Produk Kolagen Terhangat Dipasaran! Masa Terbaik Untuk Cuba Collagen Powder Shaklee Sebelum 1 Januari 2015

Produk kolagen premium bermutu tinggi dan sangat berkesan serta selamat untuk digunakan berterusan.

Berita Buruk!   GASP! Selalunya hujung-hujung tahun ni banyak Year End Sale, patutnya masa terbaik lah untuk cuba bershopping! Tapi ni berita buruk pulak untuk pencinta produk kolagen terhangat dipasaran, sebab bermula 1 Januari 2015 Collagen Powder Shaklee akan dihentikan penjualannya! Dah sebab apa pulak? Ada kesan sampingan yang menyebabkan masalah kesihatan ke? Ehhh bukan […]

Kelebihan Dan Kebaikan Herbal Blend Multi-Purpose Cream Untuk Kulit Bermasalah

Herbal Blend Multi Purpose Cream

Krim Herbal Blend Shaklee ni salah satu produk hot-seller Shaklee. Nak tau macam mana hot nya setiap kali announced dah restock, tak sampai 2 jam confirm dah habis stock seluruh Malaysia. Selalunya memang macam tu lah. Saya sendiri dah 3 kali nak beli tapi melepas. Kali terakhir beberapa minggu lepas dalam masa sejam lepas announced […]

Pencuci Baju Selamat Untuk Bayi, Fresh Laundry Concentrate Powder

Pencuci baju organik selamat untuk kulit bayi.

Pencuci Baju Yang Selamat Untuk Anda Dan Bayi Anda   Bila ada baby, seboleh-bolehnya semua benda yang nak guna untuk dia mesti kita nak gunakan yang selamat dan tak memudaratkan baby kan? Termasuklah pencuci baju. Kulit baby sangat lembut dan halus. Kadang-kadang ada sabun pencuci yang sangat kuat dan sisa kimianya tu melekat pada pakaian […]

CarotoMax Shaklee Kaya Anti Oksidan!

CarotoMax sumber vitamin A selamat pelihara kesihatan mata, kulit dan kesihatan keseluruhan serta mencegah kanser.

 Keistimewaan CarotoMax Shaklee   Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buah-buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser. CarotoMax ini mengandungi 6 jenis karotena, dikekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato bukan GMO, biji anggur, brokoli, […]

Apa Itu Kolagen?

Kolagen elastin pada kulit

Kolagen Secara Umum   Kolagen adalah  sejenis protin. Ianya bersifat seperti gentian fiber yang berfungsi menyambung dan menyokong tisu-tisu badan seperti kulit, tulang, tendon, otot dan tisu-tisu penyambung sendi. Ia juga terdapat dalam organ dalaman dan dalam gigi. Terdapat lebih daripada 25 jenis kolagen yang terhasil secara semulajadi dalam badan. Kolagen adalah salah satu protin […]

Faedah Dan Kebaikan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Serbuk protein ESP baik untuk kesihatan keseluruhan dan juga kecantikan

Energizing Soy Protein ataupun ESP merupakan protin rendah lemak, bukan-GMO (organisma tidak diubah suai secara genetik) yang lengkap.  Secara biologinya ia mengandungi kesemua sembilan asid amino perlu. Ia sesuai untuk seisi keluarga, memberikan anda 14gram protin soya sihat bagi setiap hidangan. Bukan sahaja merupakan pilihan snek yang berkhasiat, ESP merupakan snek enak bagi mengisi tubuh […]

Kembalikan Keremajaan Dengan Collagen Powder Shaklee!

Kolagen sangat penting bukan saja pada kulit tapi seluruh tubuh.

Apakah kolagen?   Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri daripada kolagen.     Perlukah kolagen?   YA! kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh. Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat […]