through a friend) kehkehkeh! Anyway nak ceritanya sepanjang saya menulis, selain prospek […]

Kenapa Umat Islam Kena Kaya?

Orang beriman dan bertakwa adalah paling tinggi darjat disisi Allah.

Ramai orang selalu kata, “Buat apa lah nak kumpul harta banyak-banyak? Macam lah boleh bawa masuk kubur!.” Sejujurnya kalau dulu saya pun pernah berfikiran macam tu. Tapi sikit-sikit pemikiran saya lebih terbuka lepas bergaul dengan orang yang kaya jiwa dan kaya harta ni. Kebetulan pula baru-baru ni juga saya ada terdengar dalam radio Ikim masa […]

Review Novel Falling Leaves: The True Story Of Unwanted Chinese Daughter

Falling Leaves: The True Story Of An Unwanted Chinese Daughter

Falling Leaves by Adeline Yen Mah. Hari ni saya nak share review novel yang best ni. Buku ni saya sambar masa pergi Big Bad Wolf (BBW) di MIECC 2, The Mines, Seri Kembangan. Nampak biasa je. Tapi memang capai semata-mata sebab nak penuhkan kotak. Tapi saya pastikan bestseller, ada good reviews and of course non-fiction. […]

Kisah Kehidupan Di Kotaraya Kuala Lumpur, Pertemuan Yang Unik Dengan Ibu-Ibu Hebat

KLCC

Saya suka tengok orang. Habit ni hadir dalam diri saya entah lah sejak bila. Tapi memang interesting bila tengok macam-macam gelagat manusia ni. Daripada situ saya akan buat analisis dalam kepala sendiri. Bukan bermaksud nak menghakimi. Tapi lebih kepada mengambil pengajaran baik buruk. Selalunya saya akan compare dengan kehidupan saya sendiri. Honestly memang banyak yang […]

AJL29, Romancinta MOJO Caliph Buskers Terbaik!

Assalamualaikum, Dah 2 hari Anugerah Juara Lagu 29 (AJL29) berlangsung tapi nama kumpulan Caliph Buskers yang nyanyi lagu Romancinta daripada kumpulan MOJO terus trending dalam media sosial. Saya sendiri yang tak tengok pun AJL 2015 tu boleh terjebak dok mencari info berkaitan diorang dalam internet. Inikan lagi kalau yang tengok sendiri persembahan AJL29 hari Ahad […]

Gembirakan Orang Lain, Bahagiakan Diri Sendiri

Assalamualaikum,   Memang betul lah apa orang cakap. Salah satu cara nak bahagiakan diri sendiri ialah kita cuba gembirakan orang lain dulu. Bukan saya tak percaya ni dan bukannya saya tak pernah buat. Cuma hari ni je rasa tergerak hati nak berkongsi pasal ni. Ramai orang tak endah dan rasa tak penting nak gembirakan hati […]