10 Tips Menyediakan Jadual Belajar Dan Ulangkaji Di Rumah Untuk Anak-Anak

Tips untuk parents menyediakan jadual belajar anak di rumah

Siapa ibu atau ayah yang ada mengajar anak di rumah? Ada buat jadual belajar atau ulangkaji tak? Saya adalah salah seorang emak yang ada buat sesi belajar untuk anak di rumah. Kalau bahasa omputehnya homeschooling schedule gitu. Saya memang sejenis individu yang perlukan jadual untuk dijadikan panduan. Sebab jadual boleh bantu saya untuk lebih fokus […]

Pengenalan: Hanen Speech Therapy Program For Parents Of Children With Autism

Hanen More Than Words Program for Parents of Autism Children

Alhamdulillah setelah lebih setahun Ihsan tak dipanggil untuk sesi terapi pertuturan di HUKM, tiba-tiba awal tahun ni dapat panggilan untuk join Hanen Speech Therapy Program For Parents Of Children With Autism. Lepas sesi taklimat, akhir bulan Januari 2016 tu terus mula dengan group session 1. Lama juga tunggu turn untuk dapat masuk program ni. Yelah […]

Cara Saya Mengajar Anak Memegang Pensil, Seterusnya Pandai Menulis Dan Melukis

Cara ajar anak pegang pensil dan menulis

Ramai anak-anak yang boleh pegang pensil sendiri tanpa perlu diajar. Tapi ramai juga yang mak ayahnya perlu mengajar anak macam mana cara memegang pensil yang betul. Seterusnya sampailah dia pandai menulis dan melukis sendiri. Actually isu tak pandai menulis ni bukannya selalu jadi pada special kid saja tapi pada anak normal pun boleh jadi. Setiap […]

Urusan Pendaftaran Sekolah Darjah Satu 2016 Di Sekolah Kebangsaan Bandar Rinching

Playhouse yang best di bilik terapi UKM KL

Alhamdulillah at last urusan pendaftaran sekolah untuk darjah satu tahun 2016 nanti untuk Ihsan dah settled di Sekolah Kebangsaan Bandar Rinching. Sempat juga rushed ke sekolah sebelum pukul 5 petang. Pagi tadi dah called tanya waktu bila boleh pergi berurusan dengan pejabat. Sempat lah sampai sana dalam pukul 4 lebih. Mak aihhh bisingnya sekolah hahaha! […]