Another Year Older Another Year Wiser, Alhamdulillah

It's my birthday!

Alhamdulillah another year older and perhaps another year wiser. It is my birthday today. The day started with close family members wishing me ‘Happy Birthday’ accompanied with special doa dedicated for me. Also myself not forgetting to take the chance thanking my parents for their sacrifices bringing me into this world and raising me to […]

Pengalaman Saya Jalani Ujian Pap Smear Di Klinik Kesihatan Kerajaan

Dah kahwin? Pernah lakukan hubungan seks? Atau dah berumur 26 tahun ke atas? Kalau ya, anda dah layak buat Pap Smear Test ni secara berkala.

It’s been a while since I last wrote in here. Oh gosh tak tau nak cakap apa hihi *nangis!*. Anyway, just to share my latest update. Akhirnya hari Khamis minggu lepas berjaya juga buat Pap Smear test setelah sekian lama bertangguh. Yeay! Tahniah untuk diri sendiri. Makan tahun jugak lah dok nanti-nanti. Tapi syukurlah pagi […]

Keep Sharing, You Never Know Who You Are Inspiring

Keep inspiring others.

Sebelum mula aktif menulis (dan merepek) di Facebook serta di blog MamaWidad.Com dan HazrinaNasir.Com macam sekarang, saya sebenarnya mula warm up di Friendster blog dan kemudian mula serius di Blogspot. Friendster pun dah tak wujud sekarang ni. Padahal situlah mula-mula saya kenal husband (through a friend) kehkehkeh! Anyway nak ceritanya sepanjang saya menulis, selain prospek […]

Nasihat Lembut Dalam Lirik Lagu Nasyid Muslimah Oleh Ustaz Nazrey Johani

Lirik lagu nasyid Muslimah oleh Ustaz Nazrey Johani

Kisahnya semalam masa ke hulu ke hilir dalam rumah ni tiba-tiba terdengar lagu yang best daripada tv. Terus langkah terberhenti sebab nak tengok lagu apa tu? Oh rupanya lagu nasyid. Dalam hati kata eh sedapnya lagu ni! Terus fokus pasang telinga nak cuba tangkap lirik lagu sebab nak cari tajuknya nanti. Saya ni bukan lah […]