Tips & Panduan Untuk Ibu Bapa Memilih Tadika Yang Sesuai Dan Tepat Untuk Anak

Perkara-perkara penting ibubapa perlu pertimbangkan masa memilih tadika yang sesuai dan terbaik untuk anak.

Cuti sekolah akhir tahun dah 2 minggu mula. Kita dah pun di penghujung tahun 2015. Ramai ibu bapa yang mula mencari dan memilih tadika mana yang sesuai dan tepat nak hantar anak masing-masing tahun depan. Bukan je mak ayah yang pertama kali nak hantar anak masuk tadika pening kepala nak fikir. Yang dah pernah hantar […]

2nd Term Progress Report Day Year 2015 Brainy Bunch Taman Pelangi Semenyih

Report card day sekolah anak

Rata-rata minggu ni parents lain kebanyakannya sibuk bercakap pasal pencapaian anak-anak masa ambil report card di sekolah. Hari Sabtu lepas, saya, husband dan Ihsan serta of course lah Aisyah attend Progress Report Day di playschool Aisyah, Brainy Bunch Montessori Taman Pelangi Semenyih. Honestly ini kali ke 2 saya attend report card day. Kali pertama dulu […]

Review Tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) Taman Pelangi Semenyih

Assalamualaikum 🙂   Hari ni saya nak buat sikit review tentang Tadika Brainy Bunch Islamic  Montessori (BBIM) cawangan Taman Pelangi Semenyih. Kisahnya masa hari pertama Aisyah pergi tadika, saya post status di Facebook dengan gambar Aisyah pakai unform. Tak sangka pula lepas tu saya terima beberapa private message daripada kawan-kawan yang juga tengah survey dan […]

Hari Pertama Aisyah Di Tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) Taman Pelangi Semenyih

Assalamualaikum,   Alhamdulillah Aisyah dah masuk tadika. Akhirnya kami pilih tadika Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) di Taman Pelangi Semenyih. In fact hari ni hari ke 3 Aisyah pergi ke Brainy Bunch. Walaupun masih lagi menangis sejak hari pertama masa hantar waktu pagi tapi cikgu-cikgu kata tak berlanjutan. Dia menangis kejap je. Lepas tu dia boleh join […]

Umur Berapa Sesuai Hantar Anak Masuk Tadika? Dilema Ibu Bapa Sebelum Buka Sekolah

Umur berapa sesuai mula hantar anak ke tadika?

Waktu hujung-hujung tahun sebelum buka sekolah ni saya yakin ramai ibu bapa yang dalam dilema memikirkan persoalan umur berapa yang paling sesuai nak hantar anak masuk tadika, playschool, kindergarten dan sebagainya. Kan? Saya tau lah sebab saya pun macam ni juga 😀 Memang pening kepala fikir patut ke tak patut hantar, nak pilih tadika yang […]